Náhlá změna rozlišení

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

SequelPepe
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Náhlá změna rozlišení

Příspěvekod SequelPepe » 21 črc 2020 09:58

Zdravím,
dnes se mi po restartu počítače najel win v obludném rozlišení 1680 x 1050. Ráno to jelo normálně. Změnit se to dá na obdobně nízká rozlišení, ale na 1440p ani náhodou. Hry najedou normálně, jen jsou samozřejmě ve stejném rozlišení. Do ničeho jsem nevrtal a už jsem docela zoufalý. Nevíte někdo, co s tím? Mám ryzen 3600, RX 5700 Xt pulse, monitor AOC Q3279VWFD8. Díky.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19280
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Náhlá změna rozlišení

Příspěvekod ITCrowd » 21 črc 2020 10:01

Napadá mě zkotrolovat ovladače grafické karty. Občas si tam w10 dají nějaké svoje a je třeba to vrátit zpět. A aktualizaci ovladačů ve windows vypnout.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

SequelPepe
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Náhlá změna rozlišení

Příspěvekod SequelPepe » 21 črc 2020 10:05

Ovladače dle radeon software mám nejnovější a ty správné, jinak nevím, kde jinde to kontrolovat.

Dodatečně přidáno po 6 minutách 1 vteřině:
Hlásí mi to ale ve správci zařízení obecný monitor PnP, neukazuje se tam značka, nic. To nevím, jestli je správně. Jinak, u grafiky mi ukazuje, že zařízení správně pracuje...

Dodatečně přidáno po 10 minutách 4 vteřinách:
Takže jsem vyměnil monitor a je to problém obrazovky...

Dodatečně přidáno po 10 minutách 31 vteřinách:
Což je pro mě lepší/ levnější řešení, ale trn z paty mi to nevytrhne...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19280
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Náhlá změna rozlišení

Příspěvekod ITCrowd » 21 črc 2020 10:18

Výrobce driver na monitor pro tvůj typ nenabízí, takže by ho w10 měly detekovat samy.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

SequelPepe
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Náhlá změna rozlišení

Příspěvekod SequelPepe » 21 črc 2020 10:24

Jo, s tím nebyl problém. Já ten monitor mám už od března a fungoval normálně. Instaloval jsem sice cca dva dny zpátky nové ovladače na grafiku, ale nijak se to neprojevilo... a najednou... zkusím ho napojit na komp, kde je GTX 960 a uvidí se...

Dodatečně přidáno po 1 minutě 46 vteřinách:
Tak jo, je to ovladači. Na kompu s Nvidií jede bez potíží na své standardní rozlišení. Ale jak teď na to? Mám přeinstalovat nové ovladače radeonu na starší verzi?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19280
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Náhlá změna rozlišení

Příspěvekod ITCrowd » 21 črc 2020 10:30

K monitoru jsi měl dostat CD. Tam by měl být driver, který by měl woknům usnadnit rozpoznání monitoru. Tím bych začal. Pokud to nepomůže, tak zkus vrátit poslední funkční ovladač na toho radeona.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

SequelPepe
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Náhlá změna rozlišení

Příspěvekod SequelPepe » 21 črc 2020 10:31

Jo, zkusím nainstalovat ten monitor znovu...

Dodatečně přidáno po 14 minutách 14 vteřinách:
Tak jsem monitor připojil zpět na svůj hlavní komp a světě div se, všechno zase funguje jak má... poj*baný windows... každopádně díky, hlavně, že to není problém hardwaru, ale softwaru... uff... :-)

Dodatečně přidáno po 10 hodinách 21 minutách 57 vteřinách:
Takže problém je zpět a není to softwarové. Příčinou je vypojení větráku ze sys-fan3 na desce. Ráno jsem dělal to samé a pak monitor najel do pochybného rozlišení. Vůbec jsem to s tím nespojoval. Ovšem před chvílí jsem to zopakoval (snažím se najít vhodnou kombinaci, díky které budu mít ve skříni ideální airflow) a hoplá, úplně stejný problém. Řešením bylo zapojení druhého monitoru a následné zapojení zpátky mého AOC. Vyzkoušeno večer dvakrát a vždy se stejným výsledkem. Najel bez potíží jako by se nic nestalo. Ráno mi to nedaly dokupy nové ovladače, ale právě střídačka monitorů.
Je možné, že by konektor na větrák dělal problémy s rozlišením?
To se mi zdá až příliš přitažené za vlasy, i když nejsem odborník. Jinak, před vytažením kablíku jsem samozřejmě vypl zdroj. Pochybné, podivné.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Náhlá změna fontu v prohlížečích
    od heminstein » 22 úno 2020 16:17 » v Internet a internetové prohlížeče
    4
    1062
    od cervcek
    22 úno 2020 22:12
  • Náhlá změna velikosti písma, možná i font ale pouze někde
    od name66 » 16 črc 2020 14:28 » v Vše ostatní (sw)
    1
    183
    od petr22
    16 črc 2020 16:52
  • nastavení rozlišení
    od zdenek1983 » 21 čer 2020 16:51 » v Vše ostatní (hw)
    2
    247
    od zdenek1983
    21 čer 2020 18:09
  • Po spuštění PC malé rozlišení
    od Maiklcz82 » 29 bře 2020 07:49 » v Problémy s hardwarem
    4
    294
    od vineer
    29 bře 2020 11:19
  • AOC Monitor - malé rozlišení a Hz
    od lamer22 » 30 bře 2020 23:20 » v Problémy s hardwarem
    2
    272
    od lamer22
    31 bře 2020 09:06

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], FakeWordpress [SpamBot] a 9 hostů