Prosím pomoc : Jaký tedy zdroj ?!?!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sektor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Prosím pomoc : Jaký tedy zdroj ?!?!

Příspěvekod Sektor » 24 úno 2008 03:28

Zdravím.

Update k celé věci :
-Když k PC zapojím obrovský pokojový větrák na max. stupeň, vytvoří to průvan jako k*áva, ale PC SE NEVYPNE !!!! Což by mi dávalo na jevo že poměr účinnosti a W asi ani u toho fortrona není zrovna na mou sestavu ideální (ikdyž by tomu tak býti mělo) , jde o to že opravdu další věci jsou naprosto v pohodě. Desku a grafiku mám dokonce úplně novou/jinou ;-)

Už 2 měsíce mám problém s mým novým PC. Problém vypadá následnovně :
-PC jede jak má, ve Windows a klasických aplikacích dokáže jet třeba týden v kuse, ovšem při hrách se doslova vypne. Dělá to převážně a nejčastěji v náročných věcech (3D Mark 06 / Crysis / CMRR:Dirt / S.t.a.l.k.e.r. / .... ). Někdy to jede pár minut, někdy třeba i půl hodiny, ale většinou se to bez jakéhokoliv upozornění vypne hned po pár minutách, nebo třeba v crysis když "to cheatnu" a dělám kolem sebe maximální "bordel" až PC opravdu nestíhá (no fun :P).
*PC nezapnu do té doby, než odpojím kabel od zdroje a chvíli(pár vteřinek) počkám ....

PC : AMD Arhlon 64 X2 6000+ (3,0Ghz/125W) ; Gigabyte MA790X-DS4 ; 2x2 Gb RAM 800mhz DDR2 Zeppelin , Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3 ; HDD WD+Maxtor+seagate ; LCD 19" BenQ g900

K věci (zdroji) :
Case a zdroj ... Jedná se o klasický šmejd z Case za 1200Kč (jiný v ten den nebyl, tak jsem to koupil přijednom ať to alespoň zapnu ...) , je to s 500W zdrojákem s parametry :
+3.3V : 32A
+5V : 30A
+12V1 : 17A
+12V2 : 16A
-12V : 0.3A
+5Vsb : 2A

Neuznávám tento zdroj a nikdy jsem od něj nečekal nějaké zázraky, ovšem za šmejd ho taky nemůžu pojmenovat. Důvod je jediný :

Na zdroji : Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NLCJX ) to stále blbne, ovšem s tím rozdílem, že se PC nevypne, ale kompletně ZAMRZNE PC a pomůže jen vypnout a zapnout (stejně, jako jsem napsal výše : *PC nezapnu do té doby, než odpojím kabel od zdroje a chvíli(pár vteřinek) počkám ....

*Tento zdroj od kamaráda jede na sestavě AMD Athlon X2 6400+ , ATI Radeon x1950 , 3Gb ram , deska Asus AM2 atp. zcela v pohodě .... ovšem když do ní hodím můj zdroj, dělá to problém naprosto stejný !!! => jasný zdroj - vše ostatní jsme měnili ať už na tu nebo na tu stranu a vždy to jelo v pohodě (od grafiky po desku).

Co mám tedy koupit za zdroj ? Je 500W opravdu málo i na zdroj jako je Fortron 500W, který je všude tak uznávaný ? Pomůže mi skutečně zdroj za +- 2700CZK který bude mít "... já newím ..." 700W apod. ?

Už jsem docela v krizi, ale ty peníze do toho zdroje prostě dám nó, ... ovšem pouze a jen s jistotou :-(
Naposledy upravil(a) Sektor dne 24 úno 2008 11:42, celkem upraveno 2 x.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 úno 2008 07:24

řekl bych že by ti spíš pomohl 500W zdroj za 2700,- :lol: jinak takhle se můžu chovat i vadná paměť nebo deska
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 úno 2008 09:14

Do podobné sestavy taky s grafikou Radeon HD3850 jsem teď dával 400W Fortron BlueStorm II a bohatě stačil,takže ten 500W má ještě rezervu-tím to nebude.Nepřehřívá se ti třeba procesor?Změř teploty procesoru,grafiky i desky.Pak vyzkoušej odinstalovat ovladačegrafiky a nainstalovat nové.Pokud budeš kupovat nový zdroj,tak bych ti doporučil velice kvalitní a tichý Seasonic S12-430W,který je pro tvou sestavu naprosto dostačující.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

DOdatek :

Příspěvekod Sektor » 24 úno 2008 11:39

Zapoměl jsem dodat jednu důležitou věc. Když dám k PC obrovský pokojový větrák na plné otáčky, PC se nevypne. Proto se mse začal zajímat o účinnost zdrojů a jejich reálnou využitelnost k poměru W zdroje. Když totiž zdroj nestíhá skutečnou účinností, vydává energii v podobě tepla ... a já když na PC hodím opravdový průvan, PC JEDE !!!!!

*Jste mě trošku nepochopili s tím, že všechno jiné z mého PC jede jak má ... až na zdroj, který byl JEDINÁ věc, kterou když jsem dal do druhého PC tak dělal stejný problém, což mě potěšilo a jasně ukázalo, kde je chyba... ovšem s tím rozdílem, že u Fortrona Blue Storm II 500W za 1500 CZK to na mém PC dělalo taky, ovšem PC se nevypl ale zasekl a musel se vypojit kabel ze zdroje.

*Proto bych to viděl spíše na trochu výkonnější zdroj než 500w(teorie), samozřejmě ale né na úkor kvality.
Našel jsem tenhle Zalman 600W ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NMBNM ) . Co vy na to ? 600W + Účinnost 84 % + pasivní chladič navíc.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 24 úno 2008 12:00

Ono problem prave je ze Cokoliv co se dalo od Sektorova PC do meho...(krom desky - ktera je ale menena - stara to delala taky - sla hned na reklamaci - dlouhy pribeh ..byla vadna jinak :)) bylo v jeho PC vse moje

v jeho PC bylo moje CPU - vyplo se to
moje ramka byla taky v jeho PC - vyplo se to
grafika - vyplo se to
muj zdroj - ZAMRZLO TO!!! (sice po dlouhe dobe - 3x 3dmark pak nasup DIRTU a hned po tom CRYSIS) - A TO JE TO CO NECHAPEM!!! u mne s mou sestavou muzu hrat CRYSIS cely den muzu delat cokoliv a vzivote to toto neudelalo...

pak jsme tedy dali jeho zdroj do meho PC - vyplo se to... = tudiz je na vine asi zdroj..jenze taky me napada moznost ze v jeho sestave neco (absolutne uz nevim co snad jen vadny case - coz mi prijde jako blbost) hazi rany a jeho zdroj (KME) se stim vyporada tak ze se vypne a ten fortron se snazi drzet tak zmrzne(cerna obrazovka ale vsechno se toci jede skace sviti blika) jenze CO?? uz nas nadapaly hefty ze to muze byt diskem atp...ale prece disk pracuje nejvic pri kopirovani a ne ve hrach ...nechapu to a je to pro mne zamotana vesnice...to PC si asi rado dela prdel ..
Naposledy upravil(a) Kein dne 24 úno 2008 12:04, celkem upraveno 1 x.

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 24 úno 2008 12:03

Keine, v mém PC nemůže už z logického pohledu být nic špatného než zdroj a opravdu už pak snad jen disk ... ale i tak jsem to měl jako systém a vše ostatní na disku jiném !!

*Zdroj je jediná věc, která se vypla i po tebou => zdroj to proste nědává ... všechny další věci mám nové a 1/2 z nich i podruhé nové a jiné, to je nereálné a včera jsme si to dokázali, že už chyba býti jinde nemůže. A to ani třeba v el. síti v domě, což mě už z nouze taky napadlo ;)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 24 úno 2008 12:03

Ještě k tomu přidej pár ventilátorů do case...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 24 úno 2008 12:04

ventilatoru tam ma habakuk

Asi to ten zdroj opravdu bude...jenze jaky koupit novy aby to jelo??? bylo by asi opravdu lepsi koupit nejaky kvalitnesji a bohuzel i drazsi...taky by mel mit pro jistotu dost velkou reservu takze snad 500W 550W 600W jsou sice drahe ale zase zdroj je vec na cely zivot...navic nechapu to vetrani tim vetrakem..pak jede vse OK
Naposledy upravil(a) Kein dne 24 úno 2008 12:14, celkem upraveno 1 x.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 24 úno 2008 12:12

Evidentně to nestačí... Viz první příspěvek.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 24 úno 2008 12:15

no dobre ale tak komponenty musi jet i se zakladnima vetrakama neni mozne aby se samy neuchladili ...- pro bezne pouzivani tudiz zadny overlock atp..

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 úno 2008 12:16

A co ten procesor? jakou má teplotu?To že se to při průvanu ve skříni nevypne svědčí spíš o špatném chlazení a ne o špatném zdroji.Navíc účinnost zdroje s tím nemá nic společného.To je hodnota,kolik ten zdroj zužitkuje energie z příkonu a Fotrony patří v účinnosti mezi nejlepší.Pak si teda koupíš drahý zdroj(ten Zalman je dobrý)a zjistíš,že to dělá stále.To není vyřešení problému ale obejítí.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 24 úno 2008 13:16

no jepravda ze CPU jsme zkouseli na mojem vetraku tudiz - CPU 6000+ s vetrakem ze CPU 6400+ to me nenapadlo...no muzem to koneckoncu klidne zkusit to neni problem...stejne chci kupovat Zalman tak bych mu ten muj mohl dat jesli to dela tim...ale jak rikam...spise bych to videl na ten zdroj....ten jediny se vypl v mem PC navic pochybuju ze mezi vetrakem z 6000+ a z 6400+ bude takovy rozdil...krom toho ze ten muj ma heatpipe je to prakticky to same...videl bych to na koupi kvalitniho 500W zdroje treba tenhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O000000DQA
jenze zase na druhe strane co kdyz to bude delat stale...??? porad totiz nechapu proc zamrznula jeho sestava s mym zdrojem...nechapu to ...

jinak CPU ma teplotu okolo 40C ve winech a behem hrani tezko rici..to jsme nemerili...

kdyz to ale shrnem... tak vse se toci kolem teto anomalie a to je ta ze se jeho CPU v mem PC nevyplo -to vylucuje CPU ...ikdyz ano mel jinaci chladic na sobe...
Ale co je nejvetsi kolotoc je to ze se JEHO ZDROJ VYPL UMNE V PC...coz by byla vyrersena vec jenze pak se muj zdor seknul zase v jeho PC...takze mi proste uchazi ta souvislost...moje PC s myma komponentama se vzivote takto nevyplo...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Slabý zdroj pro GK
    od dnlycz » 30 črc 2024 13:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    2459
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 13:26
  • Zdroj Corsair RM
    od petan320 » 03 bře 2025 15:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC