Jasně, rýže je bez diskuze, dokonce jsem někde četl i kuchyňskou sůl Ta komponenta se určitě nemusí louhovat, stačí čistý štětec s rozumně dlouhým chlupem.
Ocistit muzes rucne jen to, kam se dostanes - coz znamena povrch.
Pod soucastky a do nich se nemas sanci stetcem ani jinym prostredkem dostat, tekutina se tam dostane vzdycky.
V kazdem pripade pokud tazatel neudelal hned co jsem rikal (vysusit v troube) tak uz je to jedno.
Pokud nedojde ihned ke zkratu a neco viditelne nezasyci, nezacoudi a nezahori tak je velka sance ze je to OK - veskere prozrane casti na desce jdou ale na vrub spatnemu a pomalemu vycisteni, ne politi.
Vzhledem k tomu, ze pocet lidi co se ve SCORE nachytali na prikaz na zvetseni mista na disku FORMAT C: nebo na Apple Wave, nabijeni iPhone v mikrovlnce rozhodne neni maly tak existuje mnoho lidi, schopnych strcit elektroniku do pytle s ryzi v domeni ze ji tim zachrani.
Nepsal bych lidem nic, co je minene jako vtip a u ceho je sebemensi pravdepodobnost ze se to pokusi udelat. On to do te rejze muze nekdo dat na dva dny a tim to treba znici.
Tak referuju výsledek: desku jsem dal na pár hodin do trouby. V pondělí jsem pak celé PC odvezl do servisu, dnes mi volali výsledek - plně funkční, nechali ho bežet celý den a bez problémů. Taky všechny komponenty prohlédli a bez známek oxidace. Takže snad to bude vše v pořádku. Díky za rady. P. S. - ohledně rýže mi hned přišlo, že je to nějaký vtípek :)
Ten vtipek najdes vsude mozne - ono se totiz mysli, ze ryze pohlcuje vlhkost, protoze se pouzivala v tropech pri uskladneni fotografickeho materialu - ale to byly pytle ryze aby to melo nejaky efekt.
U politi vodou je nejdulezitejsi doba, po kterou bude pusobit - nechat vyschnout po dobu desitek hodin at uz z ryzi nebo bez ni znamena nechat elektroniku ve styku s vodou - coz muze znamenat nenavratne poskozeni. Tzn vzdy vysusit a co nejrychleji.
Je klidne mozne ze to nebylo natolik polite, aby doslo k poskozeni - jenze to obvykle nejde poznat, vysusenim se nic nezkazi.