Špatná velikost HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod ITCrowd » 19 zář 2022 22:09

On teď neřeší disk raw. nauč se rozumět česky.
Pawel2 píše:Proto je nyní priorita dostat na plnou kapacitu 3 TB disk Toshiba, pak budu nějak řešit disk s RAW.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10561
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod zeus » 19 zář 2022 22:26

To sice jo, ale neni az tak od veci se na oba disky podivat v BIOSu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod ITCrowd » 19 zář 2022 22:32

To rozhodně není. Ale chce vědět velikost disku raw ve správci, což
1. uvádí tazatel v prvním příspěvku (a pravděpodobně ze správce)
2. může vidět v tom zbytečném aomei, který mu doporučil
Po diskpartu budu vědět jestli je rozdíl mezi základem ve stavu nouze a normálním během systému. A kdyby to bylo stejné, pak by následoval BIOS.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pawel2
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: září 22
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod Pawel2 » 20 zář 2022 00:46

CMD.jpg
Tak tady je obrázek z CMD.
Jen pro jistotu posílám i obrázek z Intel@Rapid.
Intel.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod ITCrowd » 20 zář 2022 10:58

1. Teď jdi do BIOSu a podívej se na velikost té toshiby v BIOSu.
2. Doporučuji disk úplně vyjmout, dát do jiného PC a zkontrolovat v něm. A pokud tam, bude v pořádku, znovu inicializovat.
To pc je už staré, a bůhví jak mu funguje BIOS a probíhá detekce disků. Může mít problém s disky většími než 2TB. Proto bude lépe jej inicializovat na jiném PC. A samozřejmě musí být GPT (MBR umí jen do 2TB).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5984
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod RIKI22 » 20 zář 2022 11:43

Na dvoch screenoch je,že ten disk je GPT.Stačí otvoriť oči.Ak doteraz ho využíval ,ako 3TB disk,tak MBR nebude.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod ITCrowd » 20 zář 2022 11:49

To jsem napsal proto, aby, pokud ho bude inicializovat na jiném pc, se nesnažil dát ho jako MBR.
Zase máš problém s porozuměním. Holt slovák. Strč si zpátky svou hlavu do svého pozadí a necpi se kam nemáš. Asi zase potřebuješ, abych tu ocitoval tvé perly.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 5984
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod RIKI22 » 20 zář 2022 12:47

Si najväčší úbožiak na tomto fóre,ktorý do každého vyrýva.Čo už.Prestal si brať lieky a takto to dopadlo.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod ITCrowd » 20 zář 2022 13:11

A ty jsi trol a šmejd. I přesto, že v tomto tématu radí MrVoltz se na všechny testy vykašlat, nutíš zbytečně nainstalovat tazatele další program pro práci s disky, i když je jasné, že to nic nepřinese. A kdybys aspoň něco uměl, chtěl bys po něm, aby si vytvořil aomei bootovací medium (pokud lze) a nabootoval z něj. Tím by zcela obešel windows a rozhodně by to mělo větší smysl.
smiř se s tím, že nic neumíš. A uděláš dobře, když nebudeš radit. To ostatně tvrdím od samého začátku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pawel2
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: září 22
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod Pawel2 » 20 zář 2022 22:03

Teď to bude trochu složitější (asi pro vás).
a) komunikace a "žádost o další pravidla"
Děkuji všem přispěvatelům minimálně za snahu. Vyzkouším vše, nač budu stačit a co budu považovat za alespoň trochu rozumné (např chytit disk a spláchnout do wc mne už taky napadlo, ale o rady tohoto typu se nabudu ani pokoušet (naštěstí tu ještě podobné rady nepadly)). Jinak, mohu-li požádat, myslete si o ostatních (včetně mne) co chcete, ale jejich příspěvky, chcete-li je komentovat, tak jen s tím, proč jeho řešení, dle vás nepovede k cíli. Ještě jednou děkuji.
b) k původnímu problému
Že PC je stará šunka vím také, na druhou stranu pro moji práci ještě dostačuje.
To, že by měly být oba disky GTP vím, a také tak původně byly. Je také pravda, 3TB toshiba fungovala minimálně 3 roky, spíše více. Dokonce jsem něl na chvíli zapůjčen i 4 TB disk, který také bez problémů fungoval.
S vyzkoušením v jiném PC to bude trochu složitější a bude to chvili trvat, ale snad by se to cca do 10 dnů mohlo zdařit.
Jinak v biosu zjistím to samé, co v postu, že u obou disků je rozeznán jejich typ, bez dalších parametrů - přiznám, nevím jak to v biosu zjistit - všude je nastavena autodetekce (která, dle mého názoru fungovala a funguje)
Pro upřesnění: MB: Gigabyte p55-SB3, Bios Award, ver. F9
Poslední věc - RAW disk jsem včera z PC vyhodil, neboť již nevěřím, že se sám rozjede a bez vyřešení prvního problému, nemá cenu, aby tym zbytečně zavazel.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22515
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod ITCrowd » 21 zář 2022 10:03

Pokusím se ti to vysvětlit polopaticky...
SW pro záchranu dat nepřistupuje k disku přes systém, jako to dělají ostatní aplikace. Přistupuje přímo, protože přes systém by nic nezmohl. To je snad jasné.
Dále - je možné, že ten starý PC nedetekuje tu toshibu správně, a proto je tam ovladač, který takovýto disk zpřístupní systému. A je pravděpodobné, že SW pro záchranu dat použil i k tomuto disku přímý přístup. A tím vyřadil ten ovladač a systém ho teď nevidí správně.
Proto jsi dostal doporučení připojit tu toshibu do jiného pc (novějšího).
Co se týče raw disku, je zbytečné ho vyhazovat, šance na obnovu je poměrně velká. Já používám GetDataBack (placený) a v případě raw se obnova povedla vždy, i když ne úplně všeho.
Tobě by se obnova zřejmě povedla taky, kdybys nezapisoval data na tu toshibu. Občas se prostě sejde více faktorů a pak se místo řešení situace ještě zhorší.
Nedělám to, ale pokud jsi z okolí Brna, kludně se ti na ten raw disk mrknu. Čistě jen proto, abys viděl, že to jde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2971
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Špatná velikost HDD

Příspěvekod atari » 21 zář 2022 11:09

Já jenom doplním, že pokud jsou některé sektory fyzicky poškozené, tak z těch sektorů data už nedostaneš.

A jenom pro podporu co píše ITCrowd sdělím fakta. Už se mi 2x stalo toto:

Interní disk HDD, který používám na zálohování (jinak leží pořád v trezoru v práci), tak jsem ho vzal domů, připojím na PC a je RAW. Vezmu ho zpátky do práce, připojím na PC (ze kterého jsem na něj ukládal data) a je normálně ve WIN čitelný. Z toho vyplývá, že pokud nepřepíšeš data, tak je lze snadno obnovit z RAW.

(Doporučení: příspěvky od RIKI22 ani nečti, můžou ti „zamotat“ hlavu)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Špatná výdrž baterie GALAXY A50
    od mvesely » 31 kvě 2022 20:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    1202
    od petr22
    01 čer 2022 09:19
  • Špatná kvalita zvuku sluchátek během hovorů
    od MigMit » 18 kvě 2022 20:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    670
    od MigMit
    18 kvě 2022 20:37
  • Výběr mobilu do 6K, Android, malá velikost
    od tuningrob » 26 lis 2021 20:53 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    14
    1194
    od tuningrob
    04 pro 2021 13:43

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů