Nefungujici mys???

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jenda22
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: srpen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Nefungujici mys???

Příspěvekod jenda22 » 23 srp 2003 18:30

Muze mi nekdo poradit jak zprovoznit mys ktera nefunguje pod Win 98SE?
Prendal jsem HDD ktery fungoval na PC s ps2 mysi a jsou na nem W98SE do pocitace jen se ser. portem. Po zapnuti mi mys v biosu funguje, ale po nabehnuti win. prestava reagovat a pocitac hlasi ze nemuze zadnou mys najit. Probehle kompletni "predelani" win. do noveho pocitace, vse ostatni funguje bez problemu. S puvodnim HDD mys funguje take. Nikdo ze znamych se s timto problemem jeste nesetkal a tak se obracim na kohokoliv kdo by mi moh udelit nejakou radu. Diky



Reklama
Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

mys..

Příspěvekod Rimmer » 23 srp 2003 21:18

AHOJ, neskodilo by, kdyby jsi napsal vice informaci...tak treba co je to za mys. Ze by nejaka NONAME?? A take mi neni 100% jasne, jestli se jedna o mys PS2 nebo COM....ale asi COM, vid..kdyz pises ze to druhe PC nema PS2.
No, moje rada je asi tato - nejdrive se mrkni do BIOSu na nastaveni COMu, jelikoz je docela dost mozne, ze je tam nastavena spatne adresa COMu. Se mi to totiz uz taky jednou stalo, mys nefungovala dokud jsem to tam nepozmenil...tak to zkus jako prvni.
Druha moje rada je kouknout se do Windows - Ovladaci panely (jo, jasne....bez mysi je to nanic, ale jde to)..no a tam se mrkni jakej typ mysi tam mas, jestli tam mas COM nebo PS2!! .....kdyz PS2 tak zmenit!
.....................................pak restart
Tak zkus a napis :shock:
Rimms

jenda22
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: srpen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod jenda22 » 23 srp 2003 23:52

No jedna se o klasickou seriovou noname, ale to by nemel byt problem. Uz jsem stacil vyzkouset 4 ruzne a porad nic. Dokonce jsem vyzkousel i USB mys a chce to nejake knihovny, ktwere nejsou nikde k sehnani. Do systemu jsem se samozrejme koukal,ale samotna mys se tam nikde nenachazi. Zkousel jsem jiz zmenit IRQ na vsech COM portech.ale mam podezreni, jestli to nesouvisi s ISDN modmem, ktery si vyhradil COM 3 a nemam s nim zadne zkusenosti (spousta nastaveni a nic ceho se chytnout). V BIOSu jsem se taky trochu hrabal, ale na ten COM se jeste zkusim podivat. Je mi trochu divne ze by fungovala v jednech a jinejch ne, BIOS by mel fungovat univerzalne, ci ne? V zasace se jedna o to, zachovat stavajici data a programy ve stavu v jakem jsou. Kamos jeste zkousel preinstalovat win. bez formatovani, jen samotne win a ani to nepomohlo! Tak fakt nevim. :?:

Uživatelský avatar
DeusEx
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

mys v biosu??

Příspěvekod DeusEx » 24 srp 2003 15:39

Ahoj, ne snad ze bych se chtel moc plest do teto diskuze, ale zajimala by me jedna vec...co presne myslis Jendo22 tim co jsi psal-->
Po zapnuti mi mys v biosu funguje

...to jsem totiz jeste nikdy nevidel, aby mys fungovala v biosu...
DeusEx

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

porad mys..

Příspěvekod Rimmer » 24 srp 2003 15:47

Cus, no to je opravdu divny, pises ze jsi v systemu polozku MYS nenasel, koukal jsi do OVLADACICH PANELU??? tam by mela byt MYS....a po dukladnem prozkoumani teto ikony (jejim otevreni) by jsi mel videt i presny typ, ktery maji win98 nastaveny.
Jo a USB mys take nefungovala?? no pockej, to uz je trochu moc....kazde USB zarizeni by melo fungovat. U mysi je to asi tak, ze ji tam "pichnes", system rozpozna existenci noveho USB zarizeni v portu a pokusi se je identifikovat. Kdyz uspesne, funguje to hned, kdyz neuspesne rekne si o ovladac....kdyz ovladac nemas, stahni z netu, ale ze by chtel knihovny??
a kdyz, tak jake? neni problem cokoliv najit...
Rimms

jenda22
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: srpen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

mys

Příspěvekod jenda22 » 26 srp 2003 17:38

Tak konecne rozlousknuti orisku.
1] na PC bila graficka verze BIOSU {Ja to take videl poprve,ale vim ze jsou} ktera se da ovladat mysi---> proto pisu o mysi fungujici v BIOSU.
2] Uz jsem nemel moznost se k PC dostat, ale pry to bylo DRATEM!!! :shock: Tak opet jsem o neco chytrejsi a opet me PC dokazalo necim prekvapit. Mejte se Jenda 22

Uživatelský avatar
DeusEx
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

..

Příspěvekod DeusEx » 26 srp 2003 22:20

Aha, tak to beru zpet, myslel jsem ze ta "fungujici mys v BIOSU" byl asi nejaky preklep :wink: no ale kdyz existuje i graficky BIOS...hi, celkem by me zajimalo jaxe tady tahle vecicka jmenuje, ze bych se na to mrknul.. jen tak z ciste pruzkumneho duvodu:) kdybys sem zavital a vedel to, tak mi to napis, prosim:) dik, cau
DeusEx


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefungující VPN
    od BloodyO » 04 pro 2019 20:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    1104
    od ITCrowd
    04 pro 2019 23:35
  • Nefungující M.2 disk
    od Tchomasek » 02 kvě 2020 11:24 » v Problémy s hardwarem
    9
    332
    od Tchomasek
    02 kvě 2020 13:59
  • Nefungující LAN port
    od finwe » 23 bře 2020 19:56 » v Sítě - hardware
    18
    1177
    od ITCrowd
    24 bře 2020 19:07
  • Nefungující monitor
    od BunHead » 12 bře 2020 17:33 » v Problémy s hardwarem
    4
    464
    od BunHead
    12 bře 2020 18:27
  • nefungujici klavesnice
    od Delije » 24 dub 2020 13:27 » v Problémy s hardwarem
    6
    389
    od Delije
    05 kvě 2020 12:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], FakeWordpress [SpamBot] a 9 hostů