Preskladané PC -chyba Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

krakenus600
Level 2
Level 2
Příspěvky: 173
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Preskladané PC -chyba  Vyřešeno

Příspěvekod krakenus600 » 02 dub 2023 14:36

Zdravím potreboval by som poradit prehadzoval som komponenty do novej skrine preinstaloval som Windows ale mám problém každá hra či aplikácia mi po chvíli zamrzne a prestane reagovat PC sa i občas samé reštartuje. kde som mohol spravit chybu ? Dakujem. Parametre- Doska Asrock Z68 extreme 3 gen 3, CPU- I5-2500K , GPU 1070 GTX. Ešte dodám Windows som reinštaloval z dovodu že sa mi poškodil SSD tak som z nutnosti hodil Windows na HDD.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53408
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod petr22 » 02 dub 2023 14:46

Bohuzel chybu muzes udelat uz tim, ze 12 let starou zakladni desku prendas ze skrine do skrine,
protoze zmeny pnuti odsroubovanim a prisroubovanim a manipulace s deskou mohou zpusobit
popraskani vodivych spoju pajenych bezolovnatym cinem. Predpokladam, ze doslo i k demontazi
chladice procesoru.

Stejne tak muze dojit k zavade graficke karty, pricina stejna (bezolovnaty cin) a projevovat se bude
presne jak je popisovano. Geforce 1070 je dost stara na to, aby ve vetsich poctech umirala.

Stejne tak muze dojit k i chybe RAM, zdroje atd.

1. Test disku - Crystal Disk Info ukazuje jaky stav?
2. Vyzkouset jinou grafickou kartu, pokud neni, tak vyndat Geforce a vyzkouset iGPU.
3. test RAM - Memtest nabootovat z flashky, nechat bezet alespon 1 hodinu

krakenus600
Level 2
Level 2
Příspěvky: 173
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod krakenus600 » 02 dub 2023 14:56

Rozmýšlal som najskor nad diskom kedže je to HDD a celé PC mi príde pomalšie poprípade RAM .... GPU beží bez problémov skúšaná i na inom PC .... Co sa týka disku ked som inštaloval Windows nešiel mi nainštalovat tak som cez register chybu obišiel že sa to hádam spraví pri inštalácií updatov

Dodatečně přidáno po 1 hodině 29 minutách 10 vteřinách:
Ešte ma napadlo dával som nový zdroj evga 600w ale zase hádam 600w musí stačit pre GTX 1070. porpípade ak vie niekto poradit grafiku výkonostne aj cenovo podobnú budem rád

meda2016
Level 3
Level 3
Příspěvky: 643
Registrován: květen 22
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod meda2016 » 02 dub 2023 17:54

@Krakenus600 - Musíš informací dát trochu víc. Co vše jsi při rekonstrukci rozebral a co nechal vcelku.
Pokud obejdeme nejhorší závadu, která je popraskané spojů na desce...
Pokud jsi sundaval i chladič, jestli se ti teď CPU nepřehřívá.
Jestli nová skříň (typ) ventiluje aspoň tak jako původní.
Jestli jsi zapojil zpět a dobře dotlačil všechny kabliky včetně pomocných napájení.
Jestli ukazuje OK Memtest a únosný stav HDD podle S.M.A.R.T. viz @petr22.
Zdroj může být v podezření díky úvaze, jestli jsi HDD v původní skříni neměl a teď zvyšuje odběr. Napětí jsou vidět v BIOSu ale zvlnění už ne.

krakenus600
Level 2
Level 2
Příspěvky: 173
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod krakenus600 » 02 dub 2023 18:23

Co sa CPU týka ked už som prehadzoval dosku tak som vymenil pastu. nová skrinka je oproti starej modernejšia a lepšie vetraná. Akurát som si neni istý tým zapojením nebol som si istý pri zapájaní power buttona a reset buttona na doska lepšie povedané určite je to zle kedže reset funguje ale power button nie. čiže Pc zapínam cez reset. Ten memtest nemám teraz ako spravit k tomu sa musím dostat HDD bol v poriadku a druhý HDD mal niake malé nedostatky ale ten momentálne používam len ako odkladisko. Respektívne nie je na nom nič doležité. A v povodnej skrini som mal čínsky 400w zdroj teraz mám 600W EVGA W2

Dodatečně přidáno po 7 minutách 44 vteřinách:
Ale rozmýšlam nad tým CPU že by to mohla byt teplota ... lebo robí to väčšinou po pol hodke v hre že prestane reagovat .....

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6448
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod RIKI22 » 02 dub 2023 18:35

Tak si to skontroluj a zapoj ešte raz.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1239
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod pcmaker » 02 dub 2023 18:38

Já bych se možná vrátil na začátek, kde píšeš, že se ti poškodil SSD a že tam byl čínský zdroj. Nesouvisí to spolu? Zdroj mohl klidně poškodit nejen SSD, ale i grafiku, HDD, MB, RAM, CPU.

krakenus600
Level 2
Level 2
Příspěvky: 173
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod krakenus600 » 02 dub 2023 18:49

A má to byt horizontálne či vertikálne lebo som z toho jelen .... :D Teraz som skúsil zátažový test cez Aida teplota CPU bola max 62 stupnov teplota GPU 92 stupnov

Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
SSD sa poškodil vymenil som ho a PC slo dlho bez problémov .....

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6448
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod RIKI22 » 02 dub 2023 18:51

Doska
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

krakenus600
Level 2
Level 2
Příspěvky: 173
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod krakenus600 » 02 dub 2023 18:58

Dobre prehodím to podla toho ešte sa opýtam je jedno do ktorého slotu vložím GPU ? Ci PCIE 2 alebo PCIE4 ? diky

Dodatečně přidáno po 7 minutách 13 vteřinách:
Ešte sa opýtam nie je niaky program ktorý by som počas hrania zapol a zaznamenal chybu ? diky

meda2016
Level 3
Level 3
Příspěvky: 643
Registrován: květen 22
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod meda2016 » 02 dub 2023 19:25

GPU ma být v PCIE4***. Teplota 92 stupňů je moc.
"Kostičky" připojených spínačů jsou na kresbě horizontálně.
Jaký typ nové skříně máš a kde jsou ventilátory?

***/Oprava: V té PCIE s vyšším počtem linek z CPU.
Naposledy upravil(a) meda2016 dne 02 dub 2023 19:55, celkem upraveno 1 x.

krakenus600
Level 2
Level 2
Příspěvky: 173
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Preskladané PC -chyba

Příspěvekod krakenus600 » 02 dub 2023 19:44

Aha tak to by mohla byt tá chyba ja som GPU zapojil do prvého z hora čiže PCIE2. Mám Zalman ale presný typ netuším má ventilátor hore pri CPU.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • chyba 0xc0000142
    od Culter » 24 říj 2023 21:59 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1495
    od Roman Tyčka
    25 pro 2023 18:41
  • chyba na webu
    od teichmann.ondrej » 04 zář 2023 15:45 » v Programování a tvorba webu
    1
    1630
    od petr22
    04 zář 2023 16:09
  • Kritická chyba Kernel
    od Domoo27 » 07 úno 2024 00:58 » v Problémy s hardwarem
    9
    1235
    od Domoo27
    12 úno 2024 23:54
  • Windows 98 chyba při startu ......VXD
    od Radovan-kocour » 24 říj 2023 18:49 » v Windows 11, 10, 8...
    5
    1319
    od Radovan-kocour
    25 říj 2023 15:24
  • Chyba po zapnutí notebooku.
    od paolov » 17 říj 2023 10:52 » v Problémy s hardwarem
    9
    1633
    od petr22
    21 říj 2023 13:29

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host