Vadná deska ?! Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sektor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Vadná deska ?!  Vyřešeno

Příspěvekod Sektor » 26 dub 2008 14:17

Zdravím.

Setkal už se někdy někdo s tím, že mu jel PC jak měl - ale nefungovala celá zadní setráda konektorů, počínaje PS2 / USB apod. ? Jednoduše zapnu PC a nic nefičí jak má - bios samozřejmě vystřelí hlášku "klávesnice nenalezena" a logicky s tím nehnu dále - PS2 ani USB nefičí.

Co jsem ale zkusil, tak zapojení "externího" USB do desky od case a to , zdá se, normálně funguje - alespoň tedy USB lampička ihned po zapnutí svítí - to zezadu nedělá (ani pak klávesnice či myš). Deska je úplně new a rád bych nějakej tip, kde a na co mrknout co se týče fyzické stránky (případně bios, ikdyž to pochybuji), než to pošlu na reklamačku. Děkuji.
*Snad dneska seženu USB klávesnici a PC mi ji přes ty USB v case načte, ať alespoň udělám o krůček víc :smile:

ps : Jinak deska funguje naprosto jak má ... ikdyž to důležité - všechno co z ní vede, ne :evil:
Naposledy upravil(a) Sektor dne 27 dub 2008 21:41, celkem upraveno 1 x.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vadná deska ?!

Příspěvekod Marfy » 26 dub 2008 16:35

Nemáš to povypínané v BIOSu.Zkus tam pohledat něco o PS2 a USB.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 26 dub 2008 20:09

Marfy píše:Nemáš to povypínané v BIOSu.Zkus tam pohledat něco o PS2 a USB.

O tom to právě je ... jak se mám dostat do biosu, když do PS2 ani do USB nemohu zapojit klávesnici ? :-D Resp. můžu, ale nesvítí / nejede- nic. Jediné, kde se mi klávesnice rožne, je USB zepředu case které je zapojeno externě přes desku ... ale tu mi logicky v biosu nenačte a jediné co tak s tím USB můžu dělat, je použít jako lampičku v USB která oproti těm zadním alespoň svítí :)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

vashut
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod vashut » 26 dub 2008 20:13

Marfy píše:Nemáš to povypínané v BIOSu.Zkus tam pohledat něco o PS2 a USB.

pokud by to tak bylo šlo by to vrátit resetem BIOSu ne? když se tam nedostane
uživatel odstaven

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 dub 2008 20:52

Je-li pravda, že základní deska je úplně nová, tak jsi ji špatně instaloval, nebo při instalaci poškodil, či máš některá zařízení na desku chybně připojená (špatně zasunuty kabely), nebo též připojené vadné zařízení a to případně i zdroj.
Nelze vyloučit, že procesor je špatně usazen i s chladičem, či dokonce vadný.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 dub 2008 21:29

Promiňte, ale stříkla mi szla do očí při pročítání vašich rad .... :lol:

1. "pokud by to tak bylo šlo by to vrátit resetem BIOSu ne? když se tam nedostane"
-To byla první věc, co jsem zkoušel ... ;-)

2. "tak jsi ji špatně instaloval, nebo při instalaci poškodil, či máš některá zařízení na desku chybně připojená (špatně zasunuty kabely), nebo též připojené vadné zařízení a to případně i zdroj.
Nelze vyloučit, že procesor je špatně usazen i s chladičem, či dokonce vadný."
-Špatně nainstaloval - ne ... :-D
-špatně zapojen kabel - ne ... :-D.... (Bios mi ukáže ramku, procesor , disk , mechaniku a hlášku : KLAVESNICE NENALEZENA - po zapojeni externiho USB do desky (odlišné spoje co REAR PANEL) tak se přes to USB alespoň rozsvítí lampička ... přes ten REAR PANEL ani ťuk ....
-"vadné zařízení a to případně i zdroj" - ano, asi je vadná deska ... ale zdroj asi ne-e :-D
-"procesor je špatně usazen i s chladičem, či dokonce vadný" - tohle jsem opravdu nedal bez slz v očích :-D

Zítra odesílám desku na reklamaci ... jen jsem čekal, jestli se zde třeba najde někdo, kdo mi řekne kde by mohl být co se týče fyzické stránky desky problém - prostě kde je místo, kudy prochází k REAR PANELU napětí ze sítě, které je očividně pravděpodobně přerušeno ...

Hezký den ;-)

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 27 dub 2008 21:36

No a zkoušel jsi vše odpojit -HDD, mechaniky, přídavné karty, reset CMOS? třeba Ti pak ten BIOS najede.a klávesnice se chytí.Jinak to vypadá na tu MB-chipset.Těžko radit, musíš vyzkoušet vše.I nová klávesnice do PS/2, odpojit myš...
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 27 dub 2008 21:37

Pic píše:Je-li pravda, že základní deska je úplně nová, tak jsi ji špatně instaloval, nebo při instalaci poškodil, či máš některá zařízení na desku chybně připojená (špatně zasunuty kabely), nebo též připojené vadné zařízení a to případně i zdroj.
Nelze vyloučit, že procesor je špatně usazen i s chladičem, či dokonce vadný.

lool spatne usazen CPU i s chadicem??? samo by me zajimalo co by se stalo kdyby si "spatne zapojil cpu" ale urcite by ti to nehazelo hlasku ze to nenaslo klavesnici to same "spatne zapojeny zdroj" - co to ma co stim spolecneho?? jako opravdu ted nechapu co si chtel touhle radou rici...kdyz opomenu ze si vyjmenoval snad vsechny problemy ktere muzou nastat - tudiz zadna pomoc :-D ....chapu ze si chtel pomoci ALE POKUD NEVIS TAK NEPRISPIVEJ NEZ TU PSAT TAKOVE HLODY ....z kterych sem si ted malem ucrknul... jo chlapce a chaldic na tohlen ema vubec zadny vliv ten jen chladi takze bude se procak prehreje nebo jede...to je jako kdyby nekdo pichnul kolo u auta ja mu rek na to..." A kontorloval si olej???"...jako kamenak dobry ale :lol: :lol: :lol:

Znova rikam..pokud nekdo nevi cim to muze aspon zcasti byt tak at netipuje a nezasira tak topič ..
Naposledy upravil(a) Kein dne 27 dub 2008 21:40, celkem upraveno 1 x.

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 dub 2008 21:40

jaro3 píše:No a zkoušel jsi vše odpojit -HDD, mechaniky, přídavné karty, reset CMOS? třeba Ti pak ten BIOS najede.a klávesnice se chytí.Jinak to vypadá na tu MB-chipset.Těžko radit, musíš vyzkoušet vše.I nová klávesnice do PS/2, odpojit myš...

Vidíš to ... odpojit myš jsem nezkoušel :lol: :lol: :lol: :lol: :crazy: :lol: :huh:

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 27 dub 2008 21:45

A ta ti funguje?V biosu je taky možnost přepnout na front panel , ale já tam taky mám jen Audio a USB..., já bych to reklamoval- třeba blbne chipset.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 dub 2008 21:49

jaro3 píše:A ta ti funguje?V biosu je taky možnost přepnout na front panel , ale já tam taky mám jen Audio a USB..., já bych to reklamoval- třeba blbne chipset.

S tou myší to bylo myšleno jako vtip ... nicméně, zítra to posílám na reklamaci 8)

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 06 kvě 2008 19:34

Dnes mi prisla nova deska ... ta sama, a ten samy problem.
-Zkouseny 2 disky , 2 zdroje , 3 klavesnice , 2 mysi , 4x tam znovu dat CPU i s 2 ruznymi vetraky , jina mechanika , zkouseno jak s case tak bez case , ....

Sakra, ze by byl fakt vadnej procesor, ktery je taky novy ?? Muze snad zapricinit to, ze nejede zadni panel na desce ?? Prosil bych koment odbornika , s timhle jsem se fakt nesetkal, kdyz mi to v okne napise presny typ procesoru, spravnou rychlost a velikost ram a sjkonci tona hlasce, ze nejde klavesnice, coz je logicke ... :o)

WTF ??:-D Jsem z toho jelen ... abych zase nereklamoval CPU a on to byl zase jen vytr a pomuze jen komplet vse prodat a koupit nove ... :(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vadná základní deska? Příloha(y)
    od Sirkosta » 19 kvě 2025 15:11 » v Problémy s hardwarem
    29
    4888
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:04
  • poškozená deska ?
    od Adam339 » 13 čer 2025 12:57 » v Problémy s hardwarem
    2
    2947
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    13 čer 2025 13:22
  • Deska a paměti pro 9900X
    od Hromotluk » 05 úno 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    3239
    od Hromotluk Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 20:22
  • Základní deska k AMD 7 9800X3D
    od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1997
    od viktorsavo Zobrazit poslední příspěvek
    08 led 2025 15:47
  • Windows 11 a základní deska
    od Seismosaurus » 10 pro 2024 16:03 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2922
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 07:59

Zpět na “Problémy s hardwarem”