Nezapne se PC hned na poprve.Sekne se pred biosem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

qjpgames
nováček
Pohlaví: Muž

Nezapne se PC hned na poprve.Sekne se pred biosem

Příspěvekod qjpgames » 20 čer 2024 13:12

procesor:Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz
Ram: 16Gb DDR3 (4x4x8)
GpU: geforce gigabyte 1060 6Gb
zakl.deska ASUS b85-Pro gamer
Zdroj: Cooler master 600w
SSD: kingstone 120Gb a 500Gb

ahoj asi dva dny z5 mi zacal zlobit zdroj . Piskani,vrceni.Tak abych ho neodpalil tak jsem hned vypnul PC, pak nesel zapnout jen se zapnul ,vypnul a furt dokola.Tak jsem pak zkousel najit nejake studenaky ale stejne jsem nic nenasel.TAk jsem to zkusil znovu a pak se PC zapl. Jenze jen pred bios. Klavesnice nereagovala. nekolikrat se freezne a na ponekolikaty pokus se PC rozbehne Kdyz rychle mackam DEL.Jinak kdyz PC vypnu na delsi dobu tak se vzdy zapne pred bios a bez reakce cca na paty pokus to jde.
KDe problem ?podle meho je spatny zdroj uz je 9 let stary ale nikdy nebyl zatizen.
Potreboval bych radu.zda je to opravdu zdrojem a zda na nem muzu dal jet nez si koupim novy a jaky bych potreboval na mou sestavu .
Nebo zda by stacilo ho vycistit? nebo prachu je tam dost a na vetraku tez. coz si myslim ze vetrak se snad nikdy netocil :D
Dekuju za vsechny rady. JSem dcl lobotom na PC

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Nezapne se PC hned na poprve.Sekne se pred biosem

Příspěvekod petr22 » 20 čer 2024 13:26

Zda je to zdrojem zjistis pouze tak, ze ho vymenis. Za nejaky kvalitni znackovy, tzn pokud mozno neco lepsiho nez Cooler Master.

Pokud neplanujes upgrade hardware tak staci https://www.alza.cz/corsair-rm650-d7997 ... E8QAvD_BwE

Zdroj nerozebirej, protoze to bez patricne zkousky nesmis udelat. Spatne to dopadne a nekdo muze prijit na to, ze ses vrtal ve zdroji.

Studenaky nema smysl hledat, protoze techm mist jsou tisice a pohledem stejne nic neuvidis.

qjpgames
nováček

Příspěvekod qjpgames » 20 čer 2024 13:36

petr22 píše:Zda je to zdrojem zjistis pouze tak, ze ho vymenis. Za nejaky kvalitni znackovy, tzn pokud mozno neco lepsiho nez Cooler Master.

Pokud neplanujes upgrade hardware tak staci https://www.alza.cz/corsair-rm650-d7997 ... E8QAvD_BwE

Zdroj nerozebirej, protoze to bez patricne zkousky nesmis udelat. Spatne to dopadne a nekdo muze prijit na to, ze ses vrtal ve zdroji.

Studenaky nema smysl hledat, protoze techm mist jsou tisice a pohledem stejne nic neuvidis.

PC nemam v zaruce.A myslis treba jen ten zdroj vyfoukat? ze by to mohlo pomoct? Jinak dik za tip zdroje a za odpoved :)

Dodatečně přidáno po 3 minutách 12 vteřinách:
https://ruzovka.cz/cs/klasicke-atx-ywi/ ... gIZcfD_BwE nasel jsem tento z bazaru :) nechci asi kupovat neco za 1k nebo 2k.a pak zjistit ze to neni zdrojem :) rad bych aby ten PC vydrzel aspon 2 mesice a pak bych si ho upgradoval .Momentalni z finanncni krize si ten upgrade nemuzu dovolit

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvekod petr22 » 20 čer 2024 13:40

Nejde o zaruku, ale o nebezpecnost. K oprave zdroje jsou nutne papiry, treba elektrikar ten zdroj otevrit smi.

Vyfoukani podle me nebude mit zadny vliv.

Ja bych podezrival bud zdroj, nebo zakladni desku.

Gerete
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod Gerete » 20 čer 2024 15:19

Tak můžeš vzít třeba tenhle https://www.alza.cz/adata-xpg-kyber-650w-d12342603.htm je o pár stovek levnější.
V každém případě pokud to NEBUDE zdrojem, tak ho můžeš do 14 dnů vrátit. Alternativně můžeš vyzkoušet zdroj od nějakého známého z PC.

V každém případě pokud to NEBUDE zdrojem, tak výměna desky je dost diskutabilní protože, budeš měnit starou nefunkční desku za podobně starou desku.

qjpgames
nováček

Příspěvekod qjpgames » 20 čer 2024 15:53

dekuju vam :) snad to tento zdroj vydrzi nez si to budu moct upgradnout :) .Bohuzel ted nemam moznosti zkusit jiny zdroj atd :) . Kdyby se neco delo fakt vazneho tak zdroj se vypne pri vyhorenim? nebo aby neznicil dalsi soucastky? jen ze to piska a vrci jak kdyby se tocil hooodne spatne vetrak ale v dusledku se netoci.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvekod petr22 » 20 čer 2024 16:01

Muze se stat ledacos. Zvlaste u neznackovych levnych zdroju jkako mas ty.

Muze znicit dalsi komponenty, muze zacit horet, nebo proste odejde jen samotny zdroj.

Zdroj s nefunkcnim ventilatorem bych osobne neprovozoval.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sa nezapne
    od xJamx » 10 úno 2025 09:54 » v Problémy s hardwarem
    2
    2984
    od OHV
    19 úno 2025 18:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”