C6H Q code 8

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49284
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod petr22 » 06 bře 2021 22:13

Jak dlouho ?

Flash trva i 5-10 minut.

Reklama
Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:17

Nejdřív to musí 3x bliknout jestli se nepletu a pak jestli to má svítit už si nepamatuji ale nech to kldině 10min a počkej jestli se něco změní.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:20

no uz to tak 10 minut sviti.. vzdycky to prave blika kdyz se to instaluje a az to doblika tak to je hotove.. ted to sviti permanentne.

Dodatečně přidáno po 33 vteřinách:
mam v socketu nechat CPU nebo ho vytahnout na ten flash?

Dodatečně přidáno po 5 minutách 36 vteřinách:
no to ze to sviti indikuje chybu, takze v tomto formatu to tam asi nedam

Dodatečně přidáno po 7 minutách 5 vteřinách:
takmile tam vratim tu priponu tak to jede..

Dodatečně přidáno po 11 minutách 27 vteřinách:
No kdyz tam nahraju ten bios s tou cap priponout tak je tam status code 8 stale.. proste porad 8 :D
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:35

Nemělo by vadit že je v socketu. A děláš to podle manuálu ? https://www.asus.com/cz/support/FAQ/1038568/

naformátovat disk, mít tam jen ten potřebnej soubour, odpojené všechny zařízení, nechat jen kabel na zdroj a tu flashku.
Popřípadě zkus starší revizi 7306 bez toho .CAP

Kdyby to i nešlo tak zkus ještě revizi 7106 a jestli to ani něpujde tak mě nic nenapadá a zkoušej ty revize bez toho .CAP a potom zkus tyhle revize stím .CAP
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:41

jj delam to presne jak tam pisou, ale i u teto verze biosu se proste ikona zastavi jak nacita flash disk a sviti.. kdyz to je bez CAP..

Dodatečně přidáno po 5 minutách 2 vteřinách:
zkusil jsme obe verze u obou se svetlo zastavi a sviti.. bez capu, s capem se nainstaluje
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:49

Ale je divné že se ti nainstaluje tak rychle to trvá víc jak 5min cca. Prostě musí bejt někde něco špatně při instalaci. Zkus ještě jinou Flashku ale to už je spíš takové střílení odboku

Dodatečně přidáno po 5 minutách 14 vteřinách:
2. Pokud LED dioda bliká po dobu 5 sekund a porté se trvale rozsvítí, BIOS Flashback nefunguje správně. To může být způsobeno:

(1) nesprávnou instalací úložného zařízení USB

(2) chybou ve formátu souboru/USB

(3) Pokud tato situace nastane, restartujte systém. LED dioda se vypne.

Potom mě napadlo zkus to ještě přejmenovat na tvrdo bez té utility. A nebo zkusit odpojit napájení od CPU a zkusit to tak.

Já měl stejnej problém jako ty, řešil jsem to několik hodin a zabralo mi to přejmenování bez toho .CAP
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:55

tak ono to trva tak 3 minuty.. jak se to doinstaluje tak to spustim pres to tlacitko start na desce a chyba je porad stejna.. jinak bez toho CAPu jsem to zkousel.. ale to se nenaistaluje.. sviti to pres 10 minut .. Flashky jsem samozrejme uz davno vymenil (Format FAT32)
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 22:57

Tak to zpoustej na CASE tlacitkem, ja to start teda nemačkal.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 22:58

Jak to bez napajeni naisntaluju... dyt se to ani nerozsviti :D

Dodatečně přidáno po 57 vteřinách:
to mas fuk jestli je to case pwr button nebo to tlacitko start.. vysledek je stejny Q code 8 :D

Dodatečně přidáno po 4 minutách 29 vteřinách:
nechal jsem tam jen 24 pin napajeni .. a bez toho CAPU to proste nejde...
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 23:03

Napájení do desky necháš, ale ne na procák. Koukám co zkoušeli kluci radit mě :D jestli něco zabere. Pak jedině koupit procesor kterej ta deska vezme bez aktualizace BIOSU a aktualizovat to potom.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod Jandak » 06 bře 2021 23:26

no zkusil jsem vse, flasku jinou prejmenovat male velke pismena, s capem bez capu, s CPU bez, s napajenim bez..
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1035
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: C6H Q code 8

Příspěvekod vojak3 » 06 bře 2021 23:31

Tak to už asi více nevykoumáme. Jediná možnost co mě napadá je zkusit to podporované CPU bez potřeby aktualizovat BIOS a pak by se to udělalo.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • po zapnuti mám beep code
    od matesfox » 25 pro 2021 00:26 » v Problémy s hardwarem
    15
    642
    od matesfox
    26 pro 2021 22:41
  • Sony Vaio beep code
    od petrmet » 12 lis 2021 17:04 » v Problémy s hardwarem
    0
    284
    od petrmet
    12 lis 2021 17:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů