Problém s Ramkama v2.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

1Kubad1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod 1Kubad1 » 15 zář 2021 08:18

Zdravím,
Mám problém ,že mé ramky nejsou schopné naběhnout v 3000MHz.

Mám 2x https://www.alza.cz/kingston-fury-8gb-d ... 622626.htm[nové]
a 2x https://www.czc.cz/hyperx-savage-black- ... 70/produkt (staré) (kontroloval jsem to podle https://www.alza.cz/kingston-8gb-ddr4-3 ... 013713.htm a vše by mělo být v pořádku)

ale bohužel počítač pípá a spustí se někde v 2133MHz.

obrázek z biosu jak mi to s 2 ramkama fungovalo ale se 4ma už né.
Obrázek

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48026
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod petr22 » 15 zář 2021 09:00

V kterych slotech mas ktere moduly?

Idealni by byly bud 4 identicke moduly nebo 2x 16 GB.

1Kubad1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod 1Kubad1 » 15 zář 2021 09:09

Mám je na střídačku 1-N 2-S 3-N 4-S
S: starý modul
N: Nový Modul

A jinak by moduly měli být skoro stejný až na napiš a max. Chladič l

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5288
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod gogo1963 » 15 zář 2021 09:13

problém možná bude v kombinaci "fury vs savage" ... fury mají jakousi featuru, podle které mají snahu nataktovat se na svoji doporučenou frekvenci bez zásahu uživatele, savage ne ... možná se to nějak bije
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48026
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod petr22 » 15 zář 2021 09:28

Skoro stejne neni uplne stejne.

Proto se prodavaji kity po 2 a po 4 kusech, aby byla nejvetsi pravdepodobnost ze budou fungovat spolecne.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1849
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod Zivan » 15 zář 2021 11:50

A jak stare, tak ty nove funguji samostatne na 3000Mhz? A co treba jeden novy a jeden stary modul?
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 2TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Uživatelský avatar
satik
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3380
Registrován: leden 15
Bydliště: Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod satik » 15 zář 2021 12:03

Muzes jim zkusit natvrdo nacpat nejaky mirnejsi casovani, treba pro zacatek 18-18-18 nebo pokud nenajednou, tak i 20-20-20, a pripadne 2T.
PC: ASUS Strix RTX 3090 OC, AMD Ryzen 9 5950X, custom voda, ASUS Dark X HERO, 64GB RAM@3600CL16, Fractal Define S, Seasonic PRIME 1300W, SSD M2 1TB+1TB+2TB, SSD SATA 4TB+1TB+0.5TB
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS GS), Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Sennheiser GSP 670, Valve Index

1Kubad1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod 1Kubad1 » 15 zář 2021 16:48

ještě mě napadlo ručně to přepsat akorát nevím co tam mám dát toto je stará fotka

https://ctrlv.cz/BEfD

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5709
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod RIKI22 » 15 zář 2021 17:09

Máš pri zapojení všetkých 4 ram zapnutý XMP režim ?Len preto, že ak som doobre našiel ram, tak spoločné majú XMP Profile #1: DDR4-3000 CL15-17-17 @ 1.35V.
Problém môže byť , ako máš na svojom screene vyššie , že tam je to profil2 s frekvenciou ram 3000MHz.Ak je to tak , že pri dvoch ram je to profil 1 a pri druhej dvojici profil2 ,tak je problém.Nastav si parametre sám ,podľa toho profilu.

1Kubad1
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod 1Kubad1 » 15 zář 2021 19:16

už mám XMP 1 a tam mám nějakých 2633MHz zatím zkoušel jsem to jen tak přepnout na 2800MHz a víc ale buď se to nespustilo nebo jen na chvilku

a na XMP2 to nejde vůbec

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5288
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod gogo1963 » 15 zář 2021 19:27

jakou máš desku?
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5709
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Problém s Ramkama v2.

Příspěvekod RIKI22 » 15 zář 2021 19:29

Nastavil si 2933MHz ?Ide Ti pri nejakej dvojici XMP režim na tých 3000MHz ?Ak áno, tak si opíš parametre.Vypni XMP režim a nastav si parametre sám.
Alebo to robíš takto ?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s Ramkama
    od 1Kubad1 » 13 zář 2021 20:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    116
    od 1Kubad1
    13 zář 2021 20:18
  • Problém s fps. :/
    od Metesn » 02 lis 2020 22:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1033
    od Marfy
    02 lis 2020 22:54
  • problém s HDD
    od vlkodlak99 » 04 led 2021 22:25 » v Problémy s hardwarem
    2
    250
    od vlkodlak99
    04 led 2021 22:29
  • RAM problem.?
    od lukas222 » 19 úno 2021 21:33 » v Problémy s hardwarem
    6
    453
    od lukas222
    20 úno 2021 10:58
  • Problém s NTB
    od krakenus600 » 09 kvě 2021 18:33 » v Problémy s hardwarem
    6
    456
    od krakenus600
    12 kvě 2021 14:19

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů