Zdravím,
Potřeboval bych s něčím poradit. Vždycky, když pustím nějakou hru, na kterou mám moc slabé PC, tak se to projeví tím, že se hra seká. Prostě při pohybu se to jakoby trhá a jede to neplynule. Tomu rozumím. Čemu nerozumím je to, že u některých her, když mám na ní příliš slabé PC se to projeví tak, že hra jede krásně plynule, ale je hrozně zpomalená. Prostě veškerý pohyb je jako ze zpomaleného filmu. To bude nejspíš projev slabé grafické karty.
Co ale opravdu nechápu je to, že jsem si včera nainstaloval hru, kterou by moje PC mělo bez problémů zvládnout a přesto mi jede takhle zpomaleně. Jako né trhaně, ale plynule, ale hrozně zpomaleně. A to jsem přitom v té hře veškeré grafické detaily snížil na minimum, včetně rozlišení obrazu.
Ta hra si žádá CPU 1,6 GHz, 256 MB ram, grafiku 3D Akcelerátor 64 MB.
Já mám CPU 1,6 GHZ, 1 GB ram, grafiku GeForce 6100 256 MB
Zkoušel jsem si ještě grafiku nataktovat ze 425 MHz na 500 Mhz. Nepomohlo to. Když spustím jakoukoliv jinou hru s těmito hardwarovými požadavky, tak mi jede v pohodě. Nevíte v čem by mohl být problém? Případně mi když tak ještě vysvětlete, co způsobuje toto zpomalení. Co slabého je v PC, když mi tohle ta hra dělá. Díky předem za odpověď.
Pomalá grafika
Pomalá grafika
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Pomalá grafika
Jede ti HDD v režimu DMA? Pokud jede v PIO pak by to byla příčina.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jaka je to hra?
A to zjistím kde? V Everestu jsem to nenašel.El Diablo píše:Jede ti HDD v režimu DMA? Pokud jede v PIO pak by to byla příčina.
Samurai Warriors 2. Já právě hraju na PC i Warriors Orochi a ta mi šlape skvěle. Obě hry maj úplně stejné hardwarové nároky a řekl bych, že i úplně stejnou grafiku. Jenže Samurai Warriors 2 mi prostě jede, jak zpomalenej film.Nodon píše:Jaka je to hra?
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud se hra seká (nízké FPS) je dílem pomalé GK. Pokud je vše plynule, ale "zpomalené" (s tím jsem se ještě nesetkal), bude chyba někde jinde. Možná, jak psal El Diablo, je chyba v PIO. Už se to tady řešilo.
Pokud jsi někdy hrál nějaké hry na PS2 (možná i na PS1 a je možné, že se to občas projeví i na PS3), tak u některých her, když je třeba tvoje postava zrovna v nějakým těžkým chaosu.... no to je jedno, jestli postava, prostě když ten chaos vidí kamera celkem zblízka a ještě tam do toho víří různý čmoudy, prach atd..., tak se někdy stane, že než tenhle efekt zkončí, tak se to právě takhle na tu chvilku zpomalí. Jako když vidíš nějakej zpomalenej záběr ve filmu. Většinou se to projevuje, když něco třeba vybouchne hodně zblízka nebo se něco zřítí a zčne to dělat všelijakej ten bordel, tak po tu dobu toho efektu (dejme tomu toho výbuchu) se ta hra takhle zpomalý. Ale jak mile to přestane, tak je to zase ok. U té hry Samurai Warriors 2, co hraju na PC je to úplně stejné. Akorát s tím rozdílem, že je to zpomalené pořád. Ať už se tam děje milion věcí, nebo se tam neděje nic.Elusive píše:s tím jsem se ještě nesetkal
Tak už jsem teda asi vyhledal v jakém režimu mi jede HDD. Tady je screen:

Zdá se, že mi to teda asi běží v tom režimu DMA, takže v tom problém asi nebude. Mě se pořád vnucuje, že to bude slabou grafikou. Ale zase proč mi to nedělá i u Warriors Orochi, která má úplně stejné požadavky na harware? Ta hra mi jede úplně perfektně. Fakt to nechápu. A je mi právě taky divný, že se ta hra neprojevuje trháním, to znamená snížením FPS, ale jede plynule, ale takhle zpomaleně. Dělala mi to ještě hra Devil May Cry 4, když jsem si stáhl demo. Ale u toho jsem to chápal, protože na tu hru mám fakt slabej comp. Ale u tohohle to teda fakt nechápu
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Disk je ok. Zkus ze stránek Samurai Warriors 2 stáhnout PC system checker - mělo by ti to ukázat nejslabší článek tvýho PC.
To jsem už udělal. U procesoru mi to napsalo "Pass" jako že prošel. U všeho ostatního mi to napsalo "Good" nebo "Ok". Ono to právě kontroluje jen FPS a ten já mám v té hře v pořádku. Když tam ale spustím ten Performance test, tak při tom testu to jede celkem dobře, Je to takové pomalejší, ale je to o mnoho lepší, než když to hraju. To je taky docela divný. Přitom mi to tam ukazuje sice s nejnižšími detaily, ale s rozlišením 1024x768. Já mám v té hře nastaveno 640x480. No ale zkusil jsem to teda taky nastavit na těch 1024x768, jestli to není něco v tom, ale bylo to to samý.Elusive píše:Disk je ok. Zkus ze stránek Samurai Warriors 2 stáhnout PC system checker - mělo by ti to ukázat nejslabší článek tvýho PC.
Zkoušel jsi zmenšit i barevnou hloubku z 32B na 16?Co directX máš ho aktualizovaný na nejnovější verzi?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
NO , jestli jsou k dostání patche , tak patchni na nejnovější verzi. 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Tu hlobku bych zkusit mohl. Ale to zas asi bude potom pěkně hnusný. Nejnovější DirectX mámcicero píše:Zkoušel jsi zmenšit i barevnou hloubku z 32B na 16?Co directX máš ho aktualizovaný na nejnovější verzi?
Myslíš tu hru nebo DirectX?Owner píše:NO , jestli jsou k dostání patche , tak patchni na nejnovější verzi.
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prece by se te kvuli jedne hre neptal najinou ne
mysli obycejnej DirectX, jinak nejnovejsi verzi muzes asi jen na visty na xp myslim jen DirectX 9

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware - 40
- 12085
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 12:51
-
-
- 4
- 3276
-
od liborek
07 úno 2025 17:00
-
- 0
- 1916
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14569
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5128
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”