PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zakys
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Příspěvekod Zakys » 25 lis 2021 14:00

Dobrý den, prosím Vás mám takový menší problém. Při vypnutí zdroje ze zadu pc skříně a jeho znovu zapnutí se mi počítač po zmáčknutí tlačítka POWER počítač zapne a hned se vypne a pak se hned zase zapne. Pak mi to hodí na obrazovku s nějaké inforace s bootováním a že mám zmačknout F1. Zmáčknu F1 a hodí mě to do BIOSU. Tam dám jenom ESC. Odejdu bez uložení a počítáč dále jede normálně až na plochu. Problém je jenom v tom, že když třeba nechci v noci sledovat světla z bedny tak jsem zdroj vypínal vždycky ze zadu aby mě to světlo nebudilo. Pres den mi to nevadí. Pokud to udělám znova tak je to zase ten stejný problém co jsem zde už zmiňoval. Nevítě někdo co s tím? Někde jsem četl, že to muže byt nějakým FASTBOOTem nebo hibernací nebo jak tak to ještě vyzkouším ale už nevím jak to vyřešit.

Děkuji za zpětnou informaci.

Reklama
Uživatelský avatar
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1778
Registrován: červen 11
Bydliště: Dačice
Pohlaví: Muž

Re: PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Příspěvekod Arha » 25 lis 2021 14:07

Hezký den,

není zde žádná informace, co máš za počítač. Ale obecně, v Biosu lze zapnout funkci, kdy veškeré "světýlka" po vypnutí počítače zhasnou.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21689
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Příspěvekod ITCrowd » 25 lis 2021 14:13

1. "znovu zapnutí se mi počítač po zmáčknutí tlačítka POWER počítač zapne a hned se vypne a pak se hned zase zapne" - to se klidně může stát. A stává se to velmi často, pokud nedáš dostatečnou prodlevu mezi zapnutím sítě a stisknutím tlačítka power. Zkus počkat tak 20 sec.
2. "Pak mi to hodí na obrazovku s nějaké inforace s bootováním a že mám zmačknout F1." - tohle hlásí BIOS proto, že mu něco chybí. A vždy vypíše co. Takže nikoli nějaká informace, ale docela přesná. A tu bychom potřebovali vědět.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Zakys
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Příspěvekod Zakys » 25 lis 2021 15:07

Zde posílám co se mi po tom zapnutí, vypnutí, zapnutí zobrazí před tím BIOSEM.

Dodatečně přidáno po 12 minutách 47 vteřinách:
Svoji sestavu mám sepsanou na svém profilu. Není to moc dopodrobna ale plus minus co vím, že tam mám.

PC sestava:Skřín - NZXT Black Edition
Zdroj - Corsair 850W Silver
Základní deska - Asus ROG Maximus IX CODE
GPU - Asus ROG STRIX GTX 1070 8G GAMING DDR5
CPU - Intel i7 6700K 4 GHz
SSD M.2 - Samsung EVO 970 250GB
SSD - Samsung 870 EVO 1TB
HDD - Seagate Barracuda 1TB
Monitor - 27" ASUS TUF Gaming VG27AQ
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
kecalek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 386
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Příspěvekod kecalek » 25 lis 2021 16:59

Prečítal si si hlásenie?
Nemáš náhodou Intel Optane pamäte - už sa tu spomínali. Nemáš náhodou nastavený RAID?
CMOS baterka je v poriadku?
Pretože toto hlásenie práve spomína obnovu nastavenia BIOSu, ďalej sa tam spomína nastavenie Intel Optane, alebo nastavenie RAID na SATA.

Zakys
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Příspěvekod Zakys » 25 lis 2021 20:26

Tak pokud vím, tak žádné Intel Optane paměti nemám. A s tím RAIDEM to myslíš jak prosím tě? Trochu bych to chtěl vysvětlit jednudušeji děkuji ti :)

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10261
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: PROBLÉM U ZAPÍNANÍ PC

Příspěvekod zeus » 25 lis 2021 20:27

Optane bych nerekl, to by nenabootoval. Ale polozku s tim spojenou muze radeji zkontrolovat, kdyz tam ma M.2 SSD.
Zmáčknu F1 a hodí mě to do BIOSU. Tam dám jenom ESC. Odejdu bez uložení a počítáč dále jede normálně až na plochu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné zapínání NTB
    od DenyKr » 27 črc 2021 07:56 » v Windows 10, 8, 7..
    6
    457
    od petr22
    18 srp 2021 22:50
  • Zapínání PC z režimu spánku myší, i když k žádnému kliknutí nedojde
    od VitekH » 01 kvě 2021 10:47 » v Vše ostatní (sw)
    13
    830
    od Fox_25
    02 kvě 2021 18:06
  • Problém s MB či RAM
    od Nightway » 18 led 2021 12:37 » v Problémy s hardwarem
    5
    432
    od Nightway
    20 led 2021 09:24
  • problém s HDD
    od vlkodlak99 » 04 led 2021 22:25 » v Problémy s hardwarem
    2
    287
    od vlkodlak99
    04 led 2021 22:29
  • Problém s PC
    od boomz1 » 18 črc 2021 15:09 » v Vše ostatní (hw)
    3
    316
    od petr22
    18 črc 2021 15:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti