Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 23 pro 2020 16:00

Odpoj skener
Restartuj
Spusť vuescan
Připoj skener
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod Václav Polák » 23 pro 2020 16:07

Paráda! Po několika pokusech si konečně přes VueScan skener nainstaloval ovladače a zdá se, že běží jak má! Díky za pomoc! :D

Dodatečně přidáno po 1 minutě 35 vteřinách:
Akorát mě tam trošku štve vodo znak, který je přes celou skenovanou plochu... :-(
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 23 pro 2020 16:09

Gratuluji :-)
Označ téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod Václav Polák » 23 pro 2020 16:10

Teď se asi nemám pokoušet o instalaci starého Mira Scan 5, že?

Dodatečně přidáno po 2 minutách :
Aha, tak to restartu PC jsem zas tam, kde jsem byl předtím.... Ledky na skeneru se tak na 3 sekundy rozsvítí a pak se zase chová jako nepřipojený....
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48774
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod petr22 » 23 pro 2020 16:16

Vodoznak se vyresi tak, ze se program koupi.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 23 pro 2020 16:17

Můžeš zkusit ten windows skener...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod Václav Polák » 23 pro 2020 16:20

Dobře, to chápu. Když se pokouším znovu instalovat VueScan, skener se chová stejně. Při instalaci svítí ledky a všechno je jak má být, ale po dokončení instalace zase zhasne a nejeví žádné známky života...

Dodatečně přidáno po 3 minutách 29 vteřinách:
ITCrowd píše:Můžeš zkusit ten windows skener...

Windows skener se bohužel chová stejně jako předtím.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 23 pro 2020 16:29

Zajímavé - nikde nepopisuješ, že bys ho zkoušel, ani jak se choval :-)
Zkus skener připojit vždycky až po spuštění vuescanu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod Václav Polák » 23 pro 2020 16:43

Windows skener po spuštění píše - Jestli chcete začít, připojte skener. A skener nesvítí s nedává žádný signál. S tím VueScanem jsem to zkoušel a nepomohlo to... No ještě se s tím zkusím chvíli potrápit a kdyžtak dám vědět... :smile:
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 23 pro 2020 16:46

"Windows skener po spuštění píše - Jestli chcete začít, připojte skener." No a když ho připojíš, napíše co? Pokud ho máš připojený, platí to, co jsem psal výše - nechat odpojený a připojit až po spuštění aplikace.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod Václav Polák » 23 pro 2020 16:47

Když skener odpojím a připojím, je stále bez signálu a nic se nezmění.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Starý skener po přechod na nový PC nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 23 pro 2020 16:48

Znovu - odpojit, restartovat. A připojit až po spuštění aplikace.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Starý PC vs nový monitor
    od bobika.99 » 08 úno 2021 19:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    354
    od Zivan
    08 úno 2021 21:27
  • Proč mi nefunguje nový procesor?
    od Hain3ko » 29 dub 2021 17:52 » v Problémy s hardwarem
    5
    352
    od petr22
    29 dub 2021 18:32
  • Přechod na W10
    od orrprahaa » 08 kvě 2021 18:51 » v Windows 10, 8, 7..
    12
    736
    od orrprahaa
    11 kvě 2021 12:23
  • Přechod na Windows 11
    od lucaso84 » 29 zář 2021 16:24 » v Windows 10, 8, 7..
    12
    851
    od lucaso84
    30 zář 2021 10:37
  • prechod na win10
    od shockwave » 21 dub 2021 08:37 » v Windows 10, 8, 7..
    15
    1085
    od shockwave
    16 kvě 2021 13:58

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti