Zdravim,
Poridil jsem si:
Ryzen 3400G
MSI tomahawk b450 max ii
XFX RX570 8GB
Corsair Vengeance 2x8GB
MSI gungnir 110r case
Vse po startu funguje, krom GPU. Zkousel jsem i HDMI vystup z motherboard, protoze 3400g ma v sobe integrated gpu.
Easy debug VGA dioda sviti cervene, RAM a CPU nesviti.
BIOS jsem neflashoval- instaloval jsem desku primo z krabice.
Dekuji moc za pomoc
David R
Novy PC - VGA easy debug dioda sviti cervene
Re: Novy PC - VGA easy debug dioda sviti cervene
Vyber grafiku a skús bez nej, iba na iGPU.
- Strakery
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Nahraj si nejnovější bios.
AMD Ryzen 7 5800X3D MSI RX 6750 XT GAMING X TRIO12G + ASUS TUF 3060 Ti MSI MAG B550 TOMAHAWK Noctua NH-D15S chromax G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz 2x SSD_ Fractal Design ION+ 2 Platinum860W CZC.Gaming Lantern
MSI Gaming Optix MAG301RF (WFHD) + ASUS TUF Gaming VG289Q (4K) + OLED LG.
beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm + Koss PORTA PRO + QCY T13
MSI Gaming Optix MAG301RF (WFHD) + ASUS TUF Gaming VG289Q (4K) + OLED LG.
beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm + Koss PORTA PRO + QCY T13
Tak jsem odpojil vsechny Sys_fans, front I/O cabling a nechal pouze CPU fan. Dostal jsem se do BIOS, tudiz integrated GPU v ryzen funguje.
Dodatečně přidáno po 16 minutách 7 vteřinách:
Nainstaluji Windows 10 a chipset a AMD drivers a uvidim, jestli motherboard rozpozna GPU v x16 PCI-e slotu.
Aktualizuji topic jeste dnes. Zatim dekuji za odpovedi.
Dodatečně přidáno po 4 hodinách 11 minutách 43 vteřinách:
Tak jsem nainstaloval Win10 a vsechny AMD ovladace k chipsetu a AMD VGA driver, pri cemz Device Manager vidi konecne RX570, ale s vykricnickem a Error code 43.
Karta je z eBay takze na ni asi nekdo nahral mining BIOS.
Bohuzel VGA BIOS Flash software od TechPowerUp vidi pouze Ryzen Vegu, ne RX570.
Nasel jsem si spravnou frekvenci a verzi VGA BIOS, ale nevim jak flashnout.
Muze mi nekdo pomoci probudit tuto kartu zpet ke kvalitnimu gaming experience?
Dekuji moc
Dodatečně přidáno po 16 minutách 7 vteřinách:
Nainstaluji Windows 10 a chipset a AMD drivers a uvidim, jestli motherboard rozpozna GPU v x16 PCI-e slotu.
Aktualizuji topic jeste dnes. Zatim dekuji za odpovedi.
Dodatečně přidáno po 4 hodinách 11 minutách 43 vteřinách:
Tak jsem nainstaloval Win10 a vsechny AMD ovladace k chipsetu a AMD VGA driver, pri cemz Device Manager vidi konecne RX570, ale s vykricnickem a Error code 43.
Karta je z eBay takze na ni asi nekdo nahral mining BIOS.
Bohuzel VGA BIOS Flash software od TechPowerUp vidi pouze Ryzen Vegu, ne RX570.
Nasel jsem si spravnou frekvenci a verzi VGA BIOS, ale nevim jak flashnout.
Muze mi nekdo pomoci probudit tuto kartu zpet ke kvalitnimu gaming experience?
Dekuji moc
A nebo je ta karta proste mrtva, coz je jeste pravdepodobnejsi.
Vyzkousel bych ji jeste v jinem PC, jinak si nech vratit penize pokud byla prodana
jako funkcni - stav neodpovida popisu.
Prodejde ruci za to, ze zbozi je funkcni a odpovida popisu.
Vyzkousel bych ji jeste v jinem PC, jinak si nech vratit penize pokud byla prodana
jako funkcni - stav neodpovida popisu.
Prodejde ruci za to, ze zbozi je funkcni a odpovida popisu.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nestála nějaké extra výhodné třeba 3 tisíce, že ne? Nebo ještě líp, karta údajně RX570 s chladičem z karty o 3 generace starší.
Možná by byl rovnou lepší odkaz na ten prodej
.
Možná by byl rovnou lepší odkaz na ten prodej

Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Dekuji moc za odpovedi.
Karta je presneji z Gumtree.co.uk, jelikoz bydlim v Britanii, a odkaz na prodej uz zmizel. Stala £200.
V FREE DOS ji atiflash nevidi - nevidi zadny adapter, ani integrovanou VEGU, ktera funguje v klidu.
Vezmu ji do Repair Shopu at ji zkusi na jinem PC. Pokud je brickla, zkusim zkratovat pin 1 a pin 5 na flash memory chipu pomoci svorek a kusu dratu a mezitim re-flashnu. Pak zase drat odpojim.
Zatim diky moc za odpovedi.
DavidR
Dodatečně přidáno po 58 vteřinách:
Je to rozhodne original XFX RX570 XXX edition, 1286MHz clock,1750Mhz, 8GB. S mechanickym switchem na dual BIOS (oba nePOSTnou)
Dodatečně přidáno po 1 minutě 52 vteřinách:
GPU-Z ji vidi, ale s GPU clock na 0MHz. Na anglickych forech jsem zjistil, ze nekdo nahral custom verzi BIOSu a dost mozna ji bricknul a pak prodal.
Tez vypis meho GPU-Z je naprosto totozny jako s ostatnimi vypisy lidi, kteri maji stejny problem jako ja. Nekdo si hral s custom vga BIOS a bricknul ji.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 46 vteřinách:
Mrtva ta GPU neni, sviti modre, vetracky funguji, dokonce reguluji teplotu podle BIOS, takze kdyz je teplo, tak se toci, kdyz je chladno, tak se vypnou. Karta sama generuje teplo, ale ne primo horko. BIOS ji vidi jako ATI chipset running at x8 a Windows Device Manager jako RX570.
Karta neni dead, ale bricked dle me.
Karta je presneji z Gumtree.co.uk, jelikoz bydlim v Britanii, a odkaz na prodej uz zmizel. Stala £200.
V FREE DOS ji atiflash nevidi - nevidi zadny adapter, ani integrovanou VEGU, ktera funguje v klidu.
Vezmu ji do Repair Shopu at ji zkusi na jinem PC. Pokud je brickla, zkusim zkratovat pin 1 a pin 5 na flash memory chipu pomoci svorek a kusu dratu a mezitim re-flashnu. Pak zase drat odpojim.
Zatim diky moc za odpovedi.
DavidR
Dodatečně přidáno po 58 vteřinách:
Je to rozhodne original XFX RX570 XXX edition, 1286MHz clock,1750Mhz, 8GB. S mechanickym switchem na dual BIOS (oba nePOSTnou)
Dodatečně přidáno po 1 minutě 52 vteřinách:
GPU-Z ji vidi, ale s GPU clock na 0MHz. Na anglickych forech jsem zjistil, ze nekdo nahral custom verzi BIOSu a dost mozna ji bricknul a pak prodal.
Tez vypis meho GPU-Z je naprosto totozny jako s ostatnimi vypisy lidi, kteri maji stejny problem jako ja. Nekdo si hral s custom vga BIOS a bricknul ji.
Dodatečně přidáno po 6 minutách 46 vteřinách:
Mrtva ta GPU neni, sviti modre, vetracky funguji, dokonce reguluji teplotu podle BIOS, takze kdyz je teplo, tak se toci, kdyz je chladno, tak se vypnou. Karta sama generuje teplo, ale ne primo horko. BIOS ji vidi jako ATI chipset running at x8 a Windows Device Manager jako RX570.
Karta neni dead, ale bricked dle me.
Obavam se ze podle tve analyzy bys oznacil za funkcni 90% vadnych grafik, poskozeni neni okem viditelne prakticky nikdy..
Pokud nemas rentgenove oko, nemas sanci odhalit popraskany bezolovnaty cin pod
grafickym procesorem, coz je pricina umrti temer vsech grafickych karet.
Normalne otevri dispute ne Ebay - neoznacil jsi doufam, ze je vse poradku bez vyzkouseni karty, ze ne?
Klidne si s ni hraj, ale pokud to na Ebay nebylo napsano ze je tam mining BIOS, tak je prodejce POVINNEN vratit penize.
Pokud nemas rentgenove oko, nemas sanci odhalit popraskany bezolovnaty cin pod
grafickym procesorem, coz je pricina umrti temer vsech grafickych karet.
Normalne otevri dispute ne Ebay - neoznacil jsi doufam, ze je vse poradku bez vyzkouseni karty, ze ne?
Klidne si s ni hraj, ale pokud to na Ebay nebylo napsano ze je tam mining BIOS, tak je prodejce POVINNEN vratit penize.
Diky za odpoved.
Podarilo se mi flashnout BIOS na puvodni stock verzi pro XFX RX570 XXX edition...
Ted uz system s ni POSTne, Atiflash ji vidi tez. Mela v sobe BIOS pro Black edition a nejspis upraveny na mining.
Dokonce jsem se i zbavil Error code 43 ve Windows Device Manager. Otevrel jsem thread na TechPowerUp, vratim se k tomuto vlaknu s vysledky.
Zatim diky moc.
DavidR
Podarilo se mi flashnout BIOS na puvodni stock verzi pro XFX RX570 XXX edition...
Ted uz system s ni POSTne, Atiflash ji vidi tez. Mela v sobe BIOS pro Black edition a nejspis upraveny na mining.
Dokonce jsem se i zbavil Error code 43 ve Windows Device Manager. Otevrel jsem thread na TechPowerUp, vratim se k tomuto vlaknu s vysledky.
Zatim diky moc.
DavidR
Pust na to nejaky stress test a nech ho bezet par hodin.
V kazdem pripade plati, ze stav veci neodpovida popisu a minimalne bys mel dostat nejake penize zpet.
V kazdem pripade plati, ze stav veci neodpovida popisu a minimalne bys mel dostat nejake penize zpet.
GPU nenabehne ikdyz je nastavena jako primarni...vzdy nabehne jen Vega 11.
Snad si zatim vystacim s Vegou, doufam, ze ceny GPU spadnou, protoze platit £500 za RX6600XT je nelidske ..
Diky moc, jakmile mi skonci Covid izolace, vezmu tu 570ku do RepairShop, aktualizuji toto vlaknu a uzamknu.
Snad si zatim vystacim s Vegou, doufam, ze ceny GPU spadnou, protoze platit £500 za RX6600XT je nelidske ..
Diky moc, jakmile mi skonci Covid izolace, vezmu tu 570ku do RepairShop, aktualizuji toto vlaknu a uzamknu.
Do jakého repair shopu? Prostě to vrať, máš na to právo. Nech si vrátit ty peníze a už budeš platit jen 300 za tu kartu 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2325
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
13 srp 2024 03:47