C6H Q code 8

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 21:44

Desku jsem mel doma, kamarad ji chtel do sestavy.. Zdali se darila aktualizace netusim protoze na monitoru nic nenabehne.. Jak pisu. Dam flasku do usbcka na BIOS, zmacku tlacitko a zaktualizuju.. az to dobehne.. chci zapnout PC at uz pomoci tlacitka na bedne nebo kdyz jsem desku pak vytahl tak i na krabici papirove pres tlacitko start se to proste nespusti. Vypnu zdroj a zapnu .. stisknu start a nic. Az kdyz po aktualizaci toho BIOSU zmacknu CMOS tlacitko (je vedle tlacitka biosu) tak pak kdyz zmacknu start tak se to rozjede, ale skonci to na chybe s kodem 8. Tzn. ze se nespusti obraz a ani BIOS:. a to je ten problem...
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod petr22 » 06 bře 2021 21:49

Je k dispozici starsi procesor aby se poznalo zda je ta deska vubec funkcni ?

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 21:50

prave ze neni.. ale uz jsem objednal desku tak to zitra zkusim .. pokud to nepujde tak je asi vadny procak (ten je novy)
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14400
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Michael850 » 06 bře 2021 21:50

vojak3 píše:Já C6H mám taky a problém byl nahrát BIOS protože podle návodu to prostě nešlo :D musel se soubor přejmenovat trochu jinak než udával manual. Jinak počítám že BIOS přehráváš skrze flashku a strkáš jí do spravné zdířky.

Jop, to mi taky nefungovalo, ten manuál je taky docela na dvě věci. No naštěstí tam byl už nahraný BIOS na ten můj Ryzen 2700, takže to najelo a já pak update řešil tou utilitou přímo v BIOSu, mít ten 3600, tak asi nadávám jak špaček, proč to nefunguje, protože na krabici bylo, že je ready jen 2. generaci.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:00

Když to budu brát podle sebe tak mě to dělalo podobné věci a bylo to tím biosem. Prostě se ti nenahraje. Jak maš pojmenovaný soubor na flashce ?
Podle mého tak na 90% odhaduju že se ti nedaří nahrát bios.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:03

Je to mozne.. Na flasce je to pojmenovano tak jak pisou na strance asusu, tedy C6H.cap

Dodatečně přidáno po 37 vteřinách:
prejmenoval jsem taky tou jejich utilitou
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:05

No tak to pojmenuj tou jejich utilitou jen na C6H a pak mi můžeš poděkovat :D

https://rog.asus.com/cz/motherboards/ro ... pdesk_bios revize 7901
Naposledy upravil(a) vojak3 dne 06 bře 2021 22:07, celkem upraveno 1 x.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:06

jak jako? Jako jen C6H bez toho CAP?
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:07

Přesně jen C6H bez .CAP
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:08

zkusim, jestli to pojede tak me jebne :D
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:09

Pojede protože se ti nenahrál BIOS na desku nebo se nahrál špatně takže máš černou. A jejich návody stojej za nic.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:12

to se asi ani nenainstlauje .. sviti to modre a nezhaslo..

Dodatečně přidáno po 53 vteřinách:
myslim to tlacitko biosu flashe
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • po zapnuti mám beep code
    od matesfox » 25 pro 2021 00:26 » v Problémy s hardwarem
    15
    642
    od matesfox
    26 pro 2021 22:41
  • Sony Vaio beep code
    od petrmet » 12 lis 2021 17:04 » v Problémy s hardwarem
    0
    284
    od petrmet
    12 lis 2021 17:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host