Nejde CD-ROMka..

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Nejde CD-ROMka..

Příspěvekod Crave » 26 led 2008 11:00

ahoj..teta si pořídila pc..spíš dostala od známé a jelikož je to nějaký šunt s winem 98 (myslim) tak mám už problémy se rozpomenout jak to tam chodí...
nejde cd-romka, kabely jsou zapojene (ma tam 2 romky) a jsou obe zapojene i napajene..ale kdyz kliknu na plochu (nema to zobrazene v tomto pc, ale na plose ma zastupce) tak se zobrazi ze nejde najit zastupce (ve smyslu jako) cdrom.ink nenalezen ..zajimave protoze kdyz je vse zapojene tak romka ani nejde vysunout ale kdyz vypojim zapojeni kabelu do zakladky tak jde vysunout...nevim v cem to je..nenacita to cd a pritom kdyz dam bootovani v biosu tak to nacte tuto romku ale ve winu nic..diky za radu

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 26 led 2008 11:10

S Win98 jsem měl taky problémy s CD Rom.Měl jsem ale disketu a nakonec to šlo , ale musel jsem se pohrabat v Biosu.Zkus najít něco k té CD romce na netu, podle typu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 26 led 2008 11:16

hej ja vubec nevim..je to nejaka mitsumi..nebo tak nejak..a zadne diskety nebo cd s ovladacema k tomu nemam prave..

EDIT:// mozna by slo toto ne? ale musim sehnat disketu..se musim podivat kolik ten ovladac ma mega..:D. http://www.mitsumi.com/enduser/1_drivers.html#CD-ROM

EDIT:// mozna ma 95 win..ted nevim..spis ten 95-vychazejme z toho..

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 26 led 2008 11:28

Jo , zkus to , je to stejný jako Win95.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 26 led 2008 11:29

ted sehnat disketu :D :D :D :D :D ...to bude asi nadlidský výkon ve dnešní době USBéček..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 led 2008 13:44

Podle mne žádnou disketu nepotřebuješ. Spíš se podívej, jak jsou obě mechaniky v Pc připojeny. Jestliže jsou na jedné datové kšandě, mrkni zda ta na konci kabelu je označena jumpery jako Master a ta uprostřed jako Slave. Datový kabel musí být připojen s označeným barevným vodičem k napájecímu konektoru CD mechaniky. Nech nejprve v PC jen jednu mechaniku (druhou odpojit od obou kabelů) a po otestování první otestuj druhou. Nezapomeň na jumpery.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Mirďa
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Mirďa » 26 led 2008 13:55

Jestli se neukazuje ikona CD ale jen zástupce, mrknul bych se napřed na tohle: http://www.cdr.cz/a/5500

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 06 bře 2008 15:49

no právě se v tomto pc neukazuje vůbec žádna cd-romka ale otevřít jde..ja nevím...je to takové zmatené...

Když je cd-romka jenom napájená a není zapojená v zakladce tak jde otevřít ale když ji zapojím do základky tak nejde otevřít.

Jsem se díval a ovladač na tuto cestu: C:\WINDOWS\SYSTEM\VMMSZ\ios.vxd a C:\WINDOWS\SYSTEM\IOSUBSYS\mtmminip.mpd není správně nainstalován..jsem zkousel nainstalovat ovladač který je nahoře tohoto tématu..ale nejde nic..díky za rady

Mirďa
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Mirďa » 06 bře 2008 17:12

No, v podstatě je to PC, od kterého nevíš co čekat... Já bych postupoval asi takto: 1/důkladná kontrola nastavení jamperů na CD mechanikách,
2/důkladná kontrola nastavení v Biosu, 3/ důkladná kontrola připojení na datový kabel s postupným zapojováním mechanik, 4/pak bych se podíval semhle: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=1 ... 60afa0f35f, 5/po pár kopnutí bych PC přistavil ke kontejnerům a pozoroval prvního zájemce...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 bře 2008 18:29

Nastav správně master/slave jak píše Pic a Mirďa...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 06 bře 2008 20:18

no je problem ze to je pc s jeste ide koncovkama..je jich plna skrin..tak snad se v tom vyznam jeste jednou..díky a po zkoušce napíšu..

Zpět na “Problémy s hardwarem”