Ahoj, dost zajímavé! No mohl bych případně nechat integrovanou CPU grafiku, ale to neřeší, že jsou to různé procesory s jistě různými ovladači, že je stejný výrobce stačí jo?
Popsal jsi docela zajímavé řešení, napsal bys prosím ještě proč to řešíš zrovna takhle? Tak 90 % tvé zprávy mi přijde, jako kdyby sis spletl tickety, až na poslední větu. Však popisuješ, jak to máš ve svém PC, nikde nepíše, o tom, že bys ty počítače měl dva a jak by to mělo fungovat?
Děkuji za zajímavý tip, prosím jen o základní informace o způsobu fungování?
Nebo možná už tuším, jak to myslíš. Že to děláš jak bych to chtěl dělat já, přesouvat šuplíček s diskem mezi PC a NB. S tím, že prostředí je vždy Linux a ten je ovladačově přizpůsobitelnější změnám HW? S tím, že ten Windows běží jen jako virtuální prostředí, které přebírá nastavení a ovladače toho linux hostitele, takže si ten Windows myslí, že je pořád na stejném HW? Protože se k tomu windowsu připojuješ přes nějaký GUI terminál virtualboxu? Myslíš, že jsem tvůj způsob řešení pochopil správně?
Jaké nevýhody tohle má?
Delší spouštění než nabootuje linux a z linuxu spustí ještě VM s windowsem.
Linux sežere třeba o 512 MB víc než kdyby běžel jen Windows.
Nějaký čas CPU se sežere navíc, ale virtualizace by hádám neměla tolik CPU zatěžovat, a na spotřebě by to nemělo být tolik znát.
O 200 Kč více na spotřebě měsíčně mě asi nepoloží.

Mám jen 512 GB SSD, ale tomu linuxu hádám postačí jen 10 GB, takže teoreticky taky OK
Přemýšlím zda existuje nějaká další důležitá nevýhoda, která mě nenapadá.