Nový router Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 15:59

Zdravím,
koupil jsem nový router, nicméně po zapojení nefunguje.
Jedná se o router: tp-link ac1900.
Vše nastavím podle routeru, který normálně funguje. Do routeru se dostanu, vše nastavím, pak to hodí chybu, že nešel správně nastavit.

Napadlo mě, nemůže to být nějak blokované od poskytovatele internetu?

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 16:06

Vítej na PC-HELP!
Dej sem screen té chyby.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2
Level 2
Příspěvky: 211
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod pcmaker » 25 pro 2020 20:23

Když nastavuješ nový router, tak máš současně připojený i ten starý, podle kterého to nastavuješ?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 20:45

Takhle bys to nastavoval asi jen ty. Obvykle postačí si nastavení nascreenovat.
Osobně se domnívám, že tazatel některou z položek nevyplnil, či vyplnil nesprávně. Abych to měl potvrzeno, potřebuji ten screen.
A jak jsem tě již několikrát žádal, udělal bys lépe, kdybys nezasahoval do témat, kterým nerozumíš.

Dodatečně přidáno po 56 minutách 55 vteřinách:
Doplnění - proč to nemůže fungovat:
Každý nový router má nastaveno:
- DHCP
- výchozí adresa brány (nejčastěji 192.168.1.1)
Pokud budu mít připojen starý router, pak mi DHCP přidělí IP adresu.
Přípojím druhý router. Pak může nastat tohle:
1. IP adresa brány je nastavena 192.168.1.1. Pak jde o konflikt IP adres, což systém ohlásí.
2. IP adresa brány je nastavena jinak, např.: 192.168.0.1 (192.168.50.1-asus, 192.168.88.1-mikrotik).
V obou uvedených případech se prohlížeč na druhý router nepřipojí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 21:44

Omlouvám, že to trvalo. zde:
Obrázek
Dodatečně přidáno po 1 minutě 22 vteřinách:
ip adress, subnet mask, default getaway a dns dva servery jsem bral ze starého routeru, který funguje
Naposledy upravil(a) Martin91 dne 25 pro 2020 21:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 21:46

Obrázek není vidět. Je třeba ho sem vložit jako přílohu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 21:47

už?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 21:49

Takže:
- u starého routeru přejdi do WAN nastavení, opiš si všechny údaje, nebo si nastavení nascreenuj a ulož do PC.
- u nového routeru přejdi do položky WAN a vlož všechny údaje ze starého routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 21:51

Takto jsem to dělal, já to mám vyfocený z 192.168.0.1, ze starého routeru
Pak jsem šel do nového, klikl static IP a nastavil

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 21:52

Změnil jsi i MAC adresu? někteří provideři na ní trvají.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 21:53

jen toto jsem opisoval ip adress, subnet mask, default getaway a dns dva servery

Dodatečně přidáno po 3 minutách 11 vteřinách:
zkusím změnit tu mac adresu, mám teď router připojen jenom do elektřiny, zmením tu mac adresu, pak připojím internet kabel? nemusím nic vypínat?

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5739
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod RIKI22 » 25 pro 2020 21:57

Väčšinou sa nastavuje režim Dynamic IP nie Static IP.
Neprehliadol si to ?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový router
    od blackboxx » 25 lis 2020 09:28 » v Sítě - hardware
    4
    819
    od ITCrowd
    19 led 2021 16:31
  • Nový router
    od Martin Voráč » 27 srp 2021 11:57 » v Vše ostatní (inet)
    2
    245
    od Martin Voráč
    28 srp 2021 16:22
  • Nový Router
    od mtc » 26 říj 2020 10:40 » v Sítě - hardware
    3
    516
    od mtc
    26 říj 2020 14:17
  • nový router
    od derclown » 07 led 2021 14:34 » v Sítě - hardware
    11
    744
    od ITCrowd
    10 led 2021 23:31
  • Novy router
    od cmuch » 10 bře 2021 10:34 » v Sítě - hardware
    17
    973
    od cmuch
    11 bře 2021 16:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti