Nový notebook a šílené sekání

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Nový notebook a šílené sekání

Příspěvekod Tomina » 20 dub 2008 12:35

Zdravím,
Popíšu můj problém,u kterého si i učitelé výpočetní techniky na VŠ nevěděli rady. Mám notebook ASUS a pracuju na něm dá se říct pouze ve škole,kde jsem konečně po dlouhé době připojen na Wifi (předtím jsem měl problémy i s Wifi).Nevím zda to byl vir,nebo něco,ale PC se mi z ničeho nic začalo strašně sekat.Když jsem na netu tak ne,ale jakmile pracuji třeba ve Wordu,stane se tohle:
Píšu,píšu,píšu a najedou to zmrzne,když píši dál,tak jakmile to odmrzne,tak to samo doplní všechno co jsem mezitím napsal.Někdy mi to napíše neodpovídá a nepomůžu nic jiného,než odstřelení.
Tudíž jsem projel ntb CCleanerem,scandiskem,Spywarem,antivirem a žádné chyby mi to nenašlo.Jakmile jsem chtěl dát defragmentaci,spadlo to a zjistil jsem že do defragmentace nemůžu vůbec najet.
Nebavilo mě to a tak jsem přeinstaloval Widle (XP SP2).Všechno se zdálo být dobré,ale jen co jsem nainstaloval všechny ovladače,tak je to tu opět,a přitom to nikdy problémy nedělalo,dokonce jsem sem i házel log z HJT a nic,vše v pořádku. Hlavy pomazané se přiklání v HW chybě,takže reklamace,ale z toho mám strach,protože je to věc,která je neprokazatelná a pokud s tím ten technik nebude pracovat,tak to nezjistí.Co jsem zjistil,tak při monitoringu vytíženosti CPU a při zmrznutí se nic neděje,čekal jsem,že při zamrznutí by logicky vyletěly procenta nahoru ale nic,PC je prostě tuhé a neodpovídá,prý mu vypršel nějaké čas,jak mi říkal jeden učitel,jde o nějaké přerozdělování úkolu v jádře OS,nevím,každopádně to má za výsledek,že se s notebookem nedá pracovat.Takže reinstalace nepomohla,vyčištění PC nepomohlo,nic..jo a ještě jedna věc,tím,že ntb zamrzá se šíleně prodloužilo i zapínání PC..prostě počítač zapnu,a u obrazovky s nápisem Vítejte u XP zmrzne a čekám třeba i 2 min., pak zmrzne jakmile načte plochu,ale bez ikon,to čekám další minutu,než se objeví konečně ikony,někdy to zamrzá a jiné pozici,ale při startu PC,je to prostě na dlouho..je to k vzteku..zkusím to upnout na Youtube,abyste to viděli..nevíte zběžně čím by to mohlo být??Je fakt,že PC často přenáším a čas od času se stane,že s ním v tašce někde trošku bouchnu,ale snad by to nemělo mít vliv...
Děkuju

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Re: Nový notebook a šílené sekání

Příspěvekod Tomina » 20 dub 2008 13:04

Zde by mělo být to video:
http://www.youtube.com/watch?v=gCUCQJW7cCM
Naposledy upravil(a) Tomina dne 20 dub 2008 21:53, celkem upraveno 2 x.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 dub 2008 13:26

IMHO disk. Zkus prověřit HDD utilitou od výrobce. Scandisk atp. nemá význam...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 20 dub 2008 13:29

V podstatě máš dvě možnosti: reklamovat, nebo se sám pokusit (třeba i za pomoci učitelů výpočetní techniky na V3) problém odstranit. Netroufám si hádat, která z obou cest povede rychleji k fungujícímu notebooku, jsem si ale jistý, že v prvním případě to může skončit odstoupením od kupní smlouvy a nákupem notebooku u spolehlivějšího prodejce, ve druhém případě to může skončit porušením podmínek záruky a pak si budeš moci notebookem tak akorát podložit kulhající nohu u stolu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 20 dub 2008 13:32

No je pravda,že kdybych si ted kupoval ntb,tak si vyberu opravdu jinde,protože spolužačka má s asusem taky veliké problémy..dobře,zkusím prověřit HardDisk,pokud to teda to PC zvládne..ale jsem nějak rozhodnutý na reklamaci, již druhou.. :cry:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 20 dub 2008 13:46

Jinak od výrobce nemám žádný program na kontrolu HDD,tak mám použít třeba HDTune??

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 dub 2008 17:41

Ne! Musíš ho stáhnout ze stránky výrobce HDD! A vyber program na správný model.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 20 dub 2008 22:07

Tak jsem hledal snad dvě hodiny na asus.cz v sekci ke stažení a nic jsem nenašel,respektive nic,čím by se dal HDD otestovat,vzal jsem to aspoň HDDTunem a nehledě na několik varování z důvodů přehrátí (teplota byla 55°C) Hardisku, mi to nic neukázalo...takže nevím..ani žádné vadné sektory prostě nic,je fakt,že se mi podařilo najet na defragmentaci a zdefragmentovat disk,ale stále je načítání Widlí hrozně zdlouhavé (viz. http://www.youtube.com/watch?v=gCUCQJW7cCM) a co je další věc,tak jsem instaloval antivir a po instalaci,se mi ukázala modrá obrazovka celá popsaná,ale zmizlo to tak rychle,že jsem nestihl cokoliv přečíst,poté se notebook restartoval,a nic se nezměnilo..

Mám ještě dotaz,všechny reklamace neřeším přes prodejce ale rovnou je zasílám Asusu do Ostravy,ale je fakt,že pokud odstoupím od smlouvy a a budu chtít vrátit peníze,tak se to asi bude řešit přes prodejce,který je v Brně,že ano?Já jen aby pak nebyly problémy.Jinak chci se zeptat,mohu odstoupit od smlouvy i dřív,než po splnění 3 stejných či 4 různých reklamacích?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 21 dub 2008 20:09

Ty seš trouba! Psal sem výrobce HDD! Asus harddisky nevyrábí!

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 22 dub 2008 18:01

Ahá,dobře,zkusím to nějak zjistit..jinak už se to nějak uklidnilo,ale najíždění XP je stále zdlouhavé..

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 22 dub 2008 18:18

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... Page=Model

Nic víc jsem o tom nenašel,angličtina není moje silná stránka...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 22 dub 2008 18:43

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový notebook pro manželku
    od kasy » 01 črc 2024 12:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1751
    od kasy Zobrazit poslední příspěvek
    01 črc 2024 12:19
  • Příprava SSD pro nový notebook
    od buripe » 01 pro 2024 19:24 » v Problémy s hardwarem
    2
    1495
    od buripe Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 19:37
  • Nový notebook do školy
    od cmuch » 01 zář 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2630
    od cmuch Zobrazit poslední příspěvek
    04 zář 2024 18:25
  • sekání, trhání CS2...
    od Elbeckho » 06 úno 2025 20:40 » v Hry
    1
    3106
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:57
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    3807
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 čer 2025 16:24

Zpět na “Problémy s hardwarem”