kabel DP to VGA problém

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

junfan
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: srpen 08
Pohlaví: Nespecifikováno

kabel DP to VGA problém

Příspěvekod junfan » 21 pro 2021 18:32

Zdravím,

Mám monitor Samsung C34J791 a použil jsem připojovací kabel DP a na druhé straně má VGA.. Bohužel žádný signál... Vyzkoušel jsem i několik notebooků s VGA a také nic.. Je to tím že to prostě tímto kabelem nepůjde anebo mám zkusit jiný model kabelu?

Bohužel musí to být takto připojené DP to VGA
Ještě monitor má Thunderbolt, ale nevím zda takový kabel je aby měl na druhé straně VGA

Teď mám tento kabel:
Vention DisplayPort (DP) to VGA Cable 2m Black

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: kabel DP to VGA problém

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2021 18:43

Ten monitor VGA vstup nemá. Více zde: https://monitory.heureka.cz/samsung-c34 ... pecifikace Takže nechápu, proč nekoupíš normální DP<->DP kabel.
Ledaže tvá grafika nemá DP a ten kabel ( https://www.bscom.cz/video-kabel-ventio ... id=1061560 )zapojuješ opačně tedy nikoli DP->VGA, ale VGA->DP. To samozřejmě fungovat nebude.
Má ale hdmi vstup, takže pokud jde opravdu o VGA->HDMI, pak lze použít převodník: https://www.mironet.cz/premiumcord-prev ... +dp433065/
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

junfan
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: srpen 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: kabel DP to VGA problém

Příspěvekod junfan » 21 pro 2021 19:01

Ano monitor má HDMI a ten je již obsazený pro hlavní PC..
Druhý PC má jen VGA.. Takže potřebuji DP/VGA
Je tedy opačný kabel možno koupit?

Dodatečně přidáno po 13 minutách 16 vteřinách:
Anebo DP/Thunderbolt
Monitor má volný DP a Thunderbolt
Grafika v PC má pouze VGA

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: kabel DP to VGA problém

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2021 19:15

Není. Jinak bych ti nedoporučoval to HDMI.
Podívej se, zda hlavní PC nemá DP, pak ho připoj na DP. Pokud nemá, můžeš koupit adaptér HDMI->DP: https://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=7122
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

junfan
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: srpen 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: kabel DP to VGA problém

Příspěvekod junfan » 21 pro 2021 19:56

Hlavní PC má DP..
Takže použiju pro hlavní PC DP/DP? Jaký bys mi doporučil abych mohl využit plné rozlišení monitoru a 100HZ? Ideálně Alza.
Pro druhý PC bych použil HDMI/HDMI a k tomu ten převodník?

Dodatečně přidáno po 16 minutách 15 vteřinách:
Na Alze mají tenhle převodník.. je vhodný?
https://m.alza.cz/vention-vga-to-hdmi-c ... 59.htm?o=1

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21936
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: kabel DP to VGA problém

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2021 20:33

Převodník by měl být OK.
Tenhle: https://www.alza.cz/premiumcord-display ... 4.htm?o=47 by měl být v pohodě. Záleží ale hlavně na tom, zda to zvládne tvá grafika.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

junfan
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: srpen 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: kabel DP to VGA problém

Příspěvekod junfan » 21 pro 2021 20:40

Grafika je tam tato
https://www.czc.cz/msi-geforce-gt-1030- ... gIdZ_D_BwE

Jen DP zvládne max 60HZ že?

Dodatečně přidáno po 7 minutách 5 vteřinách:
Potřebuji 3 metry tak bych vzal tento pokud je ok
https://m.alza.cz/vention-displayport-d ... 85.htm?o=1

Dodatečně přidáno po 9 minutách 40 vteřinách:
Potřebuji 3 metry tak bych vzal tento pokud je ok
https://m.alza.cz/vention-displayport-d ... 85.htm?o=1


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PSU Kabel
    od _FalcoN_ » 28 pro 2021 16:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    371
    od _FalcoN_
    29 pro 2021 21:38
  • Kabel PCI-E ke zdroji
    od Hakosuka » 03 lis 2021 18:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    233
    od petr22
    03 lis 2021 22:18
  • Kabel DVI - DisplayPort
    od Serg01 » 11 lis 2021 17:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    249
    od Serg01
    19 lis 2021 17:24
  • Optický audio kabel
    od BigSandy » 21 čer 2021 10:18 » v Problémy s hardwarem
    3
    349
    od petr22
    22 čer 2021 11:27
  • jaky kabel koupit?
    od 32387 » 03 říj 2021 12:02 » v Sítě - hardware
    19
    1041
    od ITCrowd
    05 říj 2021 18:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti