Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dizzy66
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: květen 23
Pohlaví: Muž

Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod Dizzy66 » 11 kvě 2023 11:34

Ahoj, potreboval bych pomoct. Vcera jsem poskladal novou sestavu vsechno funguje ale, kdyz zapnu vypinac na prodluzce, tak se pocitac hned nastartuje, bez toho, abych musel zmacknout zapinaci tlacitko na bedne. Deska je ROG STRIX X670E-E GAMING WIFI a bedna Lian-li dynamic evo. Rikam si, jestli treba neni spatne zapojeny kabel front panel od skrine do desky nebo jestli se treba nemusi neco nastavit v biosu.

Nevedel by nekdo, kde by mohl byt problem, jestli v zapojeni konektoru, biosu atd?

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53709
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod petr22 » 11 kvě 2023 11:41

Pokud je odpojeny kabel od tlacitka ze zakladni desky, zapne se take?

V BIOSu v power managementu je treba zkontrolovat, co je nastaveno ze se ma dit po preruseni
napajeni - jestli je tam "always on" pocitac se sam zapne.

Dizzy66
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: květen 23
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod Dizzy66 » 11 kvě 2023 12:07

To jsem zatim nezkousel,jako ze bych odpojil kabel front panel? Ty novy desky skrine uz nemaji klasicky maly pidi konektory, ktery se musi zapojovat zvlast.

Zkusil bych ten bios ale kde to najdu u Asusu? Uz predtim jsem zkousel tam hledat neco s napajenim ale nenasel.

meda2016
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 684
Registrován: květen 22
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod meda2016 » 11 kvě 2023 13:07

Najdi v BIOS něco jako [F7] Advanced, (Automatic Power management) APM configuration, After power lost ...
Podobně https://www.youtube.com/watch?v=60oyL2Vptzc

Vypínání na prodlužce ušetří trochu energie, zase ti dřív odejde baterka 3V na základní desce.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23614
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod ITCrowd » 11 kvě 2023 15:31

Baterka v desce je normální lithiový článek cr2032. Připojení/odpojení síťového napětí na její životnost nemá vliv. kromě toho baterie životnost počítače přežije (pokud není vadná).
2032 se prodává v GM jednotlivě á 10,-, v lidlu 6ks 39,-. Takže baterku bych vůbec neřešil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

meda2016
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 684
Registrován: květen 22
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod meda2016 » 11 kvě 2023 18:54

Mlčeti zlato.

martin.100
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 113
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod martin.100 » 11 kvě 2023 19:42

Nastavení "Restore AC Power Loss" na hodnotu "Power Off"
Manuál ke stažení ze stránek výrobce zde: https://rog.asus.com/motherboards/rog-s ... sk_manual/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Dizzy66
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: květen 23
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod Dizzy66 » 24 kvě 2023 02:21

Nevím jak, ale vyřešilo se to samo a počítač se už nezapíná sám od sebe. Tohle se mi nikdy nestalo u žádnýho jinýho počítače.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 15 vteřinách:
martin.100 píše:Nastavení "Restore AC Power Loss" na hodnotu "Power Off"
Manuál ke stažení ze stránek výrobce zde: https://rog.asus.com/motherboards/rog-s ... sk_manual/


Není tam i řešení jak vypnout rgb u ddr5, když mám pc v režimu spánku a v armory crate nevypnu podsvícení? Deska zhasne ale paměti svítí, když to nevypnu ručně v tom programu.

Uživatelský avatar
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9600
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Novy PC se zapne hned po privodu energie bez tlacitka power on

Příspěvekod Karrex » 24 kvě 2023 09:22

V armoury crate je i záložka, co se mi stát s LED po vypnutí PC, nejsem na PC, tak nemůžu poslat.

EDIT: Zkus - Zařízení - Efekt vypnutí na OFF.
Obrázek
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lenovo G510 problém tlačítka power
    od Bary-Jan » 30 pro 2023 15:28 » v Problémy s hardwarem
    6
    944
    od Bary-Jan
    31 pro 2023 18:47
  • PC se zapne až po několikátém pokusu.
    od misafryc » 07 pro 2023 00:36 » v Problémy s hardwarem
    1
    1032
    od Zivan
    07 pro 2023 07:37
  • Jak na joystitku předefinovat tlačítka a jak ho zprovoznit v různých hrách
    od Speed_dead » 24 bře 2024 11:25 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1251
    od meda2016
    25 bře 2024 07:15
  • Mám problem kernel power 41 (63)
    od michal35542 » 04 črc 2023 19:15 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1485
    od michal35542
    11 črc 2023 20:26
  • Chyba - Událost 41, Kernel Power
    od WolfGunCZ » 01 črc 2023 01:10 » v Problémy s hardwarem
    1
    1049
    od ITCrowd
    01 črc 2023 07:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 1 host