Dobrý den, rád bych poprosil o pomoc – při startu počítače se mi opakovaně objevuje hláška „USB Device Over Current Status Detected“ – viz. přiložená fotografie. Pokračování je většinou takové, že se počítač vypne a při další pokusu už se nastartuje a pak se na něm dá normálně fungovat. V průběhu času se mi podařilo vysledovat, že se chyba objeví pouze v případě, kdy i po vypnutí počítače nechám „běžet zdroj“ (tzn. nevypnu ho na zadní straně skříně). Pokud ale počítač zůstane „pod napětím“ (= zdroj na zadní straně nevypnu), tak se tato chyba opět objeví a chce to jeden „restart“, než se dá s počítačem zase normálně pracovat. Takto už to probíhá několik měsíců.
Co jsem zatím vyzkoušel? Podle rad na internetu jsem už zkusil updatovat BIOS, vyměnit CMOS baterie, zkontrolovat, jestli není nějaký ohnutý plíšek v USB portech a také vyměnit zdroj – kamarád dovezl modulární a přepojili jsme to, ale ani s jiným zdrojem se počítač nechoval jinak. Počítač je postaven na základní desce Asus Sabertooth P67.
Nenapadá váš někoho, jak to řešit, prosím? Moc díky za pomoc!
Přetrvávající chyba USB Device Over Current Status Detected
-
- nováček
- Pohlaví:
Přetrvávající chyba USB Device Over Current Status Detected
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Re: Přetrvávající chyba USB Device Over Current Status Detected
Vítej na PC-HELP!
Překročen proud portu USB.
Odpoj vše od USB. Pokud má deska připojeny přední USB porty, odpoj i je. Stejně tak, pokud máš interní čtečku karet.
Vyzkoušej.
Překročen proud portu USB.
Odpoj vše od USB. Pokud má deska připojeny přední USB porty, odpoj i je. Stejně tak, pokud máš interní čtečku karet.
Vyzkoušej.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Přetrvávající chyba USB Device Over Current Status Detected
Zakladni deska je stara 13 let, takze jeji zivotnost je nekolikanasobne prekrocena a muze se jednat o hw problem.
1. kdyz neni zapojeno do USB zadne zarizeni, je stejny problem? Preci jenom tato historicka deska nemusi korektne
napajet moderni USB prislusenstvi
2. kdyz se odpoji predni USB porty ze zakladni desky, je stale stejny problem?
3. pokud ano, delaji to zadni USB - skutecne neni videt zadne poskozeni uvnitr konektoru ani pod lupou?
1. kdyz neni zapojeno do USB zadne zarizeni, je stejny problem? Preci jenom tato historicka deska nemusi korektne
napajet moderni USB prislusenstvi
2. kdyz se odpoji predni USB porty ze zakladni desky, je stale stejny problem?
3. pokud ano, delaji to zadni USB - skutecne neni videt zadne poskozeni uvnitr konektoru ani pod lupou?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1126
-
od šulda
16 dub 2023 11:08
-