Nový PC nenaběhne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Zuckee
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Nový PC nenaběhne

Příspěvekod Zuckee » 26 lis 2021 12:16

Zdravím, koupil jsem nové komponenty na PC, doma jsem to seskládal a PC sice naběhne, větráky se točí, ale nenaskočí obraz. Měnil jsem kabely (DVI x HDMI), zapojoval přímo do grafické karty i mimo a nenaběhne ani bios. Reklamoval jsem tedy základovku kus za kus, stejný problém i nadále. Zavezl jsem tedy PC do servisu, kde ho proběhli diagnostikou a zjistili, že jsem v tom měl silnější ramky než procesor podporuje, vyměnili je tedy za svoje slabší, ale PC se jim rozběhnout taky nepodařilo. V servise zkoušeli i vlastní grafickou kartu. Do protokolu opravy napsali, že chyba bude asi v procesoru nebo základní desce (ale tu jsem již jednou měnil a problém to nevyřešilo). Po servisu jsem vyměnil 3200mz RAMky za 2666mz, ale stejně jako v servisu, PC nefunguje. Chci se zepat, netušíte, v čem by mohl být zakopaný pes? Dalo by se nějak zjistit, jestli je problém v procesoru, případně na straně základní desky bez toho, abych to zase někam vezl a čekal na to týden? Ještě mě napadá... k té základovce připojím staré SSD co jsem měl v minulém PC, nemůže se to třeba tlouct s tím nevyčištěným a starým SSDčkem?

Procesor: Intel Core i5-10400F https://www.alza.cz/intel-core-i5-10400f-d5813499.htm
Základovka: GIGABYTE B560M DS3H V2 https://www.alza.cz/gigabyte-b560m-ds3h-v2-d6800264.htm?o=1
tady stránka výrobce a podpora základovky: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B560M-DS3H-V2-rev-10/sp#sp

RAM: Kingston FURY 8GB DDR4 2666MHz CL16 2x8 https://www.alza.cz/kingston-fury-8gb-ddr4-2666mhz-cl16-beast-black-d6622624.htm
Zdroj: ASUS TUF GAMING 750W https://www.alza.cz/asus-tuf-gaming-750b-d6285245.htm
Grafická karta: GIGABYTE GTX 760 Ultra Durable (rev. 2.0) 2GB https://www.czc.cz/gigabyte-gtx-760-ultra-durable-rev-2-0-2gb/135108/produkt

Tady přikládám i video, pokud by to mohlo pomoct https://uloz.to/file/Kp6NtBIv4Sg7/video-1637922637-mp4#!ZGp5MQR2ZzWxAmVjLzHjLGMyMwx1AwqaHmEFpJMTFwW3A2R0BD==

Reklama
RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5806
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod RIKI22 » 26 lis 2021 12:22

Disky môžeš všetky odpojiť a zapnúť bez nich.

Uživatelský avatar
Zuckee
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod Zuckee » 26 lis 2021 12:36

RIKI22 píše:Disky môžeš všetky odpojiť a zapnúť bez nich.

Děkuji za ujištění, myslel jsem si to. Bohužel ale nenaběhne ani bios, prostě černo.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5806
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod RIKI22 » 26 lis 2021 12:44

A skúsil si aktualizovať bios?

Cemada
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: červenec 21
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod Cemada » 26 lis 2021 12:49

Vymontuj desku a vyzkoušej to na stole, zapoj jen to nejnutnější: jednu RAM a grafiku. Jen jeden monitor do grafiky. Zkus třebas nejdříve HDMI. Když nic, tak pak DVI.
Předtím ještě resetovat BIOS jumperem nebo vyndáním baterky (bez zapojeného zdroje).

Co jsi měl předtím za desku?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48770
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod petr22 » 26 lis 2021 12:56

" Zavezl jsem tedy PC do servisu, kde ho proběhli diagnostikou a zjistili, že jsem v tom měl silnější ramky než procesor podporuje,
vyměnili je tedy za svoje slabší, ale PC se jim rozběhnout taky nepodařilo."

Odvez to do servisu ktery pocitacum rozumi a nebude ti tvrdit takovouhle ptakovinu, nic jako "silnejsi RAMKy" neexistuje,
3200 MHz moduly samozrejmne funguji i na vsech nizsich frekvencich a vymena nema smysl.

Je tam zapojeny speaker - pipa to nejak? Pokud je chyba, tak by to melo pipat.

Jestli je problem v procesoru zjistis jednoduse - pouzijes jiny procesor a bude fungovat, tento das jinam
a tam fungovat nebude. Nicmene vadny procesor je velmi neobvykla zalezitost.

Uživatelský avatar
Zuckee
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod Zuckee » 26 lis 2021 13:03

RIKI22 píše:A skúsil si aktualizovať bios?

Zase takový znalec nejsem, nevím jak. Vím jen jak ho resetovat pomocí baterky.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48770
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod petr22 » 26 lis 2021 13:08

Verze BIOSu F1 ma podporovat vsechny procesory.

Uživatelský avatar
Zuckee
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod Zuckee » 26 lis 2021 13:10

petr22 píše:" Zavezl jsem tedy PC do servisu, kde ho proběhli diagnostikou a zjistili, že jsem v tom měl silnější ramky než procesor podporuje,
vyměnili je tedy za svoje slabší, ale PC se jim rozběhnout taky nepodařilo."

Odvez to do servisu ktery pocitacum rozumi a nebude ti tvrdit takovouhle ptakovinu, nic jako "silnejsi RAMKy" neexistuje,
3200 MHz moduly samozrejmne funguji i na vsech nizsich frekvencich a vymena nema smysl.

Je tam zapojeny speaker - pipa to nejak? Pokud je chyba, tak by to melo pipat.

Jestli je problem v procesoru zjistis jednoduse - pouzijes jiny procesor a bude fungovat, tento das jinam
a tam fungovat nebude. Nicmene vadny procesor je velmi neobvykla zalezitost.


Práce servisu mi přišla i jako laikovy celkem chaotická. Nicméně chtěl jsem si být jistý, že v tom mám přesně podporované ramky - tedy 2666 MHz pro ten můj procesor podle stránek výrobce. Už jsem z toho tak zoufalý, že se snažím eliminovat všechny možné chyby.

Nic nepípá.

No jistě, ale jestli procesor lze ověřit nějak i bez toho, abych musel kupovat nový/jiný? Tento už mám přes 2 týdny a v Alze ho už nevrátím.
Naposledy upravil(a) Zuckee dne 26 lis 2021 13:11, celkem upraveno 1 x.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5806
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod RIKI22 » 26 lis 2021 13:10

To áno ale ak je problém , prečo neskúsiť aktualizovať.

Uživatelský avatar
Zuckee
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: září 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod Zuckee » 26 lis 2021 13:15

Cemada píše:Vymontuj desku a vyzkoušej to na stole, zapoj jen to nejnutnější: jednu RAM a grafiku. Jen jeden monitor do grafiky. Zkus třebas nejdříve HDMI. Když nic, tak pak DVI.
Předtím ještě resetovat BIOS jumperem nebo vyndáním baterky (bez zapojeného zdroje).

Co jsi měl předtím za desku?


Předtím jsem měl staré AMD FX-6300 a starou desku... tohle jsem koupoval úplně nové podle konfigurátoru na Alze a nějakých doporučení na youtube, kde to lidi ve stejné kombinaci párují (procesor a základovku).

Erredar
Level 3
Level 3
Příspěvky: 571
Registrován: březen 09
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC nenaběhne

Příspěvekod Erredar » 26 lis 2021 13:18

Měnit ty ramky byla hloupost. Zkus tu aktualizaci BIOSu. Odkud jsi?
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, MSI Gaming X RX6600XT, Kingston A2000 500Gb+1Tb, XPG CORE REACTOR 850w


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nenaběhne
    od Zakk » 14 zář 2021 17:25 » v Problémy s hardwarem
    1
    260
    od petr22
    15 zář 2021 07:16
  • PC občas nenaběhne napoprvé
    od GhostDogCZE » 12 pro 2021 13:18 » v Problémy s hardwarem
    5
    310
    od GhostDogCZE
    19 pro 2021 20:12
  • Pc nenaběhne Bios, černá obrazovka...
    od CholMa » 03 říj 2021 21:51 » v Problémy s hardwarem
    3
    330
    od petr22
    03 říj 2021 22:58
  • Nová myš od Logitech - Nenabehne v software-u
    od RayCodeCSC » 16 srp 2021 10:32 » v Windows 10, 8, 7..
    3
    836
    od richchie
    16 srp 2021 17:48
  • Obraz nenaběhne, počítač pípá.
    od KevinHitori » 15 úno 2021 01:03 » v Problémy s hardwarem
    7
    477
    od gogo1963
    15 úno 2021 05:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti