PC se samo spouští

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zik9
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 932
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

PC se samo spouští

Příspěvekod zik9 » 19 led 2023 00:34

Ahoj,
Tento pc https://www.czc.cz/519jdjju16jch9toc0avbu4jg6/seznam se sám od sebe nahodile spouští. Cca rok, dva, nikdo to neřešil. Teď je tam přeinstalovaný windows 10, ale děje se to stále. Čím by to mohlo být, co s tím?
Děkuji
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti WindForce OC 11G, 11GB GDDR6 // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3200Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

Reklama
meda2016
Level 2
Level 2
Příspěvky: 246
Registrován: květen 22
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod meda2016 » 19 led 2023 07:12

Takže se netýká sw. Zkontroloval bych:
Že není kablík k tlačítku power prodŕený nebo skříplý na kostru.
Že to nedělá tlačítko samotné (využít Reset a druhé nezapojit).
V BIOS že jsou vypnutá všechna probouzení od vstupních zařízení, źe při obnovení napájení je nastaveno stay Off.
Že je rozvod 230V v pořádku.
Pak už to může dělat stářím deska nebo zdroj.

Uživatelský avatar
šulda
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1091
Registrován: srpen 08
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod šulda » 19 led 2023 07:51

přeinstalovaný windows 10 = co?
Člověk se pořád učí.

zik9
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 932
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod zik9 » 19 led 2023 10:56

Díky, zkontroluji.

Co se nezdá? Prostě se udělala čistá instalace a místo 8 se dal win 10.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti WindForce OC 11G, 11GB GDDR6 // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3200Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

Uživatelský avatar
šulda
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1091
Registrován: srpen 08
Bydliště: Tam kde se vrány otáčejí
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod šulda » 19 led 2023 11:09

Prostě přeinstalace nemusí být to samé co čistá instalace ;)
Člověk se pořád učí.

zik9
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 932
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod zik9 » 19 led 2023 11:32

Ok, je to čistá instalace z boot media.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti WindForce OC 11G, 11GB GDDR6 // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3200Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

zik9
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 932
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod zik9 » 19 led 2023 12:12

Hlavně to nedělá pravidelně, třeba jednou týdně...
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti WindForce OC 11G, 11GB GDDR6 // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3200Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9254
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod mmmartin » 19 led 2023 19:43

Spouští se z vypnutého stavu, ze spánku, nebo z hibernace?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

zik9
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 932
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod zik9 » 19 led 2023 22:27

Vypnutého
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti WindForce OC 11G, 11GB GDDR6 // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3200Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22796
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod ITCrowd » 20 led 2023 10:50

Zkus příkaz powercfg /lastwake. Mělo by se tam objevit, co počítač zaplo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zik9
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 932
Registrován: červenec 12
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod zik9 » 21 led 2023 13:18

Tohle mi poslal
received_1538439366666947.jpeg


Dodatečně přidáno po 1 minutě 56 vteřinách:
Nemohlo by to být napsané v prohlížeči událostí?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 3700X // GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti WindForce OC 11G, 11GB GDDR6 // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3200Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
CZC https://bit.ly/30fHPMp

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 51220
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC se samo spouští

Příspěvekod petr22 » 21 led 2023 13:43

Napis mu, jestli si dela legraci nebo opravdu neumi opsat spravne prikaz: POWERCFG /LASTWAKE

Jakpak prisel na to, ze ma psat pouze "lastwake" nebo "powercfg/lastwake" bez mezery mezi powercfg a /lastwake?

(videl jsem i cloveka co psal mezeru jako m-e-z-e-r-a pismenama misto klavesy space).

Znovu a tentokrat spravne...


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host