Zdravím,
dnes nám ve foťáku zničehonic klekla SD karta. Bohužel po připojení k různým zařízením (počítače, mobily, externí čtečky, ...) se karta vůbec neukáže v souborovém systému.
Vím, že existují různé programy pro obnovu poškozených dat (Recuva, Disk Digger, ...), ale předpokládám, že u většiny z nich bude třeba, aby byla karta viditelná v souborovém systému (laicky řečeno, aby byla vidět v Průzkumníku Windows, doufám, že si rozumíme).
Myslíte si, že je nějaká šance, že se data povede obnovit v domácích podmínkách, nebo se budeme muset obrátit na profesionály?
Nebráním se ani náročnějším řešením zahrnujícím práci s příkazovým řádkem, apod. Studuji technickou vysokou školu, takže by to pro mě mohla být cenná zkušenost.
Předem díky za vaše rady.
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
-
- Level 2
- Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
- Pohlaví:
-
- Level 1
- Pohlaví:
Re: Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
Ahoj
No...nechci malovat čerta na zeď, ale pokud není vidět vůbec, asi to vážně vzdala. Ano, toto je médium u kterého není poznat že odchází, prostě není času, jednou je a na podruhé už není, šlus
No...nechci malovat čerta na zeď, ale pokud není vidět vůbec, asi to vážně vzdala. Ano, toto je médium u kterého není poznat že odchází, prostě není času, jednou je a na podruhé už není, šlus
-
- Level 2
- Pohlaví:
Ahoj, pokud není vidět ani ve správci zařízení a disků, tak se obávám, že ti pomůžou jedině profesionálové. Dokáží se napojit na speciální technické piny, případně u velkých SD NAND čipy odletovat a vyčíst přímo jejich obsah, ale bude to asi dost drahé.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Na tom, ze neni videt jako dalsi pismeno vubec nezalezi, to neni potreba.
Udelej screenshot ze spravce disku, pokud je karta ve ctecce.
Zalezi pouze na tom, jestli ji vidi zarizeni - pokud ano, pujde pustit software na obnovu dat.
Tzn Testdisk (zdarma), precjeji receno Photo-rec ktery je soucasti, pak komercni Get Data Back a R-Studio.
Z tohoto duvodu je nutne pouzivat karty, ktere jsou kvalitni - napr. Lexar nebo Sandisk - a idealne fotak,
ktery zapisuje data na dve karty soucasne.
Obecne - softwarovy problem je mnohem castejsi, nez hw. Take plati, nikdy nemazat na karte jednotlive
soubory, coz muze zabranit obnove. Kartu vzdy zaplnit daty bez mazani ve fotaku a pote naformatovat.
Udelej screenshot ze spravce disku, pokud je karta ve ctecce.
Zalezi pouze na tom, jestli ji vidi zarizeni - pokud ano, pujde pustit software na obnovu dat.
Tzn Testdisk (zdarma), precjeji receno Photo-rec ktery je soucasti, pak komercni Get Data Back a R-Studio.
Z tohoto duvodu je nutne pouzivat karty, ktere jsou kvalitni - napr. Lexar nebo Sandisk - a idealne fotak,
ktery zapisuje data na dve karty soucasne.
Obecne - softwarovy problem je mnohem castejsi, nez hw. Take plati, nikdy nemazat na karte jednotlive
soubory, coz muze zabranit obnove. Kartu vzdy zaplnit daty bez mazani ve fotaku a pote naformatovat.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Jak píše petr22 a tady si také přečti a hledej postupy ke jmenovaným sw na Linuxu. Ten je pro souborové systémy schopnější: https://www.linuxexpres.cz/software/tip ... acatecniky
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Protoze v tomto pripade nejen nepomuze, ani neni technicky realizovatelne, krome moznosti zminene mnou vyse.
Jediny zpusob jak vyresit ze umre karta ve fotaku, je mit tam karty dve.
Ale jak rikam, v naproste vetsine pripadu jde o softwarovy problem, nikoliv hardwarovy, v takovem pripade
lze data obnovit prakticky vzdy.
Jediny zpusob jak vyresit ze umre karta ve fotaku, je mit tam karty dve.
Ale jak rikam, v naproste vetsine pripadu jde o softwarovy problem, nikoliv hardwarovy, v takovem pripade
lze data obnovit prakticky vzdy.
-
- Level 3
- Pohlaví:
Tahle stránka a tohle video mi pomohli rochodit mrtvé flešky, které nebily v PC ani vidět !! Zkus najít přesně tvůj problém (značku).
https://www.usbdev.ru/f/index.php
https://www.youtube.com/watch?v=-Q5WJI3ITrw
Nevím ale, jestli pak půjde záchrana dat, mě o data nešlo, tobě ano. Je to na tobě..
A ještě mrkni na tohle. Umí to opravit zablokované a poškozené flešky. Je Free a v češtině.
https://www.resize-c.com/howto/fat32-format-tool.html
https://www.usbdev.ru/f/index.php
https://www.youtube.com/watch?v=-Q5WJI3ITrw
Nevím ale, jestli pak půjde záchrana dat, mě o data nešlo, tobě ano. Je to na tobě..
A ještě mrkni na tohle. Umí to opravit zablokované a poškozené flešky. Je Free a v češtině.
https://www.resize-c.com/howto/fat32-format-tool.html
Žij, jako bys měl zítra zemřít. A uč se, jako bys měl žít věčně.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Mrtvou flashku, ktera neni v PC videt, nerozchodis zadnym programem na svete.
Pokud neni videt, tak jediny kdo ma sanci zachranit data je specilaizovana firma.
Pokud neni videt, tak jediny kdo ma sanci zachranit data je specilaizovana firma.
-
- Level 6
- Pohlaví:
UUž se mě stalo, že jsem kartu neviděl v průzkumníku, ale ve správci disků ano. Měl jsem jeden disk (ne kartu) co nebyl vidět ani ve správci disků. Nevím už jak jsem se na něj dostal a data obnovil. Tedy drtivou většinu z nich. Byl to nějaký bootovaci program založený hádám na Linuxu. Ale bude to odhadem tak 15 let. A kdo ví, zda ten program jde ještě sehnat. Nicméně by mohly existovat podobný.
Edit: U 3d tiskárny jsem měl taky nefunkční sd kartu. Ukázalo se, že se z karty uštípnul vlasový kousek, jenž se "zalisoval" na jeden z kontaktů tak šikovně, že ho zaizoloval. Stačilo ho odstranit a karta oper fungovala.
Edit: U 3d tiskárny jsem měl taky nefunkční sd kartu. Ukázalo se, že se z karty uštípnul vlasový kousek, jenž se "zalisoval" na jeden z kontaktů tak šikovně, že ho zaizoloval. Stačilo ho odstranit a karta oper fungovala.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2335
-
od TechShowGamer
24 srp 2024 17:11
-