Propojeni dvou routeru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

shockwave
Level 3
Level 3
Příspěvky: 411
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Propojeni dvou routeru

Příspěvekod shockwave » 11 bře 2021 10:37

Ahoj, chci se optat, potreboval bych prodlouzit signal z jednoho routeru do druheho, z hlavniho routeru sem natahl kabl z LAN portu do druheho vedlejsiho routeru a tam sem zapojil kabel do INTERNET portu, je to dobre? Dekuju moc za pomoc

Reklama
RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5714
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod RIKI22 » 11 bře 2021 11:01

Je to dobre,ak si nastavíš aj správny režim.Ale to musí podporovať aj router.Nenapísal si ,aký router.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10187
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod zeus » 11 bře 2021 11:31

Ne, neni to dobre.
Pises o 'prodlouzeni signalu', takze to nastav podle clanku ITCrowda Router jako switch. Pak budes mit vse v jedne siti a bude to ridit ten prvni router. Takze mj. spojovaci kabel ne do INTERNET, ale do LANx.
Soucasne zapojeni je sice take mozne, jen je tam spousta ale... Proste se pouziva pro jine situace.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21443
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod ITCrowd » 11 bře 2021 11:41

Chce to napsat, co máš za routery, protože ne všechny to mají stejně.
A ano, řiď se návodem v mém podpisu. Ten platí pro všechny routery.
Na rika pozor, je to trol.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5714
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod RIKI22 » 11 bře 2021 17:13

Presne tak a preto mám druhý router zapojený do WAN a vybratý správny režim.Ale možno je pokazený router,ak to funguje.
Ak sa už spomína trol, tak sa môžeš na jedného pozrieť v tejto téme https://pc-help.cz/viewtopic.php?f=41&t=218474.Má perfektné znalosti.Len zaspal dobu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21443
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod ITCrowd » 11 bře 2021 19:31

Vidíš? Už zase trolí. Tak jen tak pro pořádek:
- zde varování neřídit se rikovými radami, které by k výsledku nevedly: viewtopic.php?f=8&t=209100#p1626144
- v tomto tématu: viewtopic.php?f=46&t=218606 dodává screen a radí tazateli, jak zprovoznit wifi, a to přesto, že už byl dodán výpis ipconfig, ve kterém žádná wifi síťovka neexistuje
- tady: viewtopic.php?f=7&t=218581#p1708658 pro změnu zcela zmátl tazatele, který byl na správné cestě a vnucoval mu nastavení dynamické IP adresy na WAN portu, přestože správné nastavení bylo statická IP adresa.

A víc toho hledat nebudu. rik je šmejd, holt je to slovák.

Chceš-li, pokračuj nadále v tématu, já už na rika reagovat nebudu. byť je toto fórum odborné, přispívají sem i trolové, šmejdi a neodborníci, s tím se nedá nic dělat.
K tomu screenu - asusy jsou jedny z mála routerů, kde výběr provozu AP přepne WAN port do režimu LAN. Proto jsi byl tázán na ty routery. Nicméně, postup uvedený v mém podpisu bude fungovat i tak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5714
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod RIKI22 » 11 bře 2021 19:52

Šmejd si aj Ty,holt si čech.A k tej druhej téme, treba čítať lepšie.Zrejme nerozumieš slovenskému textu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojeni dvou routeru
    od Jarda32 » 27 bře 2021 17:12 » v Sítě - hardware
    18
    1289
    od ITCrowd
    15 kvě 2021 08:37
  • Propojení dvou routerů TP-Link
    od vlachla » 15 kvě 2021 10:49 » v Sítě - hardware
    5
    425
    od ITCrowd
    15 kvě 2021 13:53
  • Zapojení hlavního routeru a dvou routerů jako switch
    od johyneek » 17 bře 2021 23:35 » v Administrace sítě
    1
    618
    od ITCrowd
    18 bře 2021 09:23
  • Výběr dvou routerů
    od -danda- » 19 říj 2020 15:58 » v Sítě - hardware
    5
    669
    od ITCrowd
    21 říj 2020 23:59
  • Výběr routeru a následné propojení.
    od Tauruscz » 05 pro 2020 14:28 » v Sítě - hardware
    9
    873
    od ITCrowd
    05 pro 2020 15:29

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti