Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11
Nainstaloval jsem ovladač z toho odkazu a aktuální verzi to tam psalo ze 7.1.2025, což stejné datum ukazuje i windows. Opět, žádná změna. Já vás opravdu nechci s takovou hloupostí zatěžovat, přijde mi to až trapné, ale trápím se nad tím už pár dní sám a už nevím, co můžu ještě vyzkoušet.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Instalací jiných i novějších ovladačů nedosáhneš lepšího zvuku když repra v ntb nestojí za nic. Sluchátka by totiž hrály podobně a to se neděje. To, že ti předtím hrálo repro lépe bylo pravděpodobně způsobeno zavedeným zvukovým profilem s equalizací. Buď je to součásti soft. balíku s drivery a nebo se instaluje samostatně. Bohužel zřejmě nevíš cos tam měl nainstalované a co ne. Na stránkách podpory výrobce je pár odkazů na aplikace, které mají se zvukem co dělat. Např. DTS Component Driver, Realtek Codec Console(Realtek Audio Driver Hardware Support App), DTS Headphone X v1 UWP. Nevím co z toho bude mít vliv a co ne. Možná to jsou jen zbytečnosti. Třeba už to máš nainstalované, nevím. Je třeba se podívat i na nastavení zvukovky v nastavení, systém zvuk, případně další nastavení zvuku.
-
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
Přesně tak. Jestli sluchátka hrají stejně, nehledej chybu v driverech, ale v obslužných aplikacích zvukové karty.
EDIT.
EDIT.
Výrazem suchý označují zvukaři zvuk bez dozvuku (prostoru, hallu). Neměl jsi před reinstalací W 11 zapnutý Prostorový zvuk v nastavení zvuku - klik na ikonu repro vpravo dole > klik vpravo od posuvného regulátoru hlasitosti > dál viz obrázek?Zvuk mi přijde takový ''suchý'',
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
mmmartin píše:Přesně tak. Jestli sluchátka hrají stejně, nehledej chybu v driverech, ale v obslužných aplikacích zvukové karty.
EDIT.Výrazem suchý označují zvukaři zvuk bez dozvuku (prostoru, hallu). Neměl jsi před reinstalací W 11 zapnutý Prostorový zvuk v nastavení zvuku - klik na ikonu repro vpravo dole > klik vpravo od posuvného regulátoru hlasitosti > dál viz obrázek?Zvuk mi přijde takový ''suchý'',
Proklikal jsem se nastavením podle tvých kroků a dostal jsem se cca k tomuto. Takto to vypadá u mě (viz screenshot). Bohužel mě nenapadlo si před reinstalací prohlédnout, jak jsem měl zrovna zvuk nastavený, protože jsem v něm v podstatě nikdy nic neměnil, takže až po reinstalaci mě zaskočila ta šílená kvalita. Nevím ani, zda je výraz ''suchý'' použitý správně, zvuk mi zkrátka přijde jako z velmi nekvalitních sluchátek například. Špatně se to popisuje, každý by to nejspíše popsal jinak.

JuRas píše:Instalací jiných i novějších ovladačů nedosáhneš lepšího zvuku když repra v ntb nestojí za nic. Sluchátka by totiž hrály podobně a to se neděje. To, že ti předtím hrálo repro lépe bylo pravděpodobně způsobeno zavedeným zvukovým profilem s equalizací. Buď je to součásti soft. balíku s drivery a nebo se instaluje samostatně. Bohužel zřejmě nevíš cos tam měl nainstalované a co ne. Na stránkách podpory výrobce je pár odkazů na aplikace, které mají se zvukem co dělat. Např. DTS Component Driver, Realtek Codec Console(Realtek Audio Driver Hardware Support App), DTS Headphone X v1 UWP. Nevím co z toho bude mít vliv a co ne. Možná to jsou jen zbytečnosti. Třeba už to máš nainstalované, nevím. Je třeba se podívat i na nastavení zvukovky v nastavení, systém zvuk, případně další nastavení zvuku.
Po reinstalaci se v počítači sama objevila aplikace Realtek Audio Console, ve které jsem pochopil, že se něco málo přenastavit asi dá, ale i okem laika bych řekl, že toho moc není. Přikládám také screenshot.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po reinstalaci Win 11 se už systém nenačítá s logem základní desky
od Viktor.Z » 25 kvě 2024 11:32 » v Windows 11, 10, 8... - 11
- 10234
-
od pcmaker