Nový router Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 22:01

Nenastavuješ to v LAN?
záložka Advanced, položka WAN.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 22:04

Když kliknu advanced, tak tam vidím Inteeernet ipv4 a tam je to vyplněné. WAN nevidím. když kliknu quick setup , tak tam jsem vybííral static IP ne dynamic

Dodatečně přidáno po 35 vteřinách:
ta mac address je jina nez starej router no

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 22:06

Sorry, WAN se u tplinku jmenuje internet:
MAC adresu přepnout na Use Custom MAC a opsat ze starého routeru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 22:10

Dobrá přepsáno, router je zapnutý, mám prostě jen zapojit internet kabel ? nemusím router vypínat nebo restartovat?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 22:11

Nemusíš. Zapoj kabel a uvidíme.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 22:25

tak to funguje... mockrát děkuji za záchranu!

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 22:26

Ještě doplním - je třeba rozkliknout položku Advanced. pak to vypadá takto:

Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
Není zač, od toho tu jsme. Označ prosím téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 22:29

já tam mám static ip... je to špatně?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 22:34

Ne, není. Tohle se liší od providera k providerovi. Někteří používají statickou, někteří dynamickou, někteří chtějí MAC adresu, někteří ne. Je to různé.
Tohle je třeba vědět, a ne jen tak střílet od boku, jako problémů neznalí pcmaker a rik. Bohužel úroveň rádců se liší, s tím se nedá nic dělat.
Provider vždy dodá dokumentaci, ve které je napsáno, jaké údaje požaduje pro správné připojení.
Vyplnit údaje přesně podle starého routeru je taky jistota.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Martin91
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový router

Příspěvekod Martin91 » 25 pro 2020 22:40

No ono asi kdybych to tam dal špatně tak to nefunguje že? kdybych dal dynamic tak to nepůjde, že?
Ještě bych se chtěl zeptat, naskočilo mi tu v routeru, že je k dispozici aktualizace, mám to provádět, nebo je to zbytečný?

Jinak já static použil, protože ve starém routeru to psalo static ip no

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5739
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod RIKI22 » 25 pro 2020 22:42

RIKI22 píše:Väčšinou sa nastavuje režim Dynamic IP nie Static IP.
Neprehliadol si to ?

Napísal som to preto, lebo Ti nešiel net , aby si to pre istotu overil.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router

Příspěvekod ITCrowd » 25 pro 2020 22:45

Přesně jak říkáš.
Static jsi použil, ale neopsal jsi všechno, tak jak je potřeba, proto to hlásilo chybu. Nový router "naskočí" sám jedině v případě že je nastavena dynamická adresa bez vázanosti na MAC adresu. Jinak se musí vždy nastavit ručně.

Aktualizaci určitě udělej, je to třeba kvůli případné zranitelnosti routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový router
    od blackboxx » 25 lis 2020 09:28 » v Sítě - hardware
    4
    819
    od ITCrowd
    19 led 2021 16:31
  • Nový router
    od Martin Voráč » 27 srp 2021 11:57 » v Vše ostatní (inet)
    2
    245
    od Martin Voráč
    28 srp 2021 16:22
  • Nový Router
    od mtc » 26 říj 2020 10:40 » v Sítě - hardware
    3
    516
    od mtc
    26 říj 2020 14:17
  • nový router
    od derclown » 07 led 2021 14:34 » v Sítě - hardware
    11
    744
    od ITCrowd
    10 led 2021 23:31
  • Novy router
    od cmuch » 10 bře 2021 10:34 » v Sítě - hardware
    17
    973
    od cmuch
    11 bře 2021 16:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti