Samovolné vypínání PC
-
- nováček
- Pohlaví:
Samovolné vypínání PC
Ahoj. Včera se mi 4 X samovolně vypnul PC. Opětovně jsem ho musel tlačítkem zapnout. Po 5tem pokusu zůstal trvale vypnutý a už nešel zapnout. Nesetkal se někdo s tímto problémem? Mohla by to být základní deska nebo zdroj? Dík za radu.
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Re: Samovolné vypínání PC
Mohla
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
@TomTom - Vítej na fóru. Ano, obvykle se takto projevuje vada zdroje, základní desky, nebo problém s přehříváním.
Komponenty sestavy PC? Už to vidím v profilu: Je to ta sestava?
Jako první odpoj PC od 230V a nech například hodinu bez napětí.
Pokud naběhne, je potřeba ověřit teploty a ventilaci skříně. Při jakém použití se vypnutí stane?
Pokud je vše v záruce, reklamovat.
Komponenty sestavy PC? Už to vidím v profilu: Je to ta sestava?
Jako první odpoj PC od 230V a nech například hodinu bez napětí.
Pokud naběhne, je potřeba ověřit teploty a ventilaci skříně. Při jakém použití se vypnutí stane?
Pokud je vše v záruce, reklamovat.
-
- nováček
- Pohlaví:
Díky za odpověď. Stalo se to jak ve hře, tak i při běžné práci na ploše. Teploty jsem kontroloval jako první a procesor měl 47 C.Ta porucha se stupňovála až jsem PC nezapnul vůbec.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Fakt 47st C jen? Ten chladič ARCTIC Freezer 7 X je slabý. O dvě stovky by byl Freezer 36. Nejjednodušší je odpojit zdroj a zkusit půjčit jiný. Nebo zdroj reklamovat.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Co znamená, že nejde zapnout? Neděje se nic, nebo počítač jede, ale nemá obraz? V druhém případě udělat Clear CMOS, aby se BIOS vrátil do základního nastavení (s. 22 manuálu). Zkusil provozovat bez XMP profilu pamětí, jestli to opět nastane. Ve Windows se podívat do protokolu událostí, jestli tam nebude pojmenování chyby.
Mimochodem, ta deska je pro ten procesor naprosto nevhodná, napájení CPU se musí dost přehřívat kvůli ošizenému chladiči (ten nápis ULTRA DURABLE na něm mě pobavil). To je deska pro kancelářské PC.
Mimochodem, ta deska je pro ten procesor naprosto nevhodná, napájení CPU se musí dost přehřívat kvůli ošizenému chladiči (ten nápis ULTRA DURABLE na něm mě pobavil). To je deska pro kancelářské PC.
-
- nováček
- Pohlaví:
Chladič už je nový. Ten jsem špatně napsal, nový je AC Waterloo cooling 240. A to vypínání je na tvrdo. Teď už ho vůbec nezapnu. ...něco umřelo. No kdybych koupil novou desku pro začátek třeba Asus TUF B550 plus a zdroj Evolve 1000G ?
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
Veď skús vymeniť na skúšku zdroj.A skús inú značku, nie Evolveo.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Může to být i taková banalita, že se např. netočí ventilátor ve zdroji. Teplotní pojistka pak zdroj preventivně vypne a už nejde zapnout. Musí se na chvíli odpojit napájecí kabel.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Pokud je to zdrojem, tak by měl být ještě v záruce. Je docela solidní, ale i takový může selhat.
Tím mizerným chladičem jsem měl na mysli ne ten od procesoru, ale ten srandovní kousek plechu nalepený na desce na "kostičkách" kolem procesoru (regulátory napětí). Ty taky u výkonného procesoru docela hřejí.
Tím mizerným chladičem jsem měl na mysli ne ten od procesoru, ale ten srandovní kousek plechu nalepený na desce na "kostičkách" kolem procesoru (regulátory napětí). Ty taky u výkonného procesoru docela hřejí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 16816
-
od RIKI22
06 kvě 2025 22:44
-