Dobrý den, koupil jsem nový monitor který má sloužit jako sekundární k mému pc. Monitor má pouze HDMI a VGA port, ale moje GPU má HDMI pouze jeden ve kterém už je můj hlavní monitor. Mám v GPU 3 volné DisplayPorty. Je možnost kabely nebo nějáké redukce aby to šlo propojit? Známý mi půjčil kabel o kterém si byl jistý že by měl fungovat, DP output a HDMI input, ale nedostávám do druhého monitoru žádný signál ani z jednoho DP portu. Přiložím obrázek kabelu i monitoru, jestli je náhodou kabel špatný nebo nekompatibilní. Byl bych rád jestli někdo dokáže poradit.
Děkuji za odpověď
Sekundární monitor
-
- nováček
- Pohlaví:
Sekundární monitor
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Sekundární monitor
Ten kabel DP-HDMI musi fungovat.
Co se stane, kdyz se zmackne WIN+P? Sam od sebe se druhy monitor nemusi aktivovat.
Co se stane, kdyz se zmackne WIN+P? Sam od sebe se druhy monitor nemusi aktivovat.
-
- nováček
- Pohlaví:
Není třeba mít alespoň nějaký signál v druhém monitoru aby to fungovalo? Naposledy co jsme zkoušel tak v nastavení více obrazovek to stále říká že nebyl nalezen další display. Duplikovat s WIN+P zkusím v pozítří až se vrátím ke svému pc, jestli to nějak nahodí ten signál.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Problém je že ty ten monitor musíš v nastavení Windows vybrat, tj musí bit vidět. S čímž máš problém. Proto bych dneska váhal zda vůbec na dp přidávat nějaké převodník a vemu monitor s dp.
Pod Linuxem mně obdobny převodník dělá to samé. Tam je, ale aspoň možné na daný výstup poslat obraz na tvrdo přes xrandr.
Pod Linuxem s daným převodníkem zjistím leda, že tam ten adaptér je a že mně pribyl třeba hdmi1.
Pod Linuxem mně obdobny převodník dělá to samé. Tam je, ale aspoň možné na daný výstup poslat obraz na tvrdo přes xrandr.
Pod Linuxem s daným převodníkem zjistím leda, že tam ten adaptér je a že mně pribyl třeba hdmi1.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- nováček
- Pohlaví:
Zkusil bych ještě koupit nový kabel, je možné že ten co jsme dostal může být vadný. Ale pokud to není problém tak tedy myslíte že už zbývá jen koupit další monitor který už je přímo DP-DP? To by byla dost škoda ale jestli nenajdu jiné řešení asi by se nedalo nic dělat.
-
- nováček
- Pohlaví:
Tak nový kabel nepomohl, stále monitor nedostává žádný signál. Jediné co jsem online ještě našel bylo jestli náhodou nepotřebuji aktivní adaptér. Nepodařilo se mi najít přímou informaci jestli moje karta podporuje D++. Věděl by někdo? Přesný model karty přidám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Co dela WIN+P ?
Ten monitor je treba aktivovat, nezapne se sam od sebe.
Aktivni kabel je treba u kabelu delky 10 a vice metru.
Ten monitor je treba aktivovat, nezapne se sam od sebe.
Aktivni kabel je treba u kabelu delky 10 a vice metru.
-
- nováček
- Pohlaví:
Windows vůbec nerozezná druhý monitor jako připojený, takže nejde nijak aktivovat nebo rozdělit obraz.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Kdyz se ten monitor pripji jako jediny, stane se co?
Jestli ma procesor integrovanou grafiku, da se pripojit monitor k ni.
Jestli ma procesor integrovanou grafiku, da se pripojit monitor k ni.
-
- nováček
- Pohlaví:
Když ho připojím jen přes HDMI tak okamžitě naskočí. Problém stále je že v kartě je pouze 1 HDMI port a musím ten druhý připojit přes DP-HDMI.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
A kdyz tim kabelem DP-HDMI pripojis ten prvni monitor co mas jako hlavni?
-
- Elite Level 10
- Pohlaví:
Nainstaluj https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv ... pdate-x64/
A restartuj PC.
A restartuj PC.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 02 srp 2022 12:18, celkem upraveno 1 x.
Funguji už jen přes SZ. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 558
-
od samuel grycz
19 úno 2023 14:08
-