Zdravim, mám takový problém a chtěl bych poradit. Můj kamarád má hardisk rozdělený na dvakrát- disk C : a disk D :
Jelikož má komp hrozně zanesený spamem, virama atd.. a hrozně nestabilní, tak mu ho chci naformátovat a pak zabezpečit (pohoda). Myslel sem si, že disk D : naformátuju v pohodě přes Winy (Windows XP SP2): Tento počítač-Místní disk (D: )- vlastnosti-Naformátovat...jenže "tun" a chyba bla bla.., přitom na Déčku nemá nic co by mělo ovlivnit naformátování... Tak jsem si řekl, že naformátovat to můžu, až naformátuju C : a znova nainstaluju Windows. Jenže jak vložim dvd s Windows do mechaniky a dám restart, tak při bootování dvd-romky se nic nestane a systém jede dál... Přitom u mě doma se v pohodě Winy nabootovali a začli načítat. Tak už nevim co dělat, ještě mě napadlo, že vezmu druhý Windows, který mám na CD a snad to půjde.
Naformátování Céčka
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Musíš při bootování z CD stihnout zmáčknout Esc v okamžiku kdy to bude psát Libovolnou klávesou spustíte instalaci .
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Hehe to máš pravdu a bootování je nastavený..také jsem to různě zkoušel, ale výsledek porád stejný...Jo a Marfy, neviděl sem vůbec "Libovolnou klávesou spustíte instalaci.." a i tak jsem při startu pc mačkal nějaké klávesy kdyby náhodou, ale nic -> buď načítání windows nebo nouzový režim...ještě se na to mrknu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji následující postup: Vypnout kamarádův PC, vyjmout uvedený disk a vložit jej do jiného PC s WINXP, jako druhý disk. Zde ve správci disků zrušit oba oddíly(určitě udělat!) - P O Z O R ! nezaměnit s vlastním diskem - znovu oddíly vytvořit a naformátovat. Pak PC vypnout, vyjmout disk a vložit do původního PC a následně instalovat WINXP z instalačního CD WINXP, atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No ale Windows se normálně tváří,že bude instalovat,ale po zavedení ovladačů ti nabídne formát disku,ten uděláš a před restartem vyděláš CD z mechaniky-tím zabráníš instalaci Windows.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Disk "D" by měl jít zformátovat v nouzovém režimu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Zpět na “Problémy s hardwarem”