Vymena lcd u ntb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Vymena lcd u ntb

Příspěvekod Baggy » 01 zář 2021 10:11

Zdravím,
Potřeboval bych radu , vyměnil jsem u notebooku rozbité lcd , a po napasovani nového občas modrá barvy , a při plném rozlišení rozkostickuje ikony a text.
Původní lcd : 15.6, 40 pin pravý, lesklý, 1366x768
Nové lcd : 15.6, 40 pin pravý, matný, 1920x1080
Po této opravě byl vyměněn následně cpu , ram , disk , nic nezměnilo chování lcd. Děkuji za případné rady

Dodatečně přidáno po 1 minutě 33 vteřinách:
P.S starý panel byl TN u nového bylo napsáno wuxga.
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod petr22 » 01 zář 2021 10:14

Je novy LCD panel kompatibilni se zakladni deskou?

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod Baggy » 01 zář 2021 10:15

Jakým způsobem to mám zjistit ? Konektor , i výrobce displeje jsou shodné
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod petr22 » 01 zář 2021 10:56

Zeptal bych se servisu dane znacky - dulezity je part number panelu.

Evidentne to ma problem nastavit vyssi rozliseni nez bylo puvodni.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod Baggy » 01 zář 2021 14:12

Teoreticky jsem ochotný se smířit s originálním rozlišením ale co to modrani? Občas to blízké a je to v normalu
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod Baggy » 02 zář 2021 14:22

Při zapojení 4k monitoru je vše ok ve 4k tak proč to rozpadani pro full hd ?
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10206
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod zeus » 02 zář 2021 15:08

Ale 4k jsi pripojil na HDMI/DP, tobe zlobi LCD na LVDS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod Baggy » 02 zář 2021 18:27

Takže kde hledat řešení? Jiný kabel?
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 939
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod drobino » 03 zář 2021 03:27

Vymena kabelu nejspis nebude fungovat. Pokud by jsi pouzil panel se stejnym rozlisenim jako original rekl bych ze u LVDS se dal nahrat firmware z originalniho lcd, ale tady si myslim ze to nebude fungovat. Nektere desky nedokazi pracovat s panelem ktery ma vyssi rozliseni nez je original, ikdyz to procesor zvladne. Zjednodusene deska si sahne ne edid lcd panelu pro informace o rozliseni, frekvenci apod. A pokud tuto informaci nedokaze zpracovat obraz bud neni nebo je spatny. Asi nezbude nez pouzit kompatibilni panel s originalnim rozlisenim. Novejsi panely pouzivaji edp (30pin) ten je pomerne univerzalni a vetsinou pracuje i s ruznym rozlisenim.(taky ne vzdy.)

Dodatečně přidáno po 1 hodině 58 minutách 35 vteřinách:
Ps: TN je typ panelu a wuxga je rozliseni ovsem pokud se nemylim neni to 1920x1080 ale 1920x1200.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vymena lcd u ntb

Příspěvekod petr22 » 03 zář 2021 07:14

Potrebujes LCD panel, ktery podporuje zakladni deska.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výměna CPU
    od Scientific » 31 říj 2020 12:51 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    396
    od Scientific
    31 říj 2020 13:45
  • Výměna RAM
    od Orderon » 16 úno 2021 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    388
    od petr22
    16 úno 2021 20:24
  • HP G62 výměna CPU
    od czeezy » 18 lis 2020 19:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    852
    od czeezy
    18 lis 2020 19:13
  • Vymena cpi
    od adamacs » 24 lis 2020 08:27 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    820
    od Martab
    24 lis 2020 08:53
  • výmena hardwaru
    od Ajko231 » 18 pro 2020 18:20 » v Problémy s hardwarem
    8
    732
    od petr22
    18 pro 2020 19:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů