nefunkčnost přpojené ram-že by šotci? (vyřešeno) Vyřešeno
- enzodemones
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
nefunkčnost přpojené ram-že by šotci? (vyřešeno) Vyřešeno
Koupil jsem si novou ddr1 ram kingston 512 a pokoušel ji připojit k moji desce gigabite.Kámen úrazu nastal při kontrole paměti.Načetlo to jenom 512 mb a další 256 už ne.Když jsem vyměnil ramky tak to bylo stejné,ale načetlo se zase jen 256.Při kontrole mi to psalo že pamět běží pouze na jeden kanál(memory runs at single chanel).Když jsem koukal do biosu,nešlo mi ani změnit nastavení ram.Frekvence u obou ram je stejná 400Mhz.V počítači jsem našel ale 333 Mhz u PCU.Opravdu nevím co stím.Jestli někdo s tím máte skušenosti ozvěte se prosím,Já si nevím rady.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vítám Tě na fóru! Uveď přesný název základní desky - jen to"gigabite" nic moc neříká, protože takových desek jsou hromady. Jasnovidci tady nejsou a na Tvoje PC, ani do něho nikdo nevidí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Navíc výrobce "gigabite" neexistuje... 

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Andre:není pravda.Můžou být různé velikosti i časování.Záleží na tom co přesně má za desku.
enzodemones:návod jak zjistíš co máš za desku je ve FAQ - konkrétně tady
enzodemones:návod jak zjistíš co máš za desku je ve FAQ - konkrétně tady
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Weslo:Nemůžou pokud má dual chanel a je to jednou co má za ZK,protože duální systém funguje tak že operační paměť se navzájem podoruje při jakékoli náročné činosti např:hraní her atd.To je to samé,jako by si dal do spřežení se závodními koňmi takového,který toho moc nenaběhá,bude ty ostatní zpomalovat.V tomto případě by to mohlo být toto.Je to samozřejmě spekulace.Teď mě zajímá jesli si ty ramky zkoušel každou zvlášť??
- enzodemones
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dík za rady
Ramky jsem zkoušel zapojovat v různém pořadí a pokaždé se ukazovala jenom jedna ramka co byla v prvním slotu.Tzn když v prvním byla 256 tak to jelo jen 256,když jsem tam dal 512 tak jen 512.U 512 mi to napsalo rozšíření fyzické adresy.
Jinak můj počítač je Intel celeron 2.53 Ghz,ram ddr 1, deska gigabyte 865G chipset,grfika Ge force 4 mx 64 MB
Díky
Jinak můj počítač je Intel celeron 2.53 Ghz,ram ddr 1, deska gigabyte 865G chipset,grfika Ge force 4 mx 64 MB
Díky
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Andre:dual channel funguje na principu zdvojnásobení šířky pásma v přístupu k paměti (single=64bit dual=128bit).
Proto jsem se ptal co má za desku - u Intelu umí některé chipsety dual channel u rozdílných modulů - myslím že se to jmenuje Intel Flex Memory Technology nebo tak nějak
ale u i865 toto opravdu nehrozí
Proto jsem se ptal co má za desku - u Intelu umí některé chipsety dual channel u rozdílných modulů - myslím že se to jmenuje Intel Flex Memory Technology nebo tak nějak
ale u i865 toto opravdu nehrozí
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Weslo:Když si přečteš pořádně můj příspěvěk,tak zjistíš že se oba dva bavíme o té samé věci,jen ty si k tomu přidel šířku pásma..
enzodemones:Mě zajímá jestli si zkoušel ty paměti připojovat každou zvlášť a jestli se přihlásily.Taky mě zajímá jakou máš základní desky(typ) a nebo zda podporuje dual chanel
ano o stejné věci - já tvrdím že to jde i s pamětí o různé velikosti a časováním a ty tvrdíš že ne - pěkná shoda
- Weslo
enzodemones:Mě zajímá jestli si zkoušel ty paměti připojovat každou zvlášť a jestli se přihlásily.Taky mě zajímá jakou máš základní desky(typ) a nebo zda podporuje dual chanel
ano o stejné věci - já tvrdím že to jde i s pamětí o různé velikosti a časováním a ty tvrdíš že ne - pěkná shoda

- enzodemones
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě jednou jsem koukl na desku a zjistil jsem že ramky jsou v pořádku,ale bohužel je asi deska v tahu.Sice je dual,ale druhý slot pořádně nedovírá ramku z jedné strany.Budu to muset asi dát do opravy.Stáhl jsem si diagnostický program a ten ukázal že ram vůbec nereaguje.
Ale jinak díky všem za rady.
Ale jinak díky všem za rady.
Zpět na “Problémy s hardwarem”