Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

p3v4x
Level 3
Level 3
Příspěvky: 513
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod p3v4x » 03 říj 2021 19:47

Ahoj v posledni dobe pri sledovani filmu pres android box dojde k tomu ze vypadne obraz cerna obrazovka a tv napise zadny signal.
Taky se obcas stane ze dojde k lupnuti jen v zapnutem stavu.

Pry to muze byt hdmi kabel ktery to způsobuje ale o tom pochybuji.

Kdyz uz dojde k vypadku a neni zadny signal tak se stane ze obraz naskoci po urcite chvili nazpet.

Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8858
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod mmmartin » 04 říj 2021 10:28

Pokud ti někdo poradí, že to může být kabelem, máš dvě možnosti: vyzkoušet jiný kabel, nebo o tom pochybovat, ale pak si sám najdi řešení, o kterém nepochybuješ.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 10

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48304
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod petr22 » 04 říj 2021 11:44

HDMI kabelem to byt muze, kdyz ho odpojis, tak to lupat nebude :-)

Odpoj od TV antenu - dela to i tak?

p3v4x
Level 3
Level 3
Příspěvky: 513
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod p3v4x » 04 říj 2021 15:46

Aby to příště nebylo kabelem tak raději vzít hdmi kabel samec - samec potažený nylonovým potahem a 19žilový kabel, třikrát stíněný, 100% měděné vodiče AWG30?

moje smart TV phillips 43PFS5503 podporuje hdmi verze 2.0?

hledal jsem v manualu ale verzi hdmi jsem nenasel a také jsem nic nenasel na officiálních stránkách phillips.

viz odkaz:

Kód: Vybrat vše

https://www.philips.cz/c-p/43PFS5503_12/5500-series-ultratenky-led-televizor-full-hd/support#faq

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8858
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod mmmartin » 04 říj 2021 16:02

Ten kabel s nylonovým potahem ti tady někdo poradil? Bude stačit si vypůjčit jakýkoliv HDMI kabel, podporující HDMI 2, aby se vyzkoušelo, jestli ten konkrétní kabel, který používáš, není vadný, případně nemá poškozený konektor.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 10

p3v4x
Level 3
Level 3
Příspěvky: 513
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod p3v4x » 04 říj 2021 16:18

dozvěděl jsem se že hdmi kabel s potahem z nylonu není jen tak zkroutitelný oproti klasickému hdmi kabelu který se může dost nehezky zkroutit.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8858
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod mmmartin » 04 říj 2021 17:15

Obyčejný kabel se nezkroutí nehezky sám od sebe, záleží, jak s ním zacházíš. Ale to už je jiný příběh, než ten, který tu řešíme.
mmmartin píše:...Bude stačit si vypůjčit jakýkoliv HDMI kabel, podporující HDMI 2, aby se vyzkoušelo, jestli ten konkrétní kabel, který používáš, není vadný, případně nemá poškozený konektor.

Teprve když se touto zkouškou zjistí, že kabel není v pořádku, je čas uvažovat o koupi nového.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 10

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48304
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod petr22 » 04 říj 2021 17:21

"hdmi kabel s potahem z nylonu není jen tak zkroutitelný oproti klasickému hdmi kabelu který se může dost nehezky zkroutit."

Kudy vede kabel urcuje jeho majitel - pokud je majitel trubka a kabel zlomi, priskripne nebo prekrouti je to chyba majitele,
ne kabelu. U bezne pouzivaneho kabelu nema smysl resit tuhost kabelu.

Predpokladal jsem, ze jiny HDMI kabel vyzkousis jako prvni, kabely jsou jen standard speed a high speed, takze potrebujes
high speed. Predpokladam ze stavajici je taky high speed.

p3v4x
Level 3
Level 3
Příspěvky: 513
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod p3v4x » 04 říj 2021 17:32

předchozí HDMI kabel samec samec nebyl označený jako high speed.

Od kamaráda jsem dostal kabel hdmi kde high speed je tak jsem zvedav jestli to bylo v kabelu.

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2
Level 2
Příspěvky: 211
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod pcmaker » 07 říj 2021 19:24

To my taky. Já bych to tipoval spíše na přehřívání.☺

p3v4x
Level 3
Level 3
Příspěvky: 513
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod p3v4x » 12 říj 2021 00:00

Po vymene kabelu za high speed hdmi nedochazi k vypadkum obrazu tedy zadny signal ale porad obcas dojde k lupnuti.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8498
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Lupnuti v tv nebo android boxu a nekdy zadny signal

Příspěvekod Karrex » 12 říj 2021 10:27

A to lupnutí dělá něco nebo jenom ten zvuk?
Taky to může být že se prostě tak zahřeje až se "posouvají" plasty, třeba TV to dělají běžně.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr Android TV boxu
    od Skeleton » 25 črc 2021 12:35 » v Vše ostatní (hw)
    14
    896
    od pkoci
    29 črc 2021 23:25
  • Nový počítač - žádný signál do monitoru
    od Uživatel1000 » 27 říj 2020 16:43 » v Problémy s hardwarem
    10
    721
    od Uživatel1000
    27 říj 2020 18:39
  • Porovnání dvou vícediskových boxů.
    od sasshrek » 04 pro 2020 07:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    270
    od sasshrek
    04 pro 2020 07:04
  • Nelze instalovat žádný OS
    od CyberCodeDroid » 06 říj 2021 08:15 » v Problémy s hardwarem
    4
    222
    od CyberCodeDroid
    07 říj 2021 06:48
  • Forum PC-HELP vidím někdy jen takto omezeně - proč?
    od Minapark » 14 úno 2021 09:41 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    9
    1080
    od Minapark
    14 úno 2021 19:45

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], kachnak a 5 hostů