Ahoj, potřebuju poradit s rychlostí USB, protože jsem si koupil externí disk s USB-C 3.1 gen2 a desku mám s USB 3.1 gen 1 , nový kabel , nový disk Crucial P3 Plus.
Ale rychlost čtení/zápis jen 43/34 Mb/s.
Mám dojem že rychlosti by měli být v řádu stovek megabajtů neli tisícovek.
rychlost USB
Re: rychlost USB
"Ale rychlost čtení/zápis jen 43/34 Mb/s."
Rychlost neni 43 Mb/s. Je to 43 MB/s. Osminasobny rozdil.
Nicmene - podle poslednich dvou radek je vse v poradku.
Jaka je rychlost kdyz kopirujes napriklad film ?
Rychlost neni 43 Mb/s. Je to 43 MB/s. Osminasobny rozdil.
Nicmene - podle poslednich dvou radek je vse v poradku.
Jaka je rychlost kdyz kopirujes napriklad film ?
Tak 2.3gb film trvá asi necelé dvě minuty.
Já si pamatuju že to trvalo stejně i před lety a myslel jsem že to dnes bude s 10gb rozhraním a diskem NVMe v řádu sekund :-/
A tento disk umí 5000 čtení a 3600 zápis, což nevidím ani na jednom z řádků.
Poslední řádek si myslím že bude odezva dostupnosti souborů, což je v mikro sekundách.
Já si pamatuju že to trvalo stejně i před lety a myslel jsem že to dnes bude s 10gb rozhraním a diskem NVMe v řádu sekund :-/
A tento disk umí 5000 čtení a 3600 zápis, což nevidím ani na jednom z řádků.
Poslední řádek si myslím že bude odezva dostupnosti souborů, což je v mikro sekundách.
MSI B55M PRO-VDH, Ryzen 5 4650G, 8Gb RAM
Jednotka "gb" neexistuje. Jednotky je treba psat sravne, existuje pouze Gb a GB pricemz GB je 8x vetsi nez Gb.
Kopirovani odkud kam ? Zdroj i cil musi byt NVMe SSD aby bylo mozne dosahnout maximalni rychlosti.
Kopirovani odkud kam ? Zdroj i cil musi byt NVMe SSD aby bylo mozne dosahnout maximalni rychlosti.
OK, dal jsem ho na disk C (samsung 970EVO) a kopíroval na zmíněný externí disk A.
Výsledek stejný 24MB/s s dobou kopírování cc 1min 40s
Tohle je rychlost presne USB 2.0 rozhrani.
Nemas to nahodou zapojene na USB 2.0 portu zakladni desky (cerny) misto USB 3 (modry) ?
Sekvencni zapis by mel odpovidat rychlosti deklarovane vyrobcem, random bude pomalejsi.
Nemas to nahodou zapojene na USB 2.0 portu zakladni desky (cerny) misto USB 3 (modry) ?
Sekvencni zapis by mel odpovidat rychlosti deklarovane vyrobcem, random bude pomalejsi.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
No a v jake krabicce mas ten Crucial zavreny? Jestli treba neni problem v ni. A jaky je ten novy kabel?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Samozrejmne kabel nesmi byt pouze "nabijeci" USB-C----USB 2.0, ktery ma zevnitr na strane do PC pouze bily plast a jen jednu radu pinu.
Vnitrek USB portu na PC i kabelu musi byt modry (mozna cerny) a musi mit dve rady pinu (USB 3.x).
Bily vnitrek = USB 2.0 zarizeni.
Vnitrek USB portu na PC i kabelu musi byt modry (mozna cerny) a musi mit dve rady pinu (USB 3.x).
Bily vnitrek = USB 2.0 zarizeni.
Ano reším to, chci to zkusit na notebooku kde mám USB C 3.1 - 5Gb/s , jen musím najít kabel USB-C ----USB-C, pokud se to potvrdí omlouvám se za zbytečné vlákno
Edit: krabička je AXAGON EEM2-GTR, M.2 NVMe
https://www.alza.cz/axagon-eem2-gtr-m-2 ... 803546.htm
Edit: krabička je AXAGON EEM2-GTR, M.2 NVMe
https://www.alza.cz/axagon-eem2-gtr-m-2 ... 803546.htm
Porad jsi nenapsal, kam to zapojujes. Do zadnich modrych USB na desce?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Jasně že do modrých portů , kluci já ted letím na dovolenou, ozvu se až se vrátím a dořeším to. Díky
Tak jsem objednal z alzy nový kabel, a výsledky jsou už mnohem lepší je to už konečně rychlost USB 3,2 Gen 1 ? Nebo Aspoň USB 3.0?
Kabel (https://www.alza.cz/premiumcord-kabel-u ... 977159.htm) mám v modré dírce
Kabel (https://www.alza.cz/premiumcord-kabel-u ... 977159.htm) mám v modré dírce
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rychlost WIN10 - po upgrade na SSD nic moc... Příloha(y)
od Prema844 » 05 led 2024 14:28 » v Problémy s hardwarem - 37
- 5506
-
od Prema844
Zobrazit poslední příspěvek
17 led 2024 08:19
-
-
-
Rychlost portu za routerem RT-AX58U Příloha(y)
od Miikeshek » 04 úno 2024 11:29 » v Administrace sítě - 15
- 7181
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek
09 úno 2024 08:40
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”