R5 3600 a nestabilita sestav

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Level 3
Level 3
Příspěvky: 561
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Mr. Incognito » 24 zář 2020 10:54

Dovolil jsem si říct, že by problém mohl být na straně AMD. A to se na tomto fóru samozřejmě neodpouští a je považováno za flame, jelikož i když tady je spousta různých sestav a jediné společné mají procesor, tak chyba je určitě někde jinde...

Reklama
Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28279
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Martab » 24 zář 2020 12:17

vojak3: D9ky za screen :thumbup:

peta501: Oba dva extrémy jsou špatně, jde hlavně o zjevné "mávání červenou látkou před býkem" a čekání, že se AMD strana fóra chytí, tomu bych rád předešel.
Společný jmenovatel je evidentně jinde, ale to by bylo považováno za flame...
...
Smrdí to tím, že AMD kvůli tragickým peakovým teplotám i v idle podvoltovalo procesory tak, že ty horší kousky křemíku to nerozchodí.

Poslední příspěvek on Mr. Inkognito je uplně ve stejném duchu...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2640
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod peta501 » 24 zář 2020 12:22

Martab: Chapu tvuj pristup a je urcite spravnej, v tom pripade bych ale ocekaval stejnej pristup napr. v tvrzenich kde tu par uzivatelu hlasi o intelu ze jsou to akorat predrazeny primotopy, maj o 40% nizsi vykon, zerou nesmysl, ze nvidia na svejch kartach prodalava a vydelava na tom jen amd vlastne.

To jsem ale zatim bohuzel nevidel... tak treba se to zlepsi. :thumbup:
Jinak s tebou ale naprosto souhlasim.

EDIT: pro zacatek si staci otevrit thread o intel novinkach nebo nvidia novinkach a myslim, ze tam mas materialu vic nez dost...
viewtopic.php?f=44&t=125707&start=924

Presne díky temhle jedincum ktery tam mavaj vlajkou - jen na opacnou stranu, se z tematu kde se clovek muze dozvedet neco o novinkach stavaj 3 stranky flamu, kvuli jednomu cloveku - kterej z nejakyho duvodu nema jedinou zlutou a dela to pravidelne.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod petr22 » 24 zář 2020 12:40

"A to se na tomto fóru samozřejmě neodpouští a je považováno za flame, jelikož i když tady
je spousta různých sestav a jediné společné mají procesor, tak chyba je určitě někde jinde."

Procesor neni zdaleka jedina spolecna vec. Pokud za to muze procesor, tak je potreba rict
jak presne za to muze procesor - protoze doslova u stovek pocitacu od OEM vyrobcu kde
jsou ty same procesory nikdo podobny problem nikdy nevidel.

Tyka se jen a pouze pocitacu sestavenuch z komponent a navic jen nekterych - vetsina lidi
doslova s tou samou sestavou problem nema. Nejde o to opakovat ze za to muze AMD, ale
je treba definovat co presne je spatne.

Staci se podivat do kazdeho vlakna, kde se resi problemy s AMD:

1. za to muze AMD
2. to by se s Intelem nikdy nestalo, vrat to a kup Intela

A pak se casto ukaze, ze to bylo necim uplne jinym.

Ze Intely jsou technicky zastarale predrazene primotopy je pouze konstatovani skutecnosti,
nelze tvrdit ze ve skutecnosti je to jinak. Passmark score Ryzenu 3600 je presne 140% score
I5-10400F. Intel si za to nicmene muze sam, na vyvoj ma proti AMD v podstate neomezene finance.

Pokud se podivas tady do fora na x let stare prispevky, presne stejne - jako technicky zastarale
primotopy - jsem oznacoval vse z rady AMD FX, ty ale sice nebyly predrazene, ale jejich jednojadrovy
vykon jsem oznacoval ze "stoji za starou backoru" a "je srovnatelny s Core Duo". Pomerne dost lidem
jsem tu rozmluvil koupi AMD FX ve prospech Intelu.

Az Intel opet vyrobi technicky lepsi procesory nez AMD, tak se situace opet otoci.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28279
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Martab » 24 zář 2020 13:13

Tak a to by myslím o Intel vs. AMD stačilo, o tomto toto téma není, děkuji za pochopení, další příspěvky na toto téma bez upozornění mažu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 486
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 24 zář 2020 13:14

vojak3: a po snizeni toho offsetu problem prestal uplne? a ramky mas na jake frekvenci?

Feliny: a to jsi zjistil jak. ze je to CPUčkem :D, proste jsi sel do rizika a po vymene v klidu? :D
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod petr22 » 24 zář 2020 13:18

Kdyz kupujes u velkeho prodejce, tak je reklamace cehokoliv jednoducha zalezitost.

Jednoduse jim doneses procesor, reknes ze je vadny, bud obratem nebo druhy den ti daji jiny,
aby byla reklamace vyrizena co nejrychleji.

Nikdo nezkouma jestli je procesor vadny, nedela se diagnostika, neposila se to do servisu, dokonce
bych cekal ze ho jeste ten samy den nekomu jinemu daji do hotove sestavy.

Ten novy procesor muze byt o neco povedenejsi kousek a funguje s temi pametmi v poradku, takze
ano, problem je tim vyresen i kdyz to muze byt jeden ze zpusobu reseni. Skoro vsude jsou pameti
od Samsungu (take OEM).

Ciste technicky muze byt klidne problem prechodovy odpor v socketu, protoze vsechny ty stovky pocitacu
od OEM vyrobcu kde se podobny problem nikdy neprojevil maji pajene cpu.

Me - mozna nejen me - by zajimala skutecna technicka pricina tohoto problemu.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 24 zář 2020 13:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 943
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 24 zář 2020 13:36

Jandak - ten offset zvyšuju na hodnotu +0.04375. Kdybych ho snížil tak budu mít BSOD.
Jinak jak jsem zvýšil hodnotu offsetu tak BSOD uplně přestali.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod petr22 » 24 zář 2020 13:54

Chtelo by aby to zvyseni offestu vyzkousel i nekdo dalsi se stejnym problemem, jestli to pomuze.

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 486
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 24 zář 2020 13:57

zkusim to nastavit presne tak jak to ma vojak3 na to screenu

Dodatečně přidáno po 32 vteřinách:
pokuid tam tedy nema nastaveno jeste neco jineho :D, a ty ramky mas jak nastavene?

Dodatečně přidáno po 2 minutách 10 vteřinách:
a ok uz vidim screen 3333Mhz
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 943
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 24 zář 2020 14:01

Pro 100% jistotu bych zkusil rovnou + 0.05000, já to zkoušel po kouskách snižovat a dostal jsem se na + 0.4375, možná bych to dostal ještě o jeden stupen dolu ale to by bylo asi MAX.

Taky bych rád věděl jestli to někomu pomohlo.

Ramky jsem dělal skrze XMP profil nebo jak to tam mají označené.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 486
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 24 zář 2020 15:28

Tak, nastavil jsem ten offset +0.05000 a uvidim, me to pada jednou za tyden cca. Ramky jsem dal na 3600 pres XMP
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows10 nestabilita
    od Montes » 14 úno 2021 22:10 » v Windows 10, 8, 7..
    4
    406
    od Montes
    15 úno 2021 10:16
  • Výběr ze dvou PC sestav
    od lukas___5 » 14 říj 2020 19:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    302
    od petr22
    14 říj 2020 19:44
  • výběr ze dvou sestav
    od lukas___5 » 20 říj 2020 22:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    296
    od xbs
    20 říj 2020 22:28
  • Ryzen 5 3600 16 GB RAM
    od mkolar » 06 dub 2021 13:58 » v P: Hardware
    1
    497
    od casperdeluxe
    06 dub 2021 14:26
  • Jakou MB+RAM k Zen 5 3600
    od FrozzCZE » 23 lis 2020 06:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    455
    od xbs
    24 lis 2020 08:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti