Zdravím,
po běžném vypnutí PC jsem ho chtěl dnes zapnout a vůbec nenabíhá, všechny větráčky se točí (GPU, CPU, case), ale deska obvyklím způsobem nepípne - jen svítí na desce červená dioda CPU a dál se nic neděje, žádný obraz. Zkoušel jsem přehazovat ramky, potom jsem postupně odpojil a vytáhl úplně vše až do stavu,kdy mám připojeno jen napájení desky a procesoru a po zapnutí stále to samé - přes CPU se to dál nedostane. Zkoušel jsem i sundat chladič procesoru a odpojit jeho napájení - bez něho se procesor nezahřívá, s ním ano, takže napájení k procesoru by mělo být ok. Rovněž jsem zkoušel resetovat bios, vyměnit baterii, beze změny. Deska je Gigabyte AB350 Gaming 3, procesor Ryzen 5 1600. Jelikož nemám možnost odzkoušet desku nebo procesor jinde, budu muset koupit jedno z toho nové, viděl bych to spíš na desku, nebo může takhle z ničeho nic přestat fungovat procesor? Jeho chlazení bylo v pohodě a určitě se nepřehříval.
Díky ze reakce
PC se nezapne Vyřešeno
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Re: PC se nezapne
Ahoj, stalo se mi to taky a byla to deska. Taky sem nevěděl, tak sem koupil na aukru a problém vyřešen. Samozřejmě to ale neznamená, že u tebe to bude stejné no...
Intel Core i3 10100F /Sapphire Radeon PULSE RX 6600, 8GB GDDR6 / 16 GB DDR4 Patriot 2666 MHz / 480GB SSD WD GREEN / KINGSTON SSD 480GB A400
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Zkus "přesadit" CPU.
-
- nováček
- Pohlaví:
Tak problém vyřešen, skutečně byla špatná deska, vzal jsem alternativní z mironetu (stejná se už nedělá) pro případ že bych vracel. Na aukru nebyla zrovna nic moc nabídka, ušetřil bych asi 600, takhle mám alespoň 36 měsíců záruky. Díky za čas :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 690
-
od ROCK4891
20 zář 2022 22:10
-