měl jsem teď nějaká problémy s mým PC. Ve zkratce: je to už 7 let starý stroj a nedávno po jednom nuceném restartu kdy se mi zamrzla jedna hra se načetl normálně systém - plocha a bylo hotovo, PC totálně zamrzlý, nešlo dělat prakticky nic otvírat programy atd... - pomalejší už byl delší dobu, ale vzhledem ke svému věku běhal na pohodu a zvládal i novější náročené hry v pohodě. Hned mě napadla chyba HDD a nebo spíše systému, což se mi potvdilo když jsem zároveň s ním připojil HDD z jiného PC a nastavil bootování z něj. Systém tam naběhl v pohodě a s PC šlo pracovat , dostal jsem se v klidu i datům na původním HDD ...
Jediné co mě napadlo byla obnova systému, tak se mi jí povedlo spustit a systém se povedlo obnovit a kupodivu to pomohlo, PC naskočil v pohodě a fungoval krásně, podle mě i svižněji než před tím, tak jsem doinstaloval nějaké appky a PC vypnul večer. Ale dnes ráno mi hned při zapnutí začala automaticky Oprava disku že jsou v něm chyby, která měla po půl hodině 1% a zbývající čas 48 hodin a pořád narůstal, vypnul jsem to natvrdo a po startu to přeskočil, PC naběhl v klidu a funguje.
Tak mě zajímá jestli mám počítat s tím že to tak nějak bylo oboje - tudíž systém špatný, ale zároveň i HDD ... už předtím sem na něm zkoušel dělat tyto kontroly a opravy jak přes systém, tak i Avast CleanUp který to umí a vždy to byla rychlovka a vše v pohodě, ale teď ani prd, i v tom Avastu když to zapnu tak 1% a stojí to.
Zde házím momentální screeny z HD tune. To stejné mi to ukazovalo i předtím kdy byl PC ještě "ve smrti" před obnovou systému. (na prvním obrázku se to nedokončilo, odhlásil se mi PC z nečinnosti