Sukundární router k O2 smartbox

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mluks
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod Mluks » 01 čer 2021 11:02

Dobrý den

podle návodu viewtopic.php?t=125575 a pak i podle třech jiných návodů na netu jsem se pokusil k primárnímu routeru (O2 smartbox) připojit sekundární router (tp-link). Ať dělám co dělám ,ať kombinuji jak kombinuji, tak mi to neběží...

po připojení smartboxu dám ipconfig:
default gateway: 10.0.1.138

Přes prohlížeč se zaloguju do aplikace smartboxu:
Home Gateway IP Adress: 10.0.1.138
LAN subnet mask: 255.255.255.0
start IP adress: 10.0.1.10
end IP adress. 10.0.1.137

odpojím smartbox, připojím tp-link, přes ipconfig získám:
default gateway: 192.168.0.1

Přes prohlížeč se zaloguju, vypínám DHCP a měním IP. Zkoušel jsem podle různých metod následující:
10.0.1.139
10.0.1.137


po změně IP se router restartuje a už se do něj nedostanu ať dělám co dělám. Jedině přes návrat do továrního nastavení, ale to není řešení...

Kde prosím dělám chybu? Fakt jsem se snažil to vyřešit sám, ale už se s tím morduju mnoho hodin a pořád se nedaří :cry:

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod ITCrowd » 01 čer 2021 11:03

Vítej na PC-HELP!
Přesný typ toho tplinku?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mluks
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod Mluks » 01 čer 2021 11:04

Jedná se o Archer C5

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod ITCrowd » 01 čer 2021 11:49

Nepodporuje AP režim, ale to by nemělo vadit.
Dej sem screen, kde měníš tu LAN adresu.
A vypni podporu IPv6.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mluks
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod Mluks » 01 čer 2021 12:10

nastavení smartboxu (primární)
IP_O2_smartbox.PNG


nastavení tp-linku (sekundární)
IP_TP_link.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod ITCrowd » 01 čer 2021 12:22

To vypadá v pořádku.
Po restartu tplinku:
- tvůj pc nemůže dostat ip adres od tplinku - je tedy nutno mít ten tplink na LAN připojen k smartboxu. Pak by PC měl dostat ip adresu od smartboxu, byl by na stejné síti s tplinkem a mělo by to jít.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mluks
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod Mluks » 01 čer 2021 12:55

Tak už to běží. Moc děkuji za asistenci! :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod ITCrowd » 01 čer 2021 13:00

A kde byla chyba?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10187
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod zeus » 01 čer 2021 13:40

Nemel spojene routery.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod ITCrowd » 01 čer 2021 14:28

Bod 8 návodu :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Mluks
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: červen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Sukundární router k O2 smartbox

Příspěvekod Mluks » 24 čer 2021 18:52

Propojené to bylo, ale hledal jsem kde je chyba, jelikož mi na TP linku nesvítila dioda planety. Ani jsem tedy nepokračoval dál k připojování a hrozně moc jsem chtěl aby se ta dioda rozsvítila (ukazuje, že je připojeno k internetu). Jak se ale ukázalo, tak ona svítit nemusí, když se jedná o sekundární router...ale už jsem alespoň zase o něco chytřejší :idea:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router pro VPN
    od xakrurychle » 11 říj 2020 20:59 » v Sítě - hardware
    8
    1008
    od ITCrowd
    12 říj 2020 17:16
  • Nový router
    od nejm » 03 bře 2021 17:01 » v Sítě - hardware
    7
    585
    od ITCrowd
    04 bře 2021 10:27
  • Router - byt, 1 zařízení
    od Bulhy » 21 led 2021 18:20 » v Sítě - hardware
    2
    497
    od Bulhy
    22 led 2021 16:42
  • Novy router
    od cmuch » 10 bře 2021 10:34 » v Sítě - hardware
    17
    956
    od cmuch
    11 bře 2021 16:41
  • Wifi router
    od viktorsavo » 08 led 2021 16:34 » v Vše ostatní (hw)
    4
    282
    od viktorsavo
    08 led 2021 16:52

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti