Monitor problikává při různých činnostech

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

misarezy
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Monitor problikává při různých činnostech

Příspěvekod misarezy » 15 říj 2020 23:01

Čau,

mám poměrně novou (4 měsíce starou) pc sestavu, problém nastal v tom, že při některých činnostech a hrách mi začne flashovat monitor - šedá/černá,laguje se zvuk a pak se to zpátky nahodí bez jakýhokoliv error message. PC se předtím zasekne. Děje se to u různých činností jako je OBČAS průzkumník souborů, otevření nastavení, ale i u her - WoW:Cata, Orcs Must Die 2, u novějších her s lepší grafikou se to neděje - Mafia: DE, Dark Souls 3 oboje ultra... PC se většinou po chvilce "vzpamatuje" a funguje to zas normálně, ale na hru nejde ani alt-tabnout, jedině jí vypnout přes task mannager. Na live supportu nVidie mi nedokázali poradit nějak moc. Reklamace je pro mě poslední možností, a tak bych chtěl najít spíš nějakou cestu, jeslti by se to nedalo vyřešit doma.

Díky předem za pomoc.

SPEC: https://www.czc.cz/8a97oop1u6jjm9orn6ni ... 3sWOnl-NtU



Reklama
Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1738
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor problikává při různých činnostech

Příspěvekod Fox_25 » 15 říj 2020 23:58

Nemáš náhodou zaplý freesync? Zkoušel jsi ho připojit přes HDMI a nebo DP?

misarezy
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor problikává při různých činnostech

Příspěvekod misarezy » 16 říj 2020 00:17

Udělalo to aji s Freesyncem off (ale teda na menší dobu), monitor je přes DP, zkoušel jsem vypojit druhý monitor, ale to nepomohlo.

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1738
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor problikává při různých činnostech

Příspěvekod Fox_25 » 16 říj 2020 02:27

Tak ho zkus přes HDMI, nebylo by od věci zkusit ho i na jiné sestavě.

misarezy
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor problikává při různých činnostech

Příspěvekod misarezy » 16 říj 2020 09:45

No problikávají oba dva monitory, první je přes DP, druhej přes HDMI. Řekl bych, že chyba monitoru to neni, s tím že se mi začne sekat zvuk, kterej jde přímo z pc. Neflashuje monitor jako takovej, ale flashuje obraz, asi jsem to špatně vysvětlil.

misarezy
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Monitor problikává při různých činnostech

Příspěvekod misarezy » 17 říj 2020 12:40

Zkoušel jsem update BIOS, reinstall grafických driverů a dělá to stále. Zjistil jsem, že RAMky nejsou úplně kompatibilní s základovou deskou, je možné, že se to děje kvůli tomu?

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1738
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Monitor problikává při různých činnostech

Příspěvekod Fox_25 » 17 říj 2020 16:22

Kdyby byla operační paměť s deskou nekompatibilní tak ti nenajede PC, zkus ten první monitor samostatně zapnout přes HDMI, pokud to nepomůže tak zkusit jinou grafiku.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Monitor problikává a shazuje celý systém.
    od Metaz » 09 črc 2020 20:12 » v Problémy s hardwarem
    4
    303
    od ITCrowd
    09 črc 2020 21:02
  • Video se nepřehrává v různých prohlížečích správně
    od trefort » 27 říj 2019 14:28 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    1355
    od faraon
    27 říj 2019 19:40
  • Monitor
    od 8700 » 29 říj 2019 19:26 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    647
    od Maxyk00
    30 říj 2019 07:17
  • Monitor do 3k
    od Newedy » 23 lis 2019 20:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    342
    od Newedy
    23 lis 2019 22:53
  • QHD Monitor
    od xDead » 08 bře 2020 17:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    477
    od xDead
    08 bře 2020 20:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů