Jeden RAM modul přestal fungovat.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
radekkrusman
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Jeden RAM modul přestal fungovat.

Příspěvekod radekkrusman » 02 úno 2022 19:55

Zdravím, po dnešním zjištění skrze správce úloh, že místo 16gb RAM mám jen 8gb, jsem začal koumat, a zjistil, že základní deska detekuje jenom jeden RAM slot.

Po prohození RAM byl ten původní slot detekován, ale ten, který fungoval předtím, přestal detekovat.

RAM jsou staré 3 měsíce, jsou to Kingston Fury Beast 2x8GB Kit 3200MHz - https://www.czc.cz/kingston-fury-beast- ... 03/produkt

Nevím, jestli reklamovat, nebo jestli je zde nějaká možná oprava?

PC:
i3-10105F
GTX 1060 3GB
ASRock B460M PRO4


Dodatečně přidáno po 13 minutách 55 vteřinách:
Jinak, jedná se o RGB RAMky, obě dvě se rozsvítí, a funguje i nastavení RGB na obouch, ale jeden modul prostě deska nedetekuje, a určitě to není slotama, druhá RAM na tom stejném slotu funguje.
CPU: Intel Core i5-3450
CPU Cooler: Arctic Freezer 34
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3GB
Motherboard: ASUS P8H77-V
PSU: ADATA XPG CORE REACTOR 650W
RAM: HyperX Fury (2x4GB) 1600
SSD: Samsung SSD 860 EVO 250GB
HDD1: Western Digital Blue 500GB
HDD2: Western Digital Green 500GB
Case: Cooler Master 335U
Case Fans: 2x Arctic Fan F14 Silent, 1x Arctic Fan F12, 1x Cooler Master 120mm

Reklama
Uživatelský avatar
kecalek
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 461
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jeden RAM modul přestal fungovat.

Příspěvekod kecalek » 03 úno 2022 08:48

Jedna RAM je KO. reklamovať.
A (možno sa mýlim) pretože to bol KIT - musíš reklamovať celý KIT (teda obe RAMky).

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1976
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jeden RAM modul přestal fungovat.

Příspěvekod Zivan » 03 úno 2022 09:47

S tim kitem je to otazka, pokud reklamace bude vymenou modulu za stejny, tak podle me staci reklamovat jen ten jeden. Pokud by vysledkem reklamace bylo vraceni penez (treba proto, ze se uz neprodavaji), tak by musel vratit i druhy.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Uživatelský avatar
kecalek
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 461
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jeden RAM modul přestal fungovat.

Příspěvekod kecalek » 03 úno 2022 16:30

To je síce fakt.... ale v kite sú dve RAM moduly - výrobca do kitu dáva moduly, ktoré sa čo najviac v parametroch zhodujú. Takže pri výmene sa premerajú všetky parametre na funkčnej a poškodená sa vymení za novú s podobnými parametrami (niekde to tak robia, inde naozaj stačí len jeden modul). Ako sa s tým CZC vysporiada, dozvie sa len tam.
My to nepoznáme obchodnú "politiku" predajcu.

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 3
Level 3
Příspěvky: 443
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Jeden RAM modul přestal fungovat.

Příspěvekod pcmaker » 03 úno 2022 18:45

Na reklamci celý kit. Samostatné RAM mají jiné P/N a na každé RAM je u Kingston celkový součet kapacit obou RAM modulů, tzn. na každé je uvedeno 16GB, přestože má každá jen 8GB. Proto kupuji RAM samostatně, abych nemusel reklamovat celý kit.

Uživatelský avatar
kecalek
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 3
Level 3
Příspěvky: 461
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jeden RAM modul přestal fungovat.

Příspěvekod kecalek » 03 úno 2022 19:16

:offtopic:
Inak: pokiaľ sa chyba vyskytne do 6-tich mesiacov odo dňa kúpy - podľa zákonov na ochranu spotrebiteľa (a platí to v celej EÚ) - je táto chyba považovaná za výrobnú chybu. Môže sa teda reklamovať, nie je potrebné niečo dokazovať - seriózni predajcovia takéto reklamácie riešia úplne jednoducho - výmena kus za kus - v tomto prípade kit za kit - preto je lepšie dať na reklamáciu kompletný kit.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • USB hub - připojení tiskárny na dva NTB a jeden PC
    od Romec » 27 pro 2021 16:10 » v Vše ostatní (hw)
    4
    436
    od ITCrowd
    27 pro 2021 19:32
  • Chování dvou routerů jako jeden
    od xethilos » 12 pro 2021 18:23 » v Sítě - hardware
    2
    478
    od ITCrowd
    13 pro 2021 07:44
  • Nové monitory mají mázlý obraz o jeden pixel?
    od Toby98 » 09 led 2022 14:53 » v Problémy s hardwarem
    0
    210
    od Toby98
    09 led 2022 14:53
  • Wifi přestalo fungovat
    od radek178 » 01 úno 2022 22:21 » v Administrace sítě
    6
    524
    od radek178
    02 úno 2022 08:46
  • Klávesnice - přestalo fungovat c
    od radek178 » 29 bře 2022 08:19 » v Problémy s hardwarem
    6
    362
    od radek178
    29 bře 2022 09:51

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti