2x audio výstup

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

birecz
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 22
Pohlaví: Muž

2x audio výstup

Příspěvekod birecz » 09 bře 2022 23:20

Dobrý den, koupil jsem si PC skříň "SilentiumPC Regnum RG6V EVO TG" a základní desku "ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4". U skříně je přímo napsáno: "2x 3,5 mm audio jack", má 5x 3,5 mm otvorů a můj problém je ten, že když zapojím sluchátka/reproduktory do předního výstupu, fungují v pořádku, ale v zadním výstupu je windows vůbec nevidí. Ideálně bych chtěl přepínat mezi výstupy (reproduktor a sluchátka), případně aspoň zprovoznit zadní jack místo předního. Vstup pro mikrofon mě nezajímá jestli bude fungovat. Dokáže mi někdo poradit jak toho dosáhnout? Předem děkuji.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22352
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2022 06:38

Vítej na PC-HELP!
Skříň má skutečně pouze 2x3,5. (jumper 26)
Chce si to nastudovat manuál.
Pokud nepotřebuješ (nechceš) používat 7.1 zvuk, pak se neinstaluje Front Panel Audio Header (jumper 27) a pak to bude fungovat, jak požaduješ.
Pokud chceš používat zvuk 7.1, pak se nainstaluje Front Panel Audio Header (to jsou ty ďury navíc) a je potřeba to přepnout v programu Realtek Control panel. A tak to zřejmě máš, protože pak ty konektory fungují jinak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

birecz
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 22
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod birecz » 10 bře 2022 21:24

Díky za uvítání a rychlou odpověď.
To že mám 2x výstup vím a je to ok, dokonce se mi už podařilo zprovoznit i zadní jack výstup. Bohužel ale jen tak, že funguje když odpojím přední (ideální stav by byl abych měl připojené oba jacky a přepínal si výstup v PC). Dočetl jsem se, že to jde přepínat v Realtek audio manager, ale ten mi nejde otevřít - reinstaloval jsem ho z oficiálních stránek, několikrát aktualizoval, restartoval PC... ale i když ho přímo najdu v průzkumníku, tak nejde spustit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22352
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2022 21:45

"Bohužel ale jen tak, že funguje když odpojím přední" - toto je standardní stav, přesně tak to má fungovat.
Pokud chceš dva výstupy vždy, je třeba použít rozdvojku: https://www.datart.cz/Kabel-audio-AQ-CA ... gI6OvD_BwE nebo https://www.czc.cz/premiumcord-kabelova ... gLvKPD_BwE
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

martin.100
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod martin.100 » 10 bře 2022 21:54

Zvuk se dá přepínat buď v Nastavení / System / Zvuk, anebo v aplikaci Realtek audio control (ke stažení a instalaci zde: http://www.microsoft.com/en-us/p/realte ... etab=pivot%Aoverviewtab.%C2%A0). Zapojen přední i zadní výstup.
Zvuk - výstup.jpg
Realtek audio.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

birecz
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 22
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod birecz » 10 bře 2022 22:41

martine.100, to je přesně to co mám na mysli. Ale v seznamech kde přepínám výstupy ten zadní jack vůbec nevidím (např v Nastavení / System / Zvuk). Je tam jenom HDMI výstup do monitoru, jack vepředu (sluchátka) a 3x nezapojené HDMI. Zkusím ještě počkat jestli spraví chybu v microsoft store (Realtek audio control jsem zkoušel už stahovat dřív, ale dává mi to chybu, že mají problém se serverem).

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5920
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod RIKI22 » 10 bře 2022 22:54

Nainštaloval si zo stránky dosky, ovládač čipsetu?Ak zapájaš predný alebo zadný jack, vyskočí ponuka od realtek? OS je Win11 ?

birecz
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 22
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod birecz » 11 bře 2022 17:31

OS je win 10. Ze stránek desky jsem nainstaloval co šlo, včetně Realteku (který se ukázal být naprosto identický jako na jeho ofiko stránkách). Žádné oznámení nevyskočí a realtek ani nemůžu zapnout - našel jsem jeho umístění a když dám spustit některý z exe souborů nic se nestane.

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5920
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod RIKI22 » 11 bře 2022 18:20

Akú verziu Ti v Správcovi zariadení-Ovládače zvuku.... zobrazuje pri ovládači Realtek.Na stránke dosky je z roku 2019.Presná zostava OS Win10 ?
Pozri sa do C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\hdxrt.inf_amd64_b0026a592e9b4de4\ a tam skús spustiť RtkNGUI64.
A pozri sa ,akú má verziu.

birecz
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 22
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod birecz » 11 bře 2022 20:12

Když zkusím spustit soubor co jsi poradil tak se nestane nic (stejně jako když jsem to zkoušel ve složce Program Files). Ve správci zařízení mám v řadičích zvuku: NVIDIA High Definition Audio, NVIDIA Virtual Audio Device, Zvukové zařízení High Definition Audio (ještě včera jsem tam ale Realtek viděl jestli si správně pamatuju).

BTW ve Správci úloh Realtek vidím zapnutý, ale to je tak vše.

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5920
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod RIKI22 » 11 bře 2022 20:26

Dobre.Pozri sa na verziu High Definition Audio.

martin.100
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: 2x audio výstup

Příspěvekod martin.100 » 11 bře 2022 21:10

Pokud je ve správci zařízení "Zvukové zařízení HD audio", tak není nainstalován SW Realteku a jistě není ani položka v ovládacích panelech. Ze stránek výrobce desky stáhni Realtek HD audio. (to že je to verze z roku 2019 je jedno, ovladač se dá ručně aktualizovat potom) Po rozbalení spusť "Setup.exe". Upozorňuji, že PC MUSÍ být odpojeno od netu, aby se skrze windows update nenatáhl ovladač bez toho, aniž by byl nainstalován SW Realteku!! (nejdříve program provede odinstalaci toho co v systemu zustalo a po následném restartu dojde k instalaci SW). Až bude nainstalováno, tak potom odsud https://www.catalog.update.microsoft.co ... DIA%202022 stáhnout aktuální ovladač 6.0.9301.1. Rozbalit do nové složky. Pak ve správci zařízení dát Aktualizovat ovladač - Vyhledat ovladače na mém počítači a skrze kolonku Procházet vybrat umístění staženého rozbaleného ovladače.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HD audio konektor
    od sajborg » 09 pro 2021 10:17 » v Problémy s hardwarem
    4
    373
    od pcmaker
    09 pro 2021 20:26
  • Raspberry PI 4 - Audio
    od DobrodruhCZ » 20 dub 2022 00:27 » v Problémy s hardwarem
    3
    524
    od mmmartin
    20 dub 2022 12:41
  • Jak dostat audio ze set-top-boxu
    od bluenite » 19 led 2022 00:02 » v Vše ostatní (hw)
    4
    712
    od bluenite
    25 úno 2022 22:22
  • redukcia RCA - 6,3mm jack audio
    od mk7605 » 12 kvě 2022 18:47 » v Vše ostatní (hw)
    8
    566
    od mmmartin
    13 kvě 2022 20:57
  • Tablet yoga tab 11 - vylepšit audio záznam
    od jaojao » 19 dub 2022 17:51 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    434
    od jaojao
    21 dub 2022 19:21

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host