Zdravím,
před několika dny mi přestala fungovat klávesnice u notebooku Lenovo legion 5 15ARH05H. Funguje jen Fn Lock a po jeho aktivaci funkční klávesy jako hlasitost, úroveň jasu atp. Klávesnice nebyla politá ani notebook neutrpěl žádné fyzické poškození. Externí klávesnice přes USB funguje normálně.
Zkoušel jsem klávesnici odinstalovat a rebootovat, přeinstalovat sytém se zachováním souborů i otestoval funkčnost v Linuxu, vše bez výsledně. Po rozebrání a odpojení baterie po dobu cca 10 minut klávesnice začala fungovat na několik minut, poté se vše vrátilo do původního stavu. Zkusil jsem i formát celého disku, po resetu klávesnice fungovala cca 12 hodin. Zkusil jsme update Biosu ale ani ten nic nezměnil.
Rady na internetu vedou vesměs ke dvěma závěrům vadná klávesnice, nebo vadná základní deska. Je nějaká možnost jak ověřit v čem je problém? Výměnu klávesnice bych ještě podstoupil ale pokud by byl problém se základní deskou myslím, že se nevyplatí s notebookem cokoliv dělat.
Notebook je samozřejmě krátce po záruce.
Předem děkuji za rady
Notebook - nefunkční klávesnice s výjimkou FN kláves
-
- nováček
- Pohlaví:
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Re: Notebook - nefunkční klávesnice s výjimkou FN kláves
Co to je reset klávesnice?
Na první pohled to vypadá, že to bude základní deska. Jakmile se tam něco zahřeje, tak to přestane fungovat. Ovšem podobný jev může být také u klávesnice. Pokud však funguje klávesnice přes USB, tak to zas ukazuje na vadnou kllávesnici.
Ještě můžeš klávesnici vyzkoušet v BIOSu, abys vyloučil jinou příčinu.
Pokud ani v BIOSu nebude fungovat tak to je problém HW.
Jediná možnost jak to ověřit je, že tu klávesnici vyměníš.
Na první pohled to vypadá, že to bude základní deska. Jakmile se tam něco zahřeje, tak to přestane fungovat. Ovšem podobný jev může být také u klávesnice. Pokud však funguje klávesnice přes USB, tak to zas ukazuje na vadnou kllávesnici.
Ještě můžeš klávesnici vyzkoušet v BIOSu, abys vyloučil jinou příčinu.
Pokud ani v BIOSu nebude fungovat tak to je problém HW.
Jediná možnost jak to ověřit je, že tu klávesnici vyměníš.
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: Notebook - nefunkční klávesnice s výjimkou FN kláves
Reset klávesnice byla špatně napsaná věta, myslel jsem tím, že po formátu disku klávesnice fungovala. V BIOSu klávesnice taky nefunguje.
Takže zkusím vyměnit klávesnici a uvidím. Tušil jsem že to nepůjde určit na jistotu. Díky za odpověď.
Takže zkusím vyměnit klávesnici a uvidím. Tušil jsem že to nepůjde určit na jistotu. Díky za odpověď.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 742
-
od Sunway
14 zář 2022 09:44
-