Jak nastavit HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MonsterBeamer
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: leden 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak nastavit HDD

Příspěvekod MonsterBeamer » 04 led 2021 17:02

Dobrý den, Dnes mi došel nový pc a mam menší problém. V PC mam jedno M.2 SSD a HDD který má 4TB ale když se podívate HDD který má 4 Tera je rozdělený na dva články které bych rád spojil do jednoho. Bohužel nevím jak na to. Viz screenshot. Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 698
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod Mr. Incognito » 04 led 2021 17:07

AOMEI partition assistant, tam můžeš oddíly smazat a vytvořit jeden nový. Btw., možná jen kupuju malé disky, ale ještě jsem neviděl, aby se disk prodával z výroby rozdělený na 2 partition (teda aspoň tak jsem to pochopil z popisu, screeny jsou na telefonu příliš malé).

MonsterBeamer
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: leden 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod MonsterBeamer » 04 led 2021 17:11

Omlouvám se ale v diskách se opravdu nevyznám. Mohl by jste mě aspon trochu zkusit navést? Děkuji

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 865
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod newwes » 04 led 2021 17:12

Že jsi instaloval W10 se zapojenými oběma disky? Asi bych se nebabral se zavaděčem a jeho klonem, odstranil všechny oddíly na tom 4TB, vytvořil jeden a odpojil HDD. Čistý W10 instaluj na ten druhý, samostatně zapojený

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48773
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod petr22 » 04 led 2021 17:13

Hlavne disk musi byt GPT.

Ten 2 TB oddil nejspis bude vysledkem MBR formatu.

MonsterBeamer
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: leden 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod MonsterBeamer » 04 led 2021 17:15

Takže momentálně nemohu udělat nic jiného. Než udělat čistý windows install? Nedá se to vyřešit přes nějakou utilitu?

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5806
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod RIKI22 » 04 led 2021 17:26

Odpoj 4TB HDD od napájania a zapni PC, či vyhodí chybu alebo nabehne OS.

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 865
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod newwes » 04 led 2021 17:49

Nenaběhne, zavaděč je na tom 4TB
Nainstaluj AOMEI Backupper Standard a naklonuj ten zavaděč ze 4TB na ten 1TB. Program umí klonování i za běhu systému. Možná se to spraví


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jde nastavit násobička BIOSem?
    od Serg01 » 12 led 2022 21:57 » v Taktování a další úpravy PC
    0
    122
    od Serg01
    12 led 2022 21:57
  • V biosu nejde nastavit XMP
    od Cink » 12 pro 2021 10:48 » v Problémy s hardwarem
    0
    158
    od Cink
    12 pro 2021 10:48
  • Špatně využitá RAM? - Jak nastavit?
    od Minapark » 02 úno 2021 09:05 » v Problémy s hardwarem
    36
    1293
    od Minapark
    03 úno 2021 14:17
  • Jak nastavit Windows 10, aby se při pádu generoval .dmp?
    od rohlicek1 » 21 lis 2021 16:17 » v Windows 10, 8, 7..
    3
    183
    od rohlicek1
    21 lis 2021 16:46
  • Jak nastavit multiple website na linuxu s Nginx
    od AngelikaB » 04 pro 2021 13:43 » v Vše ostatní (inet)
    0
    97
    od AngelikaB
    04 pro 2021 13:43

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot], pcmaker a 2 hosti