Zvuk z reproduktorů nefunguje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19240
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod X » 30 srp 2021 13:23

Sluchátka nejsou repra, ale budiž. Mám dojem že se naplnilo úsloví: "Genius - popelnicová značka".

Reklama
Jamnik
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod Jamnik » 30 srp 2021 13:37

Hrály normálně, nebyl s nima od zakoupení žádný problém. I na kvalitu zvuku si nemůžu vůbec stěžovat. Každopádně zkusím ten "trik s nabíječkou" a dám vědět. Myslím, že pokud se nerozehrají ani takhle, tak bych si měl pomalu vybírat nové. Ale furt lepší než kdyby byl nějaký problém v počítači, co si budeme.

EDIT: Tak jo, ani tak nehrají. Zkusím zajistit jiné reproduktory a vyzkoušet. Ale divím se, proč umřely, zničehonic. Možná je odpálil ten zkrat, že přežilo všechno krom základní desky, toho kabelu co to způsobil a nich. Zajímavé.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21438
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 30 srp 2021 14:53

X píše:Sluchátka nejsou repra, ale budiž. Mám dojem že se naplnilo úsloví: "Genius - popelnicová značka".
Z hlediska ověření přítomnosti signálu na výstupu zvukovky je zcela jedno, zda jde o sluchátka, či repra.
kritika geniusek taky není namístě, tazatelovy repra skutečně nestojí za nic, ale osobně mám už kolem 10-ti let tyto: https://avmania.zive.cz/genius-sp-hf200 ... produktoru a nic lepšího k pc za tu cenu není ani dnes.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19240
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod X » 30 srp 2021 16:13

Tak tu recenzi bych změnil: 2 repra prostě nestačí. Aspoň pro mně ne, já jsem odkojený: Creative DeskTop Theater 5.1 Cambridge SoundWork Dolby Digital - už od roku 1999. A také na cenu 1 000 Kč se dívám nedůvěřivě ;)

U této mé předešlé sestavy když při startu Windows zahřmělo ze všech beden koukali lidi z okna, co se žene :lol: Zavolali mně do IT obchodu, že technik už to má zkompletovaný (PC a periférie za 130 000 Kč s DPH), přijel jsem a technik poslouchal na mé sestavě hudbu, omluvil se mi a doporučil přijet za další hodinu :smile: Když jsem pouštěl i obyčejnou hudbu, podlamovali se nám kolena a kolega z práce, co mi s tím pomáhal (byl dost šikovný, jeho bratr byl ve vzdáleném městě technik IT) říkal, že ty své CD s hudbou ani nepoznává (rozhazovali jsme stereo do všech bedýnek). Také pamatuji na jednu scénu ve hře Unreal 1 - kde jsme poznali kde která příšera číhá podle zvuku z oné strany - jak se z dálky začínalo v chodbě zhasínat a pak v naprosté tmě řev :lol: Také když jsem v létě poslouchal songy s otevřeným oknem, tak holky u sousedů na ní tancovali :-) Naopak když jsem hrál Dungeon Keeper 2 a z mučírny se řinul příšerný nářek tak jsem zvuk trochu tlumil abych v sousedech (okolní rodinné domy) nevyvolával nějaké podezření :lol:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21438
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 30 srp 2021 16:27

"2 repra prostě nestačí." Jasně. A zřejmě právě proto všichni audiofilové mají stereo. Tvůj příspěvek je naprostá snůška nesmyslů.
Ale proti gustu....
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod gogo1963 » 30 srp 2021 16:38

:D nechtěl jsem se do toho míchat ... souhlas s ITC.... říká se, že z ***** bič neupleteš, taky z cd neuděláš sacd, ani z mp3 flac ... nemám rád, když si zvukovka "vymýšlí" ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod Fox_25 » 30 srp 2021 18:08

ITCrowd
Má pravdu, já mám v reprobedně 4 repráky a taky bych za dva už neměnil. :)

X
Mě tenhle zážitek přinesl EAX a fungoval i na stereo reprácích, teď to funguje přes DSOAL, dokonce lépe než s EAX, v thief ds se dokonce dá podle zvuku třeba před loučí rozlišit jestli je kamera směřuje nahoru a nebo dolů.

Jamnik
Je to spotřebka za pár stovek, prostě to reklamuj a hotovo.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod gogo1963 » 30 srp 2021 18:16

on ale píše o něčem jiném ... že máš v bedne 4 repráky znamená co? :-) jako 4 malé bedny v jedné velké bedně? Nebo 4 různé reproduktory, výšky, středy, basy ... ale furt mono ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19240
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod X » 30 srp 2021 19:21

Nechci plevelit tohle vlákno takže už jen krátce a naposled. Chce to prostě slyšet na vlastní uši. Nejčastěji jsem jel na režimu Stereo Fourpoint, takže vlastně jen 4.1 (středový byl stejně jen na hlasy, radši jsem je měl míchaný všude - do každé bedny), lepší než režim Surround, to je jen takové šumění zezadu. Stereo Fourpoint je vlastně takové 2.1 (stereo, basák to vylepšuje), ale 2x (1x vpředu a 1x vzadu).

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10187
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod zeus » 30 srp 2021 19:52

Poposedni si, gogo.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Jamnik
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: srpen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod Jamnik » 01 zář 2021 17:10

Vyřešeno koupí nových reproduktorů. Už opět nemusím simulovat ústav pro neslyšící nebo furt mít na hlavě nasazeny sluchátka. Děkuji všem za pomoc, příště už vím, kde začít hledat problém.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21438
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zvuk z reproduktorů nefunguje

Příspěvekod ITCrowd » 01 zář 2021 17:23

Označ tedy téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zrnění reproduktoru - nejde zvuk
    od kadlec31 » 17 pro 2020 18:09 » v Problémy s hardwarem
    0
    203
    od kadlec31
    17 pro 2020 18:09
  • Nefunguje zvuk
    od Bangg » 26 lis 2020 13:06 » v Problémy s hardwarem
    5
    525
    od gogo1963
    26 lis 2020 13:57
  • Nefunguje mi z poloviny zvuk na pc
    od jelenejigr » 06 říj 2020 21:23 » v Vše ostatní (sw)
    0
    466
    od jelenejigr
    06 říj 2020 21:23
  • Na domácím kynu nefunguje zvuk z televize
    od Plasp » 07 kvě 2021 13:42 » v Vše ostatní (hw)
    6
    467
    od Plasp
    07 kvě 2021 18:30
  • Rada s výběrem reproduktorů k TV
    od Montys » 23 srp 2021 13:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    191
    od mmmartin
    23 srp 2021 16:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 4 hosti