Zdravím všechny,
před chvilkou mi na pracovním PC přestal bootovat disk. Stručně popíšu jak k tomu došlo:
Po cca 6 dnech jsem zapnul PC, Windows 2000 v pořádku nabootoval, ale jelikož jsem neměl připojenou myš, tak jsem jí zapojil, kurzor se stále nezobrazil, tak jsem se myš pokusil nahodit alespoň přepnutím uživatele, když ani to nepomohlo, tak jsem použil tvrdý reset, bohužel, jelikož jsem pospíchal,... po té win2000 už nenabootoval.
Po restartu PC se vše zastaví na černé obrazovce ještě předtím než začne samotné bootovaní OS, nelze se tedy dostat ani do nouzového systému.
Zkoušel jsem opravit systém pomocí instalačního CD, ale to mi po chvíli vyhodilo "modrou smrt" : INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Disk nenabootuje ani na jiném PC, nicméně na disk se dostanu a data se zdají být nepoškozěná, nyní radši provádím zálohu.
Poradil by někdo, jak tohle napravit pokud možno bez reinstalace windows?
Nebo je možné, že je poškozena např. elektronika samotného disku?
Děkuji za každou odpověď!
disk nechce bootovat
Re: disk nechce bootovat
Vítej na PC-HELP,
Jelikož se k datům normálně dostat můžeš jak říkáš tak elektronika poškozená nebude, ale zjevně jsi poškodil zaváděcí soubor na disku-takže Windows teď nemůže startovat.....mělo by pomoct to že ten disk dáš do jiného kompu a ten bootovací soubor jen smažeš a dáš tam nový......mělo by stačit tam dát ten samý co "vemeš" na jiné funkční instalaci Win 2000......možná ti to tu někdo i bude schopen napsat ručně a ty to pak jen uložíš jako soubor ".INI" a pojmenuješ to "BOOT"
Edit: a příště máš lepší instalovat i myš která je sice "Plug And Play" před spuštěním počítače
Také je možné že funkci "Plug And Play" máš v BIOSu vypnutou......
Jelikož se k datům normálně dostat můžeš jak říkáš tak elektronika poškozená nebude, ale zjevně jsi poškodil zaváděcí soubor na disku-takže Windows teď nemůže startovat.....mělo by pomoct to že ten disk dáš do jiného kompu a ten bootovací soubor jen smažeš a dáš tam nový......mělo by stačit tam dát ten samý co "vemeš" na jiné funkční instalaci Win 2000......možná ti to tu někdo i bude schopen napsat ručně a ty to pak jen uložíš jako soubor ".INI" a pojmenuješ to "BOOT"
Edit: a příště máš lepší instalovat i myš která je sice "Plug And Play" před spuštěním počítače

Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
HiJackThis
Děkuji za přivítání a za rady,
nakonec jsem to udělal tak, že jsem spustil recovery konzoli z instalačního CD Windows 2000 a zadal příkaz "fixboot", který by měl právě napravit problémy s bootováním,... avšak bez výsledku
, je zde ještě příkaz "fixmbr", který však může prý údajně poškodit parition table, tak jsem ho ještě nezkoušel,...
Je to pro mě záhada, disk jsem nechal zkontrolovat přes SEATOOLS a ten nenašel žádný problém.
Stále mi bootování zůstává vyset na černé obrazovce a nelze se dostat ani do nouzového režimu,...
Jakoukoliv radu ještě zajisté rád přivítám,... děkuji.
nakonec jsem to udělal tak, že jsem spustil recovery konzoli z instalačního CD Windows 2000 a zadal příkaz "fixboot", který by měl právě napravit problémy s bootováním,... avšak bez výsledku

Je to pro mě záhada, disk jsem nechal zkontrolovat přes SEATOOLS a ten nenašel žádný problém.
Stále mi bootování zůstává vyset na černé obrazovce a nelze se dostat ani do nouzového režimu,...

Jakoukoliv radu ještě zajisté rád přivítám,... děkuji.
Otevři si Poznámkový blok->zkopíruj tam text co je dole, ulož to jako "BOOT.INI" a místo "Textový dokument" dej "Všechny soubory" a pak tímto souborem nahraď ten samý soubor co máš na tom disku......pokud máš jinou verzi OS než "Microsoft Windows 2000 Professional" tak to musíš přepsat.......
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
HiJackThis
HiJackThis
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3571
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 3151
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 1
- 2328
-
od petr22