VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
second32
Level 3
Level 3
Příspěvky: 526
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod second32 » 30 čer 2021 17:13

Zdravím,
koupil jsem si I5 11400F, ASUS TUF GAMING B560M-PLUS a HypeX Fury 16GB DDR4 3200 CL16, když jsem si to sestavil jen tak na stole spolu s GTX 1650 Super, tak se roztočí větráky na CPU i GPU, ale nemám žádnej obraz, přičemž na desce svítí "VGA" q-ledka oranžově.

Ta grafika, zdroj, i napájecí kabely 100% fungujou. Zkoušel jsem dát grafiku do druhýho PCIe slotu a RAMku do jinýho slotu ale nic. Beep codes to žádný nedělalo, když jsem připojil repráček. Jak mám šanci poznat, co z těch tří věcí je vadný? Zejtra si pojedu půjčit jinou RAM, ale procesor a desku si neseženu a nechce se mě kupovat jiná a vracet, to bych spíš vrátil celý tohle.

Reklama
Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2
Level 2
Příspěvky: 206
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod pcmaker » 30 čer 2021 21:15

Nehlásí se ti grafika. Drátky ze sběrnice od grafiky vedou přímo do CPU. Nabízí se otázka, zda jsi nevohnul nějaké ty piny v socketu CPU na MB? Předpokládám, že monitor je správně zapojený do grafiky a né do MB a grafika má zapojené přídavné napájení, pokud je přítomno a že je řádně dotlač. do slotu na MB.

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod Fox_25 » 30 čer 2021 23:45

U těch diod má napsané co která znamená.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod petr22 » 01 črc 2021 06:59

Jestli neco ma byt vadne tak bych tipoval toho Aususe.

Nepripojene pridavne napajeni grafiky by melo bud normalne fungovat a zobrazovat hlasku ve Windows,
nebo v textovem rezimu pri bootu.

Uživatelský avatar
second32
Level 3
Level 3
Příspěvky: 526
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod second32 » 01 črc 2021 12:42

Tak tahle RAM v jiný desce nejde a tahle deska s jinou RAM jde, takže fakt je vadná ta paměť. Akorát nechápu, proč svítila VGA ledka.

Takže koupím jinou a tohle jim půjdu vrátit. Můžu to vrátit ve 14 denní lhůtě, když je to vadný ne? Nechci čekat měsíc na reklamaci.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod petr22 » 01 črc 2021 13:12

Vadny vyrobek nemuzes vratit ve 14 denni lhute, kdyz na to prijdou, tak ti nemusi vratit penize.

Vadny vyrobek lze jedine reklamovat. Treba Alza reklamuje casto do druheho dne nebo primo
na pockani pokud je vec skladem na pobocce.

Mel jsem pocit, ze u tech 16 GB jsi zkousel oba moduly samostatne (vadny je obvykle jen jeden).

Uživatelský avatar
second32
Level 3
Level 3
Příspěvky: 526
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod second32 » 01 črc 2021 14:42

Mám jen jeden 16GB modul, ne dva po 8GB.

Tak jsem koupil stejnej typ znova a nejde to... Přičemž kamarádův 8GB modul tam fungoval. Tak to asi není komatibilní s touhle pamětí nebo nevím... Ta deska má max 128GB paměti, tak snad 16GB moduly tam fungujou ne?

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5714
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod RIKI22 » 01 črc 2021 17:47

Neskúsil si 2 x 16GB ram ?

Uživatelský avatar
second32
Level 3
Level 3
Příspěvky: 526
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod second32 » 01 črc 2021 19:00

Dobrý, tak jsem jen retardovanej... Tahle paměť není na stránkách Asusu napsaná jako podporovaná. Nenapadlo mě se prostě podívat, když je to taková běžná paměť... Takže budu vracet dva moduly. A musím koupit 2*8, protože na Alze nemají 16GB, co by to odporovalo. Asus........

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5714
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod RIKI22 » 01 črc 2021 20:53

Na stránke som ani nevidel zapojený iba jeden modul 16GB.Stále sa tam uvádza iba 2x16GB, ak som to neprehliadol,tak preto.

Uživatelský avatar
second32
Level 3
Level 3
Příspěvky: 526
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod second32 » 01 črc 2021 20:55

Jsou tam i 1*16GB HyperXka, ale zrovínka tohle ne... Zejra koupím nějaký 2*8, co to podporuje a pokud to bude fungovat, takto locknu, díky za rady.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW

Příspěvekod petr22 » 01 črc 2021 21:46

Na tom listu jsou obvykle jen moduly existujici v dobe vydani zakladni desky, tedy i dalsi
moduly by mely normalne fungovat.

Kdyz ale nefunguje zadny modul, tak to nebude vada kusu.

Muzes vyzkouset zkombinovat funkcni a nefunkcni moduly a kdyz to nabehne, nastavit natvrdo v BIOSu
konkretni parametry - treba to pak nabehne i s tema co nesly samy.

Pokud neni BIOS aktualni, tak ho urcite aktualizuj - ten muze pridavat podporu dalsich pameti nebo
opravovat konkretni chyby v detekci a nastaveni modulu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s novým PC
    od Liou » 01 led 2021 18:13 » v Problémy s hardwarem
    18
    707
    od gogo1963
    03 led 2021 18:10
  • Potíže s novým HDD
    od Zbozmi » 19 zář 2021 13:12 » v Problémy s hardwarem
    18
    303
    od gogo1963
    19 zář 2021 18:22
  • Problém s fps na novým PC
    od Felmex » 07 pro 2020 15:59 » v Hry
    16
    1806
    od Vondrys
    02 bře 2021 11:21
  • Nový Windows na novým disku - potřeba reinstalace her ?
    od topseba » 27 zář 2020 19:17 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    510
    od Alferi
    27 zář 2020 23:04
  • Nejde mys, klavesnice ani obraz
    od Pepamer » 28 úno 2021 13:23 » v Problémy s hardwarem
    6
    320
    od gogo1963
    28 úno 2021 15:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů