Problém s RAM Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Filip Křivánek
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Problém s RAM  Vyřešeno

Příspěvekod Filip Křivánek » 21 črc 2020 02:29

Dobrý den,
mám problém s mojí RAM pamětí. V klidovém stavu počítače (Bez jekéhokoli zapnutého programu) jede na min 90%. Vůbec nevím čím to může být. Mám 2x8 GB i tak mám využito průměrně 15,8. Nějaké typy či rady? CPU i GPU vpohodě šlapou pod 10% a vodník taky stíhá. Děkuji

PS: Nejsem nějaký PC odborník. :)

ptsc-ram.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11821
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Marfy » 21 črc 2020 04:56

A nemáš integrovanou grafiku ?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

mirekol
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s RAM

Příspěvekod mirekol » 21 črc 2020 07:31

Ve Správci úloh přejdi na kartu Procesy, klikni na záhlaví sloupce Paměť, a podívej se/dej sem obrázek které procesy nejvíc zabírají RAM.

Filip Křivánek
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Filip Křivánek » 21 črc 2020 12:30

Integrovanou grafiku nemám..
ještě jsem zjistil jednu věc, když otevřu google chrom neboli mám otevřenou jen jednu záložku, ve správci úloh se mi napíše že je jich otevřených třeba 9. Možná nějaký vir?
Zde je screenshot:
procesy-help.png

a zde když mám pouze jednu záložku:
sprvc - 8.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod ITCrowd » 21 črc 2020 13:11

Chrome je žrout paměti, s tím nic neuděláš. Ale stejně "žere" jen 290MB.
Co to je ta animalware service?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Filip Křivánek
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Filip Křivánek » 21 črc 2020 13:17

Upřímně, nemám ponětí :) u tohoto mi ani nejde ukončit úlohu. (Přístup byl odepřen)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod ITCrowd » 21 črc 2020 13:26

No, patří to k defenderu - takže zjevně spoléháš pouze na defender.
Dále ti tam běží rgb fusdion a další nesmysly. Je sice efektní ovládat si osvětlení PC pomocí mobilu, ale samozřejmě i to žere systémové prostředky.
Dál je tam spousta věcí, o kterých netuším, proč tam jsou.
Doporučuji čisté řešení - tedy novou čistou instalaci windows. Odebrat veškerý bloatware s woknama dodaný. Včetně onedrajvů a officů365. A neinstalovat tam žádné "kraviny".
https://web.tobynet.eu/obsah/reinstall/win10lite.php
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Filip Křivánek
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Filip Křivánek » 21 črc 2020 13:41

RGB fusion nemám z důvodu ovládáni mobilem, ale celkové nastavení osvětlení bedny. Zkusil jsem, to co jste sem poslal, ale nepomohlo. Hodím prostě PC do továrního nastavení. K Tomu mám taky dotaz a to, jestli když mám pc složený a windows jsem tam nahrával já, budu při reinstalaci do továrního nastavení potřebovat licenční klíč, či instalační ovladače?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod ITCrowd » 21 črc 2020 14:43

Když jsi tam windows nahrával ty, nebudeš mít možnost továrního nastavení.
Ovladače budeš potřebovat.
Licenční klíč ne, bude uložen v BIOSu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Filip Křivánek
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Filip Křivánek » 21 črc 2020 15:48

Jakto že tedy mám tuto možnost v nastavení? Opravdu to nejde? ovladače totiž nemám :D jinak mockrát vám děkuji za pomoc

Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 111
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Mr. Incognito » 21 črc 2020 15:55

Čistá instalace samozřejmě je možné řešení, nicméně dost brutální. Navíc ty hodnoty ve správci úloh 16GB prostě neseberou. Nastav si správce úloh, aby se vždy zobrazoval navrchu a sleduj, kdy ti vyskočí využití RAM. Pak si seřaď procesy podle využití RAM, to by bylo, aby se ten prevít neprozradil

Filip Křivánek
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM

Příspěvekod Filip Křivánek » 21 črc 2020 16:04

Mám to zde zaplé celý den a 1. položka je vždy google chrome s cca 300MB. Celkově ty hodnoty mi také nesedí přece jenom to nemůže být dohromady 16 GB. Jinak PC se mi neseká, jede celkem vpohodě, jednou za čas jsou nějáké ty záseky. Když hraju hru, celkově docela náročnou, běží bez problému. (Občas ty záseky)
EDIT:
Po náhodném restartu PC co jsem provedl mi RAM klesla hezky na 15%. že by opraveno? Restartoval jsem to pro jistotu ještě asi 3x a 1x vypl a zapl. Zatím to vypadá v pořádku. Doufám že se to nějak nezhorší, je to relativně nový počítač a nechtěl bych řešit hned nějaké problémy. Každopádně vám opravdu děkuji za pomoc! Moc jste mi pomohli.
Naposledy upravil(a) Filip Křivánek dne 21 črc 2020 17:55, celkem upraveno 4 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od DennySSD » 22 pro 2019 14:02 » v Problémy s hardwarem
    5
    411
    od petr22
    25 pro 2019 12:53
  • pc problem
    od stanost50 » 01 lis 2019 16:12 » v Problémy s hardwarem
    2
    464
    od stanost50
    01 lis 2019 16:20
  • Problém s DLL
    od Bartesss » 01 bře 2020 12:31 » v Vše ostatní (sw)
    1
    779
    od ITCrowd
    01 bře 2020 12:38
  • Problém fn+F7 MSI
    od clr. » 18 úno 2020 22:45 » v Problémy s hardwarem
    0
    522
    od clr.
    18 úno 2020 22:45
  • Problém s Win 10
    od masterduke81 » 26 pro 2019 12:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    362
    od gogo1963
    26 pro 2019 12:55

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů