Zdravím všechny. Kámoš má násladující problém - zásadně se mu zpomalil PC. Nikde jsme nic nenašli, zatím není mnoho času na hledání, protože dodělává fotky a musí dodržet termíny. Nicméně je asi chyba v RAM. Systém ukazuje 512 MB, což je správně, ale před startem systému tam je 128 MB. V Biosu jsem vůbec paměť nenašel ???
Nevíte co s tím. Musí to být rychle hotový. To rychle neznamená, že hned teď, ale když se do toho pustíme, tak co nejdřív, aby dlouho nestál, protože i se 128MB může jakž takž dělat. Poraďte pleas.
Má desku http://www.lan-shop.cz/zakladni-desky/microstar/15989
a Semprona 2300+ (tím si nejsem úplně jistej).
RAM Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: RAM
Rychlá rada - zkusit vyměnit paměť, ovšem pokud nějakou má.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
To právě nemá, jedině že bych ji vytáhl ze svý bedny a odzkoušel, ale to se mi moc nechce. I když tu mám jednu 128MB a tím by se to zjistilo taky. Tak dík. Mne tam mate to, že systém ukazuje 512, ale před startem je tam jen 128MB. A ten Bios je taky divnej, nikde tam RAM není vidět.??
On tam má 2x256MB. Pak je divný, že před startem tam je vidět jen 128MB, kdyby aspoň 256, tak bych tomu možná rozuměl.
On tam má 2x256MB. Pak je divný, že před startem tam je vidět jen 128MB, kdyby aspoň 256, tak bych tomu možná rozuměl.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus je v soklech vyměnit. Pokud je první vadná nevidí druhou a vzájemné prohození by mohlo pomoci, pokud je druhá OK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemyslím Tvoji 128, ale 2 paměti 256 v tom kámošově PC - druhou dát do prvního soklu a naopak - pozor na statický náboj! Pokud je první vadná bude mít alespoň 256 a ne jen 128.
-
- Pohlaví:
Jasný, já ti rozuměl. Jenom jsem chtěl říct, že tu 128 vezmu ssebou, kdyby ta jedna jeho 256 byla vadná, tak jestli se tam dopočítáme těch 256+128=384MB. (Statická tj. jasný.) Ještě jeden dotaz mimo téna abych nemusel zakládat nový. Má 80GB HDD a plnej fotek, takže s Photoshopem tam jsou problémy - málo místa. Jsou 2 možnosti. Vypálit, anebo koupit druhej HDD. Ten by to chtělo stejně, protože na tomhle má vcelku dodrbanej systém. On o tom nemá ani šajnu, takže za 3 roky spousta chyb těma instalacema a odinstalováním apod. Tyhle věci jdou trochu mimo mně a nerad bych koupil něco blbýho.
Vybrali jsme ten anebo TEN. Podle desky tam jde SATA i ATA. Je to takhle možný? Dík za odpověď. Případně zkušenost.
Vybrali jsme ten anebo TEN. Podle desky tam jde SATA i ATA. Je to takhle možný? Dík za odpověď. Případně zkušenost.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: RAM Vyřešeno
Pokud základní deska podporuje Sata i starší IDE/ATA a na PC je WindowsXP s SP2, neměl bz být žádný problém, jen snad, pokud deska vyžaduje Sata ovladač,tak na něj nezapomenout.
-
- Pohlaví:
Taakže jsme to vyřešili a nevyřešili. Paměti jsou O.K., ale při startu to stejně ukazuje jen 128MB. Nicméně CPUZ je vidí, vlastně jsou vidět všude jenom při tom startu je problém. Kámoš zatím potřebuje dělat a zálohovat spoustu fotek, tak až do udělá, pak se vrhnem na novou instal. a kouknem proč to šidí. Zatím všem dík za pomoc!
Zpět na “Problémy s hardwarem”