vypnutí obrazu a restart

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

GePeleg
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 03
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

vypnutí obrazu a restart

Příspěvekod GePeleg » 17 lis 2003 21:37

Nevíte, jestli je to chyba grafické karty? Občas (většinou při kancl práci-tedy žádné složité scény) mi zmizí obraz, vypne se monitor a po restartu, mi to napíše, že Win Xp zjistil možné selhání zařízení, ovladač nemohl dokončit vykreslování a odkaz na doc. kde se píše o ovladačích grafiky atd.. zkoušel jsem různé ovladače a reinstal win a nic. Grafiku mám prolink MX440 Agp 8x 64MB, jinak test pamětí i hdd proběhl v pohodě. Dík

Reklama
Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

Grafika,Ram,Mb..

Příspěvekod Rimmer » 18 lis 2003 09:40

Ahoj, řekl bych, že chyba by mohla být ve třech částech HW nebo potom v SW.

Nejdříve ten hardware:
- buď je špatná grafická karta - jak jsi psal, nejlepší a zaručený způsob jak zjistit jestli je to pravda či ne by bylo ji dát do nějakého jiného PC
- nebo je špatná paměť RAM - to se klidně může stát - zkusil bych vyjmout část paměti (máš li např. 128 + 128)
- nebo může být špatný AGP slot na základní desce (to už jsem taky zažil a dělalo to téměř to samé co tobě)
Zkus vypozorovat, jak často se to restartuje, jestli je to náhodné nebo je to po přibližně stejné době....

Může to být také špatným ovladačem, zkus úplně odinstalovat detonatory a pak je nasledně nainstalovat..

No, to by snad bylo vše..zatím:)
Rimms

GePeleg
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 03
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod GePeleg » 18 lis 2003 21:23

Paměti jsemtestoval v goldmemory 5 hodin a byly v pohodě. Jo a je to úplně náhodné, akorát teď se nevypne monitor, zasekne se obraz, pokud mám puštěnou hudbu, tak ta jde a za chvíli se to restartne. Zkusím dát tu kartu do jinýho kompu. A je nějaký program, který by uměl grafárnu otestovat? něco jako goldmemory pro paměť?

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6663
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

benchmark

Příspěvekod Ltb » 20 lis 2003 01:56

Já bych asi zkusil obyčejný benchmark, tuším že se to snad i tak jmenuje onen konkrétní program. Grafiku by ti měl otestovat jak ve 2D tak i v 3D scénách, propustnost paměti, rychlost, takt karty atd. ...ještě mě napadlo, by se to mohlo hádat třeba s jiným HW v tvém PC, zkoušel jsi spustit PC pouze se zákl. vybavením?
CPU+RAM+HDD+FDD+MB+Graf. karta? Jestli ne, rozhodně bych to zkusil, třeba může být grafika v konfliktu s jiným zařízením.

Uživatelský avatar
Giovanni Software
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 149
Registrován: březen 03
Pohlaví: Nespecifikováno

driver

Příspěvekod Giovanni Software » 20 lis 2003 22:21

Já bych zkusil nainstalovat nejnovější drivery. Občas mi to dělalo taky. Sice s jinou grafikou, ale v tom nebude asi až tak velký rozdíl.
Giovanni Software

GePeleg
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 03
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod GePeleg » 23 lis 2003 12:47

Zkoušel jsem pár Benchmarků, sisoftsandra apod. a vše v pohodě. Před dvěma dny jsem v Bisu přepnul AGP z 8x na 4x a zatím bez problému, a zajímavé je, že v testech mám prakticky stejné body. Jinak drivery jsem předtím zkoušel růzé a to nepomohlo. :shock: Tak to pak zkusím hodit zase na 8x a uvidím, a zajímavé je, když se mi to tehdy kouslo při surfu, tak se mi smazaly temporary files :? tak to mě trochu mate :-( , ale virus test O.K.

Uživatelský avatar
sovicka2001
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: duben 03
Bydliště: Praha 917
Pohlaví: Nespecifikováno

Firewall

Příspěvekod sovicka2001 » 23 lis 2003 17:51

Co takhle myslet na červy, které AVG neodhalí?

Z toho plyne: používáš ochranu??? - samozřejmě firewall... :wink:
Ahojky!
J.S.

GePeleg
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 03
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod GePeleg » 24 lis 2003 21:29

Mám zonealarm-nic extra, ale vše v pohodě. JInak po tom přepnutí na AGP4x zatím stále O.K. :P

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

**

Příspěvekod Rimmer » 24 lis 2003 21:50

Sovicka: Hi, tak jestli používá ochranu jo?:) jsem se už lekl že jsem zabrousil do jiného diskuzního fóra než jsem měl v úmyslu:)
...........
No a tak super že je to již vpoho, je to docela dost možné, že by to bylo tím BIOSem / AGP 8x ....pokud nepozoruješ žádné viditelné zpomalení nevidím důvod proč to měnit.
Rimms


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamŕzanie obrazu
    od EX-RAPTOR-SR » 06 pro 2021 11:03 » v Problémy s hardwarem
    1
    195
    od pcmaker
    06 pro 2021 19:40
  • Kvalita obrazu
    od HarryS21 » 02 zář 2021 06:20 » v Problémy s hardwarem
    40
    1325
    od Karrex
    06 zář 2021 11:41
  • TV Sencor bez obrazu
    od sarahahh » 17 dub 2021 12:18 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    1
    895
    od petr22
    17 dub 2021 12:49
  • Program na synchronizaci zvuku a obrazu?
    od Ondras66 » 26 lis 2021 08:03 » v Vše ostatní (sw)
    3
    264
    od juwa
    26 lis 2021 18:04
  • Restart pc
    od Jakub96 » 09 dub 2021 19:45 » v Problémy s hardwarem
    3
    297
    od Jakub96
    09 dub 2021 22:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti